Stories – Θρίαμβος στο Βουκουρέστι!

Δύο σύλλογοι (ΑΣΟΚ Λέυκαρος, Α.Ο. Μαρκόπουλου), 27 μπουντόκα, δύο μεγάλες διοργανώσεις και 20 μετάλλια! Αυτός ήταν ο απολογισμός της χώρας μας στο Βουκουρέστι, όπου διεξήχθη το 11ο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα διοργανώθηκε και το 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U15, όπου η Ελλάδα πρωταγωνίστησε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη γενική, ενώ στο Βαλκανικό ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Τι να πρωτογράψει κανείς γι’ αυτά τα παιδιά; Απλά ήταν εκπληκτικά! Σπουδαίες εμφανίσεις, εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι αθλητές μας δεν έπεσαν κάτω από την 7η θέση και στις δύο διοργανώσεις. Πόσοι πήραν μέρος στις συγκεκριμένες διοργανώσεις; Μόνο…600 αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες!

Κι όμως σε καμία περίπτωση οι επιτυχίες αυτές δεν είναι «πυροτέχνημα». Και τα ο 2013 (Ρωσία) η χώρα μας είχε θριαμβεύσει κατακτώντας 18 μετάλλια σε Βαλκανικό και Παγκόσμιο (U15).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο Ju-jitsu γίνεται πραγματική δουλειά από όλους. Ειδικά στις μικρές ηλικίες. Και φέτος η συνδρομή του ΑΣΟΚ Λεύκαρου ήταν τεράστια. Από κοντά και ο Α.Ο. Μαρκόπουλου ο οποίος κατέβασε στους αγώνες έναν αθλητή και μια αθλήτρια που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στις πέντε ημέρες παρουσίας τα παιδιά του εκπληκτικού Γιώργου Ζαντιώτη υποχρέωσαν όλους τους αντιπάλους απλά να «υποκλιθούν» στην ανωτερότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων αθλητών. Οι διακρίσεις και τα μετάλλια άλλωστε μιλούν από μόνα τους.

Σάρωσαν στο Βαλκανικό

Ο Εθνικός μας ύμνος θα ακουστεί τρεις φορές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. «Υπεύθυνοι» γι’ αυτό ήταν ο Δημήτρης Παπασταύρου, ο Δημήτρης Μάππας και ο Αρα Τζανικιάν, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο (Fighting System) έπειτα από σπουδαίες εμφανίσεις.

Το ασημένιο μετάλλιο πέρασαν στο λαιμό τους οι Δημήτρης Μπούρτζος και Χρήστος Σαγγιώτης (Fighting System), αλλά και οι Θανάσης Χαλκιάδης/Δημήτρης Μάππας, Δημήτρης Παπασταύρου/Χριστίνα Καραχάλια οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Duo System.

Η ελληνική σημαία δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ από τον ιστό, καθώς τα παιδιά του ΑΣΟΚ Λεύκαρου συνεχίζουν να κατακτούν το ένα μετάλλιο μετά το άλλο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο 11ο Βαλκανικό πρωτάθλημα πήραν οι Χριστίνα Κοσμά, Χριστίνα Καραχάλια, Παυλίνα Πατίκα, Άγγελος Μυλωνάς και Ιλιάδα Σουρέτη (Fighting System).

Αρκετοί Έλληνες βρίσκονται στις εξέδρες και παροτρύνουν τα παιδιά. Όλα τα παιδιά. Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τους Έλληνες αθλητές, η χώρα των οποίων αδιαφορεί πλήρως γι’ αυτούς. Κι όμως η απάντησή τους είναι απλά να μαζεύουν μετάλλια και να μας κάνουν περήφανους…

Ασταμάτητοι και στο Παγκόσμιο…

Οι επιτυχίες συνεχίζονται για τα ελληνικά χρώματα. Τα παιδιά του ΑΣΟΚ Λεύκαρου κάνουν απίστευτα πράγματα. Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Αυτή τη φορά από το δίδυμο Μαρίνα και Χριστίνα Καραχάλια με τις δύο αδερφές να σαρώνουν στο Duo System κατακτώντας την πρώτη θέση.

Στη συγκεκριμένη τεχνική (Duo System) η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμη δύο μετάλλια. Το ένα από το ζευγάρι Θανάσης Ζαντιώτης/Μαρίνα Καραχάλια και το άλλο από το δίδυμο Χαρά Κρομμύδα/Βέτη Πίκη.

Βέτη Πίκη, Χριστίνα Αντωνιάδη και Ευγενία Ευαγγέλου κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο ανεβάζοντας τη συγκομιδή των χάλκινων μεταλλίων σε δέκα!

Φυσικά πολύ μεγάλη ήταν και η συμβολή των δύο αθλητών του Α.Ο. Μαρκόπουλου, με τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Κυρίδη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ενώ η ταλαντούχα Αθηνά Μάλλη μπορεί να έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό, όμως κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάνοντας το ελληνικό κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Εντυπωσίασαν και οι υπόλοιποι αθλητές

Ωστόσο πολύ μεγάλες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και τα παιδιά που δεν ανέβηκαν στο βάθρο. Την τέταρτη θέση (Fighting System) κατέλαβαν οι Νίκη Καλπακίδου, Αναστασία Πατίκα και Χρήστος Ζυγούρας, ενώ στην τεχνική Duo System την τέταρτη θέση πήραν οι Λάζαρος Κομνηνός/Χριστίνα Κοσμά και Θανάσης Ζαντιώτης/Ηλίας Πίκης.

Από εκεί και πέρα τις θέσεις 5-7 πήραν οι Ηλίας Πίκης, Ωρίωνας Μαρτάλας, Κωνσταντίνος Χούμης και Νίκος Αδαμάκης (Fighting System), όπως και το ζευγάρι Νίκος Αδαμάκης/Δημήτρης Παπασταύρου (Duo System).

Αφανείς ήρωες πολλοί. Πρώτοι από όλους οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών και συγκεκριμένα οι οικογένειες Μαρτίνου, Δόγκα και Κατσουράκη που συνέβαλαν σε αυτό τον θρίαμβο, όπως φυσικά και όλο το προπονητικό επιτελείο.

Πώς να κλείσεις ένα τέτοιο θέμα που έπρεπε να είναι πρώτη είδηση απ’ όλους μας. Τα παιδιά αυτά μας χάρισαν 20 μετάλλια, στο αεροδρόμιο της επιστροφή βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι κι εμείς (δημοσιογράφοι) ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν παίζει καλά ο Ατζαγκούν…Καλό βράδυ.