OSN blog – Χωρίς τίτλο…

Του Αποστόλη Πασπαλά

Πάνε οι παίκτες στην Τουρκία. Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νταρτς. Έφυγαν Δευτέρα 26.10. Στις 27.10 ξεκίνησαν να παίζουν. Αν είχαν πάρει τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν θα είχανε περάσει από τον όμιλο του ομαδικού. Greece 1 point.

28.10: Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν, σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά… ρεφρέν … η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά… δικό σας.

Ο Μιχαήλ τους πήρε τις ταυτότητες. Μου τις έδειξε την περασμένη Κυριακή που τον είδα. Τις είχε βάλει σε ένα μουσικό κουτί που όταν το άνοιγες έβγαινε μια μπαλαρίνα και πήγαινε γύρω-γύρω. Προκλητικός. Άκου να φτάσει ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου. Κατά 25% παγκόσμιος πρωταθλητής. Greece 15 points.

Τα συγχαρητήρια γέμισαν τα social media από τους απανταχού Έλληνες. Ή έπεσε βούβα ή μούφα; Παραμύθια τούμπανα και αυτά με τις μάντολες. Γελάει ο κόσμος με τα με τα social media. Έχουν γίνει τόσο σημαντικά, που για κάποιους να σε διαγράψουν στο FB αποτελεί υπέρτατη κίνηση περιφρόνησης.

Αν δεν σου κάνουν like είσαι για να παίρνεις τα βουνά. Αν σου την πουν, εφ’ όσον δεν σε έχουν διαγράψει, είσαι για να αλλάζεις χώρα. Η Γερμανία για παράδειγμα είναι ιδανική σαν επιλογή. Οι άνθρωποι έχουν υψηλό εθνικό φρόνημα και πάνω απ όλα εφαρμόζουν τους κανονισμούς.

29.10: Έχουμε πάρει κάτι ποντάκια ακόμη από τις δυάδες. Σσσσς! Έρχεται η τήρηση των κανονισμών. Με την μορφή της Γερμανίδας αρχηγού αποστολής. Ο Μιχαήλ, ξέρετε ο 25% παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είναι έγκυρος. Είναι αόρατος. Δεν πήγε στην Τουρκία δεν έπαιξε με κανέναν αντίπαλο. Αυτή η WDF αυτό αποφάσισε κάνοντας δεκτή την ένσταση της Γερμανίας.

Εφαρμογή των κανονισμών. Για έναν κανονισμό που θα τον διαγράψουν. Τον άφησαν να παίξει δύο ημέρες και τον ακύρωσαν. Σοβαρή απόφαση. Παίρνει ο Θεμιστοκλέους τους παίκτες και τα ζυγίζουν από δω, τα ζυγίζουν από κει και αποχωρούν, χάνοντας (ο Θεμιστοκλέους) την ευκαιρία να γίνει διεθνής. Greece 0 points.

Φταίει ο Θεμιστοκλέους. Έπρεπε να πάρει τα ονόματα των τουλάχιστον 6 Πιντισίδων που ήταν θύματα του ίδιου κανονισμού, αλλά είχαν αποκλειστεί και να πει στους της WDF ότι θα τινάξει το Παγκόσμιο στον αέρα (βαθμολογικά). Να γίνει της ακύρωσης. Κι ας γινόταν ο Μιχαήλ αόρατος. Δεν το έκανε…Όποιος λέει ότι θα έκανε κάτι άλλο ψεύδεται. Και τρώει και ψεύδεται.

Φταίει ο Μιχαήλ. Που πας ορέ Γραικέ, ημιτελικό παγκοσμίου; Ήσουν ο πιο διάσημος Πιντισής εκεί μέσα. Δύο ημέρες πριν είχες προκριθεί στο παγκόσμιο το άλλο, του PDC. Μοντέρνος, ζωηρός, αληθινός, χορός το Ally Pally. Δεν σε ακύρωσαν από την αρχή να μην βγαίνει ο κάθε τσάμπα μάγκας, να σε αποθεώνει.

Φταίει ο Σελαχόγλου. Τον κάλεσε το GDO να συμμετάσχει στην εθνική και τον έφαγαν ζωντανό. Νευρίασε κι αυτός ο Γερμανός-το πιο χαλαρό-που άκουσε ήταν ότι πήγε στους πατριώτες του και τον έδωσε. Τον κύριο Μιχαήλ.( Γιατί μόνο με χιούμορ παλεύεται αυτή η υποκρισία.) Αυτοί οι Ελληνάρες που «αποθέωναν» τον έναν Γιάννη, ακύρωναν το άλλον. Όχι η WDF αυτοί εδώ οι WTF…

Φταίει ο Μανασής. Που κατέβηκε από τα board ενώ τσεκάριζε και σκόραρε ανελέητα στους Βούλγαρους παρασύροντας τον αθώο Παπαδόπουλο που σκόραρε και τσεκάριζε ανελέητα επίσης, σε απόσυρση από το παγκόσμιο στο οποίο δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής όπως επικαλούνται οι Έλληνες WTF…

Φταίει η WDF η οποία έχει κανονισμούς οι οποίοι ενεργοποιούνται όχι από την ίδια, αλλά από όποιον θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν ή να μην ενεργοποιηθούν.

Φταίνε τα social media. Έχει δικαίωμα να γράψει ο καθένας ότι να ναι, όπως θέλει και να πει αλήθειες και ψέματα. Μένει όμως εντυπωμένη στο διαδίκτυο η γραφή του και τον εκθέτει. Μην μιλάτε για ντομπροσύνη, είναι βαρύ το τίμημα. Δεν γουστάρετε τίποτα πέραν του εαυτούλη σας.

Όλη αυτή η κατρακύλα των τελευταίων μηνών με τους Συλλόγους, τους παίκτες, τους διεθνείς, τα διασυλλογικά που δεν έγιναν, αλλά και τα διασυλλογικά που έγιναν φταίνε οι κανονισμοί. Αυτοί που υπάρχουν αλλά δεν θέλουν να τους εφαρμόζουν όλοι. Έτσι δεν το αντιλήφθηκε κανείς. Είναι τόσο εύκολο και όμως… η κατρακύλα συνεχίζεται! Προσδοκώ ζωή του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.