OSN blog – GIDO: Όρεξη υπάρχει, οργάνωση θέλει…

Πριν περάσω την πόρτα στα επείγοντα του Λαϊκού Νοσοκομείου (Τετάρτη) είχα προλάβει να βρεθώ στο Δημαρχείο του Π. Φαλήρου (Κυριακή) και συγκεκριμένα στο Greek International Darts Open μια διοργάνωση την οποία κάλυψε το othersportsnews.gr.

Σε μια κλίμακα βαθμολόγησης από 1-10 θα βάλω ένα 6. Ίσως να είμαι επιεικής, θα πουν πολλοί. Ναι, γενικά σε οργανωτικό επίπεδο οι προσπάθειες του PADC κινήθηκαν σε μέτριο επίπεδο. Ωστόσο, το νέο Δ.Σ υπό την ηγεσία του Ντίνου Νικολαΐδη, δείχνει να έχει όρεξη για δουλειά και προσπαθεί μέσα στις λίγες εβδομάδες συγκρότησής του να υλοποιήσει μέρος από τους στόχους που έχει βάλει από την αρχή της εκλογής του. Αυτό που λείπει είναι η οργάνωση. Το μεγαλύτερο θέμα προέκυψε για τη διεξαγωγή του περιβόητου Σούπερ Καπ.

Μέχρι και πέντε λεπτά πριν από την έναρξή του οι πιθανότητες για να γίνει ήταν 50-50. Τελικά έγινε. Σε λάθος χρόνο. Πραγματοποιήθηκε στο διάλειμμα των ατομικών των ανδρών, αλλά κατά τη διάρκεια των ατομικών των γυναικών. Μπέρδεμα. Απόλυτα δικαιολογημένα τα παράπονα. Ο συγκεκριμένος αγώνας έπρεπε ή να ανοίξει την αυλαία των εργασιών της διοργάνωσης (Σάββατο) ή έπρεπε να διεξαχθεί στην αρχή της σεζόν. Δεν είχε προβληθεί αρκετά, κανείς δεν ήξερε την ώρα που θα γίνει, με αποτέλεσμα Adartes και Τοπάζι να παίξουν μπροστά σε άδειες καρέκλες και με πολλές απουσίες στις ομάδες τους (ιδιαίτερα από την ομάδα των Τοπάζι). Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν διεθνής. Στο χώρο του Δημαρχείου βρέθηκαν παίκτες από Γερμανία και Αγγλία που δεν ικανοποιήθηκαν από αυτή την εξέλιξη.

Το δεύτερο ή πρώτο (υποκειμενικό το συμπέρασμα), ήταν ο προγραμματισμός των αγώνων. Οι διοργανωτές ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να βρίσκονται στο Δημαρχείο στις 10:00 το πρωί, ωστόσο το πρόγραμμα βρήκε ροή μετά τις 11:00, με τις γυναίκες να ξεκινούν ουσιαστικά από τις 13:00 και μετά.

Ακόμα και η δημοσιογραφική κάλυψη έγινε μετ’ εμποδίων. Στον κατά τ’ άλλα φιλόξενο και εντυπωσιακό χώρο του Δημαρχείου δεν υπήρχε δυνατότητας ζωντανής κάλυψης (live streaming) λόγω έλλειψης δικτύου, ενώ ακόμη και τα κείμενα ανέβαιναν στο othersportsnews.gr με αγώνα δρόμου και καμιά 15αριά σκαλιά…

Φυσικά, υπάρχει και η εξαιρετική πλευρά της διοργάνωσης. Πρώτη και καλύτερη το εντυπωσιακό stage. Ο εκπληκτικός τοίχος (προσφορά της TDL), αλλά και το βάθρο (πράγμα σπάνιο για μια διοργάνωση Darts στην Ελλάδα), το οποίο σου θύμιζε τις μεγάλες διοργανώσεις που διεξάγονται στο εξωτερικό. Πραγματικά ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο άλλος παράγοντας που έκανε το GIDO να «λάμψει» ήταν οι επιδόσεις των παικτών. Εξαιρετικός τελικός με τον 13 φορές πρωταθλητή Γιάννη Μιχαήλ να επικρατεί κόντρα στον εν ενεργεία πρωταθλητή της GDO Κώστα Παντελίδη. Φοβερές μονομαχίες, εξαιρετικά βελάκια, χειροκροτήματα και για τους δύο. Αυτό θέλουμε από τα ελληνικά βελάκια.

Αδικαιολόγητες απουσίες…

Το ότι δεν γέμισε (Κυριακή) το Δημαρχείο του Π. Φαλήρου, δεν οφείλεται μόνο στους διοργανωτές. Σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά αυτό είναι πολύ μικρό. Παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν αποχώρησαν αμέσως μετά. Απαράδεκτο! Σαφώς και ορισμένοι (αλλά πόσοι;) είχαν λόγο και μάλιστα σοβαρό, ωστόσο αυτό που γινόταν ήταν απογοητευτικό. Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αφορά όλους τους παίκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να υποστηρίξουν το γεγονός. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μόνιμοι (ακόμα) φίλοι του αθλήματος. Αν επομένως δεν στηρίξουν οι ίδιοι οι παίκτες την προσπάθεια αυτή τότε ποιος; Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει χωρίς κοινό, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στους παίκτες που δεν προκρίθηκαν και αποχώρησαν…

Ένα ακόμη «μελανό» σημείο, σε κάτι που επίσης δεν ευθύνονται οι διοργανωτές, ήταν οι μεγάλη απουσία των γυναικών. Μόλις έξι βρέθηκαν στο Π. Φάληρο. Λυπηρό. Όλο αυτό έχει αντίκτυπο σε έναν άνθρωπο. Στην Πολίτα Βαρουξή, η οποία τον περασμένο Μάιο είχε βγει μπροστά σε μια προσπάθεια ανάδειξης των γυναικείων Darts στην Ελλάδα. Η ίδια ήταν αυτή που υπεραμύνθηκε για το δικαίωμα των Ελληνίδων darters, ζητώντας σεβασμό. Κατηγορήθηκε γι’ αυτό και άκουσε πολλά (από την πλευρά των ανδρών). Όμως αν οι ίδιες οι γυναίκες δεν δείχνουν σεβασμό στον εαυτό τους, υποτιμώντας τόσο σημαντικές διοργανώσεις, τότε δυστυχώς δεν θα έχουν πολλές ελπίδες έτσι ώστε να κερδίσουν αυτό που φυσικά και αξίζουν (και με το παραπάνω) στο χώρο των ελληνικών Darts.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ του PADC και τον πρόεδρο του Ντίνο Νικολαΐδη, για την όση βοήθεια μπορούσε να μας προσφέρει για την κάλυψη των αγώνων. Φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Μάνο Ποντρέλι, ο οποίος για μια ακόμη φορά σε μια ακόμη διοργάνωση συνέβαλε τα μέγιστα για την άμεση ενημέρωση των αποτελεσμάτων και για οποιαδήποτε άλλη γραμματειακή υποστήριξη θελήσαμε. Από την πλευρά μου να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν και τα έδωσαν όλα προκειμένου να φτάσουν στον τελικό.

OSN team
admin
Other Sports News