OSN blog – Τα σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν μέσα στο 2014

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2014. Το othersportsnews.gr πέρασε μαζί σας την πρώτη του Πρωτοχρονιά και ως ανταπόδοση θα σας παρουσιάσει τα σημαντικότερα γεγονότα του νέου έτους έτσι όπως τα περιγράφει ο προφήτης, μάγος και αστρονόμος Πιέτρο Καζαμία, ο οποίος διάβασε στα αστέρια τα…μελλούμενα και τα μοιράζεται μαζί σας.

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να πούμε δύο λόγια για ποιος ακριβώς είναι ο Πιέτρο Καζαμία. Ο γνωστός σε όλους Ενετός προφήτης που κοσμεί όλα τα εξώφυλλα του ομώνυμου περιοδικού είναι φυσικά, ένα φανταστικό πρόσωπο ο οποίος αποκτά ρεαλιστικά χαρακτηριστικά για να «πουλήσει» περισσότερο.

Στη χώρα μας, το περιοδικό, έκανε την εμφάνισή του στα μέσα του 19ου αιώνα αρχικά ως φυλλάδιο και στη συνέχεια ως περιοδικό. Φυσικά, στην αρχή, πολλά από τα…γραφόμενα γινόντουσαν πιστευτά από πολύ κόσμο, αφού εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε άλλο μέσο, πλην των εφημερίδων, για να πληροφορήσουν τον κόσμο που αγνοούσε τα στοιχειώδη…

Με τα χρόνια ο Καζαμίας έχασε την αίγλη του με τη «μελλοντολογία» να αλλάζει πρόσωπο και ύφος και πλέον κοσμεί illustration περιοδικά, ενώ φιλοξενείται σε πολλές εκπομπές life style από τους «Καζαμίες» της εποχής μας….

Όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου ο Πιέτρο Καζαμίας είναι ένα «φανταστικό» πρόσωπο το οποίο περιγράφει μόνο «φανταστικά» γεγονότα. Έτσι λοιπόν οι παρακάτω γραμμές είναι προϊόν «φαντασίας» και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για τον παραπάνω λόγο θα ήταν προτιμότερο να μην διαβαστούν από ανθρώπους οι οποίοι ανατρέχουν στο λεξικό για να δουν τι σημαίνει η λέξη χιούμορ…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Οι πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου κυλούν μάλλον αδιάφορα. Οι εν Ελλάδι διοργανώσεις σιγά-σιγά μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από τη 15μερη διακοπή λόγω των εορτών και οι αθλητές, άλλοι με πολλά και άλλοι με λίγα κιλάκια παραπάνω, ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Στα μέσα του μήνα το othersportsnews.gr ταράζει τα…νερά αναρτώντας μία σημαντική…φήμη. Η φήμη αυτή αναρτάται στη σελίδα του othersportsnews στο Facebook ως ανακοίνωση και όχι ως κείμενο στην ιστοσελίδα.

«Φήμες θέλουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό να συζητά το ενδεχόμενο για…μεταγραφές αθλητών σε άλλα αθλήματα», έλεγε η ανακοίνωση. Τα like πέφτουν «βροχή», η δημοσιογραφική ομάδα του OSN κάνει το…σταυρό της, καθώς μέσα σε μία ώρα τα like έχουν ξεπεράσει τα 100.000!

Η συγκεκριμένη φήμη επαληθεύεται μέσα σε λίγες μέρες μετά από την αποκλειστική συνέντευξη του Υφυπουργού στο othersportsnews.gr μέσα από το οποίο ανακοινώνεται η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να περάσει νομοσχέδιο στο οποίο οι αθλητές θα μετακινούνται αναλόγως την ανάγκη άλλων αθλημάτων. «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον ελληνικό αθλητισμό» θα πει ο κ. Ανδριανός. «Αν π.χ ένα άθλημα διαθέτει πέντε αθλητές μεταλλίων, οι τρεις τουλάχιστον, θα μετατίθενται σε ένα άλλο άθλημα το οποίο δεν έχει κανέναν».

Βόμβα! Βόμβα πολλών μεγατόνων! Με την είδηση αυτή αντιδρούν οι πάντες. Οι ομοσπονδίες αναστέλλουν κάθε αθλητική δραστηριότητα, οι αθλητές παρακολουθούν τις εξελίξεις αποσβολωμένοι και οι άνθρωποι του OSN συνεχίζουν να κάνουν το…σταυρό τους καθώς το site έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας!

Το νομοσχέδιο θα περάσει μέσα σε μία εβδομάδα με ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων. Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί εκτός βουλής!

Κάτω από άκρα μυστικότητα οι 300 θα συνεδριάσουν σε ξενοδοχείο του Σουνίου, μόνο το OSN θα βρεθεί εκεί, την ίδια ώρα που οι δυσαρεστημένοι οπαδοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν.

Ο πρώτος μήνας του 2014 θα ολοκληρωθεί με αναταραχές σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και το OSN στην κορυφή των Μέσων Ηλεκτρονικού Τύπου με τον αριθμό μοναδικών επισκέψεων να έχει ξεπεράσει το 1.000.000 ημερησίως!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Το κλίμα αρχίζει να αποφορτίζεται σιγά-σιγά. Οι «σκηνές» απομακρύνονται από την Πλατεία Συντάγματος, όπως και οι καντίνες με τα σουβλάκια και το νομοσχέδιο, που θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται τον Ιούνιο (τέλος της σεζόν των περισσοτέρων αθλημάτων), αρχίζει να οργανώνεται, μετά από την ψήφισή του (όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα).

Η πρώτη «αλλαγή» θα γίνει στο μπάντμιντον, η ηγεσία του οποίου παραιτείται πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ανδρέας Τέντας και Γιάννης Παλαιοκώστας βάζουν υποψηφιότητα για να αναλάβουν την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη θα έρθει από το εξωτερικό. Roger Federer και Rafael Nadal, αφού πρώτα επικοινωνούν με το OSN (το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή με τις επισκέψεις να πληθαίνουν) για να μάθουν την κατάσταση που επικρατεί, μπαίνουν κι αυτοί στο ψηφοδέλτιο.

Η είδηση αυτή προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στην κοινότητα του μπάντμιντον, αλλά και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό! Οι υποψηφιότητες των Τέντα και Παλαιοκώστα δεν θα αντέξουν με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν στο Υπουργείο αλλά και στην Γ.Γ. Αθλητισμού τις υποψηφιότητες των Federer και Nadal ως «ακατάλληλες» για το άθλημα.

Ωστόσο στα μέσα του μήνα πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα εκλεγεί ο Roger Federer, ο οποίος θα μεταφέρει την έδρα του μπάντμιντον στη…Ν. Ελβετία (μάλλον μπερδεύτηκε) δημιουργώντας υπερπολυτελή γραφεία, ενώ παράλληλα χιλιάδες παιδιά συρρέουν στα σωματεία που αρχίζουν και πάλι να ενεργοποιούνται.

Ανοίγει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi. Η ελληνική αποστολή κάνει απίστευτα πράγματα και καταφέρνει να κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια σε αλπικό σκι (Αντωνίου, Συκαράς) και δίαθλο (Καραμίχας, Τσακίρης, Αγγέλης, Τσακίρη) βγάζοντας τους Έλληνες στους δρόμους.

Ο μήνας θα κλείσει με τις πρώτες, ανεπίσημες, σκέψεις για τις πρώτες…μεταγραφές. Ωστόσο οι πρώτες μετακινήσεις δεν θα είναι από αθλητές, αλλά από παράγοντες και προπονητές. Έτσι ο Ανδρέας Τέντας (πρόεδρος του ΟΑΓΩ) θα μετακινηθεί τον Ιούνιο στα Darts και συγκεκριμένα στην ομάδα Toro η οποία παλεύει για να σωθεί στο πρωτάθλημα PADC.

Στις…ανεπίσημες λίστες βρίσκουμε και το όνομα του ομοσπονδιακού προπονητή Άγγελου Καραπετρίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του OSN, θα μεταφερθεί στην Άρση Βαρών (ως αθλητής) στην κατηγορία των +105 κιλών!

ΜΑΡΤΙΟΣ: Έπειτα από δύο μήνες οι εσωτερικές διοργανώσεις αρχίζουν να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό. Ωστόσο Ομοσπονδίες και αθλητές βρίσκονται σε μία κατάσταση αναμονής καθώς η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αναρτηθούν οι λίστες με τις μετακινήσεις.

Μετά από την αλλαγή προεδρίας στο μπάντμιντον σειρά έχει το χόκεϊ επί χόρτου, όπου πρόεδρος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βαρσαμίδης πρώην τερματοφύλακας του Εθνικού!

Ο Βαρσαμίδης, παράλληλα θα γίνει ο νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και η δουλειά του θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα. Αρχικά θα βγάλει άμεσα την προκήρυξη για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, ενώ στη συνέχεια ανακοινώνει τη συμφωνία με γνωστή θυγατρική εταιρεία η οποία θα γίνει ο επίσημος χορηγός.

Οι αλλαγές στο μπάντμιντον φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Σε τουρνουά στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων στον κόσμο, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης «διαλύει» τον Lin Dan με 2-0 (21-12, 21-4) και παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό όπου αντιμετωπίζει τον Ηλία Ξάνθου!

Στον τελικό ο Ξάνθου επικρατεί με 2-1 (25-23, 28-30, 23-21) σε ένα απίστευτο παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες!

Η ώρα για την δημοσιοποίηση των μετακινήσεων έφτασε. Ωστόσο η αγωνία όλων παίρνει «παράταση» καθώς το USB με τις λίστες χάνεται μυστηριωδώς. Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας περικυκλώνει το σπίτι του πρώην βουλευτή, Υπουργού και αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ενώ καταζητείται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Στο δρόμο των επιτυχιών βαδίζει και το χόκεϊ επί χόρτου. Ο Αστέρας Αγίων Αναργύρων γράφει ιστορία ανεβάζοντας τη χώρα μας κατηγορία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρσαμίδης αποφασίζει να διαμορφώσει το «δυσκοίλιο» καθεστώς των μεταγραφών που έχει ως αποτέλεσμα την έλευση μεγάλων παικτών από το εξωτερικό καθώς το ελληνικό χόκεϊ ακούγεται σε όλη την Ευρώπη.

«Μετά το Πάσχα θα δημοσιοποιήσουμε τις λίστες» διαμηνύει στο OSN (που έχει πλέον ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και ανταγωνίζεται το Eurosport) ο κ. Γιάννης Ανδριανός.

Η μεγάλη ανάταση του ελληνικού αθλητισμού τους τελευταίους δύο μήνες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ονομάτων από το εξωτερικό οι οποίοι «γλυκοκοιτάζουν» τη χώρα μας.

Μία νέα μεγάλη «βόμβα» σκάει λίγο πριν από τη Μ. Εβδομάδα. Οι LO.BA. ανακοινώνουν την απόκτηση του Phil Taylor, ο οποίος μετά από τον άσχημο αποκλεισμό του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ., Θοδωρής Θεμιστοκλέους τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, όμως η ομάδα του (The Union) θα υποστεί ήττα-ντροπή από τους LO.BA. με 20-0 και αρχίζει να ανησυχεί…

Η μεγάλη στιγμή φτάνει και στα νέα γραφεία του OSN φτάνει η λίστα των μετακινήσεων με τις επισκέψεις στην ιστοσελίδα να δημιουργούν ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα με το OSN να βρίσκεται πλέον μία ανάσα πριν από το Facebook!

ΜΑΪΟΣ: Η δημοσίευση της λίστας γίνεται την Πρωτομαγιά η μέρα Πέμπτη. Στο μεταξύ οι LO.BA. του Phil Taylor συνεχίζουν να κάνουν τη μία νίκη μετά την άλλη και να μπαίνουν στα πλέι-οφ επικρατώντας με 19-1 τους Bravedarts σε έναν επεισοδιακό αγώνα, με τον Γιάννη Μιχαήλ να πιάνεται στα χέρια με τον Taylor!

Οι πρώτες μετακινήσεις (που θα ενεργοποιηθούν τον Ιούνιο) έρχονται από τον…αέρα. Οι περισσότεροι εκ των τερματοφυλάκων της Super League μετακινούνται στον αιωροπτερισμό (λογικό) και στο αλεξίπτωτο πλαγιάς!

Απομακρύνεται από τη ρυθμική γυμναστική η εξαιρετική Βαρβάρα Φίλιου με την Γ.Γ.Α. να την μεταφέρει στο τζούντο και τη θέση στο ταπί να παίρνει η Ελισάβετ Τελτσίδου.

Η Βάσω Βουγιούκα παραμένει στην ξιφασκία, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με την ταλαντούχα Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου που μεταφέρεται στο πένταθλο. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και ο αδερφός της Νίκος.

Το άθλημα της σκοποβολής κερδίζει τους «χρυσούς» ολυμπιονίκες του Sochi Κλεάνθη Καραμίχα και Γιώτα Τσακίρη με ομοσπονδιακή προπονήτρια την Μαρία Παπαδάκη η οποία κρατάει τη θέση της. Ο Χρήστος Τσερεντζούλια αφήνει την ποδηλασία για την Πάλη στην οποία καταλήγει και ο παίκτης των 26ers (Darts), Γιώργος Ρεβελάκης.

Στα Darts υπάρχει αναβρασμός! Ειδικά στο πρωτάθλημα του PADC υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις καθώς οι Adartes είναι στα πρόθυρα διάλυσης! Ήδη Μάριος Μάρτζης και Πάρης Λέκκας αηδιασμένοι από τα όσα συμβαίνουν «κρεμάνε» τα βελάκια τους και ετοιμάζουν βαλίτσες για τις ΗΠΑ όπου θα διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών στην πυγμαχία που άφησε «ορφανό» με την αποχώρησή του ο Vitali Klitscho!

Οι πρόεδροι των τριών συλλόγων, Σωτήρης Σάντας (PADC), Θοδωρής Θεμιστοκλέους (ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ) και Παναγιώτης Βαζαίος (ADC) μεταφέρονται στο μπριτζ. Ακόμα μία «μετάθεση» στα Darts είναι αυτή του Ντένη Λαζαρέτου (26ers) που πάει στο σκάκι. «Αγαπώ το σκάκι, σας αγαπώ όλους» θα πει αποκλειστικά στο OSN o 32χρονος παίκτης.

«Ιδιαίτερος» είναι ο ρόλος της αθλήτριας μας στο θαλάσσιο σκι Μαρία Βιμπρενιετσοβά που παραμένει στο άθλημά της, αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Το υπόλοιπο διάστημα θα ανήκει στη Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας όπου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο άλμα.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Νίκο Πολυχρονίδη που παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τη σεζόν που μας πέρασε, είναι ένα έτοιμος να ενσωματωθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Οι εσωτερικές διοργανώσεις πλησιάζουν στο τέλος τους. Οι εκπλήξεις είναι πολλές, ειδικά στα τρία πρωταθλήματα των Darts. Οι Toro με τον Ανδρέα Τέντα στη σύνθεσή τους καταφέρνουν και αλλάζουν τα δεδομένα κατακτώντας το πρωτάθλημα προκαλώντας παράλληλα τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων.

Ο Τέντας γίνεται σύμβολο για την ομάδα, ενώ ο αρχηγός τους Φάνης Δεσποτόπουλος «γλυκοκοιτάζει» την καρέκλα του πρόεδρου του PADC μετά από την «μετάθεση» του Σωτήρη Σάντα στο μπριτζ.

Στο ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ. οι LO.BA. του Phil Taylor κυριαρχούν! Στον τελικό των πλέι-οφ κερδίζουν για πλάκα τους The Union με 18-2! Ο Θεμιστοκλέους λίγες μέρες πριν από την αποχώρησή του προσπαθεί να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον Taylor. Το θέμα παίρνει διαστάσεις και φτάνει μέχρι τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο οποίος δίνει το πράσινο φώς.

Έτσι ο…Φίλιππος Τεϊλόρογλου, μαζί με τους Τέντα και Μιχαήλ θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ομάδα στις διεθνείς διοργανώσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει στο πρωτάθλημα της Γλυφάδας, με τον Παναγιώτη Βαζαίο εμφανώς εκνευρισμένο από την μετακίνησή του στο μπριτζ, να καταστρέφει τα δελτία των αθλητών με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή και τους αγανακτισμένους παίκτες να διαδηλώνουν στο δημαρχείο της πόλης για την άμεση αποπομπή του από το άθλημα.

Νέος θρίαμβος για το μπάντμιντον με την Ειρήνη Τέντα να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε τρία διαδοχικά τουρνουά κερδίζοντας ισάριθμα χρυσά μετάλλια. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Roger Federer σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (BWF) καταφέρνει να υλοποιήσει το όραμα των Grand Slam με το πρώτο να γίνεται στην Ελλάδα!

Το σκουός θα καλωσορίσει τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης στην επιτραπέζια αντισφαίριση Παναγιώτη Γκιώνη. «Η ρακέτα είναι λίγο άβολη, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος και αρκετά ικανοποιημένος που αυτή τη φορά δεν θα έχω να αντιμετωπίσω τόσους πολλούς Κινέζους» ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα άσσου.

Μέσα στις σημαντικές αλλαγές είναι κι αυτές των κοριτσιών της ρυθμικής γυμναστικής με τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Αλίκη Σμυρλή, Ζωή Κονταγιάννη και Ιωάννα Αναγνωστοπούλου οι οποίες μεταφέρονται στο καλλιτεχνικό πατινάζ που ενισχύεται σημαντικά.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από την μετακίνηση των αθλητών που είχε ως στόχο την ενδυνάμωση και των υπολοίπων αθλημάτων στην πιο ριζοσπαστική κίνηση που έκανε ποτέ κυβέρνηση μιας χώρας και μάλιστα με την απόλυτη ομοφωνία όλων των κομμάτων.

Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των Μ.Μ.Ε του πλανήτη τα οποία συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά την πρόοδο των αθλημάτων μετά από τη νέα τάξη πραγμάτων.

Τα ιδιωτικά σχολεία αποφασίζουν να κινηθούν…αθλητικά καθώς από τη νέα σεζόν θα εντάξουν στο πρόγραμμα τους τουλάχιστον πέντε από τα αθλήματα τα οποία αναβαθμίστηκαν, ενώ το Υπουργείο Παιδείας ξεκινάει τη δημιουργία ή μάλλον την επαναδημιουργία των αθλητικών σχολείων σε όλη τη χώρα!

«Τα σχολεία αυτά το κάθε παιδί θα μπορεί να διαλέξει μέσα από μία γκάμα 35 αθλημάτων», θα πει στο OSN ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων Σίμος Κεδίκογλου. «Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι την ιδέα για την συγκεκριμένη συστάδα των αθλημάτων την υιοθετήσαμε από το OSN».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η καλοκαιρινή ραστώνη δεν επηρεάζει διόλου τον ελληνικό αθλητισμό που βρίσκεται σε μια συνεχή εγρήγορση. Οι μετακινήσεις των αθλητών έχουν ολοκληρωθεί. Τα σχέδια είναι πολλά και η ανάπτυξη ραγδαία.

Χορηγοί απ’ όλο τον κόσμο έρχονται σε συμφωνίες με τις ομοσπονδίες ενώ το OSN πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά καθώς στα μέσα του μήνα κάνει πρεμιέρα το OSN TV μία συνδρομητική πλατφόρμα με 35 κανάλια, ένα για κάθε άθλημα το οποίο εκπέμπει 24 ώρες τω 24ώρο με ζωντανές μεταδόσεις, εκπομπές, συνεντεύξεις, αναλύσεις απ’ όλα τα αθλήματα!

Στον αγωνιστικό τομέα το ελληνικό τζούντο γνωρίζει μεγάλες στιγμές καθώς η Βαρβάρα Φίλου στην κατηγορία των 49 κιλών ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Οι…ανορθόδοξες κινήσεις της Φίλιου, οι οποίες θα τις δώσουν και τον τίτλο, θα κάνουν το γύρο του κόσμου με την 19χρονη να γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια όλων των εποχών.

Επιτυχίες έρχονται και από την Άρση Βαρών με τον Άγγελο Καραπετρίδη να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των +105 κιλών. Ωστόσο ο Έλληνας αθλητής θα συγκινήσει όλη την υφήλιο, καθώς αν και με πρόβλημα στον δεξί ώμο θα κρατήσει τα 240 κιλά (ζετέ) με το ένα χέρι ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, τόσο στη συγκεκριμένη κίνηση όσο και στο σύνολο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Η μεγάλη στιγμή για τον Ντένη Λαζαρέτο και το ελληνικό σκάκι έφτασε. Ο πρώην παίκτης των 26ers (Darts)  θα αναμετρηθεί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Magnus Carlsen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Blitz (ένα είδος γρήγορης ανάπτυξης παιχνιδιού στο σκάκι) με τον Έλληνα να κερδίζει τον Νορβηγό καταρρίπτοντας όλες τις προβλέψεις! «Αγαπώ τον Carlsen, σας αγαπώ όλους» ήταν τα πρώτα λόγια του Λαζαρέτου μετά από την εκπληκτική του νίκη.

Οι Έλληνες του…εξωτερικού Μάριος Μπάρτζης και Πάρης Λέκκας αναμετρώνται στο Madison Square Garden (MSG) για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή στη πυγμαχία. Ωστόσο η αναμέτρηση αυτή δεν θα γίνει ποτέ μετά από την απόρριψη του αιτήματος των δύο πυγμάχων οι οποίοι αρνήθηκαν να αγωνιστούν χωρίς γυαλιά μυωπίας. «Δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση της ομοσπονδίας» θα πει ο Μπάρτζης «Δεν θα ξέραμε ποιον χτυπούσαμε. Είναι μία άδικη απόφαση για δύο αθλητές οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί σκληρά για τον συγκεκριμένο αγώνα».

Ο μήνας φτάνει στο τέλος του με μία καταγγελία η οποία θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό, μέχρι εκείνη την ώρα, παίκτης των Dart Knights (ομάδα Darts Β’ κατηγορίας στο PADC) Takis Mpouk (τούρκικης καταγωγής) στέλνει εξώδικο στην ομάδα του για αθέτηση συμφωνίας συμβολαίου.

Στην αποκλειστική συνέντευξη στο OSN TV που κράτησε 2,5 ώρες ο Mpouk θα δηλώσει μεταξύ άλλων «Υποτίθεται ότι στην είσοδό μου σε κάθε παιχνίδι θα ακουγόταν από τα μεγάφωνα το κομμάτι των AC/DC Hells Bells, κάτι που δεν έγινε ποτέ! Επίσης, πάντα βάσει συμβολαίου, μου είχαν υποσχεθεί ότι το κάθε κλείσιμό μου και πιστέψτε με αυτά ήταν πολλά, θα έπινα ένα σφηνάκι τεκίλα (κίτρινη) χωρίς φέτα πορτοκάλι.

Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε μόλις μία φορά κι αυτή ήταν την περίοδο που ο γιατρός της ομάδας μου χορηγούσε βαριά αντιβίωση, λόγω ενός σοβαρού κρυώματος και δεν μου επέτρεπε να πιω. Τον λόγο έχουν οι δικηγόροι μου και φυσικά η δικαιοσύνη».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Το χόκεϊ επί χόρτου συνεχίζει να αναπτύσσεται. Οι νέες εγκαταστάσεις σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας έχουν φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στα νέα παιδιά που συνεχίζουν να ενισχύουν τα σωματεία όλη της χώρας.

Ο Δημήτρης Βαρσαμίδης αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος παράγοντας της χώρας και ο μοναδικός που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους χορηγούς από κάθε άλλο άθλημα στη χώρα μας.

Οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά με τον Αστέρα να κάνει τις ακριβότερες μεταγραφές αποκτώντας τον Άγγλο κεντρικό Dixon και τον Βέλγο Boon οι οποίοι υπογράφουν 5ετές συμβόλαιο αξίας 20εκ. ευρώ!

Στην πρεμιέρα των διεθνών διοργανώσεων στο καλλιτεχνικό πατινάζ η ελληνική αποστολή κάνει εντυπωσιακή πρεμιέρα καθώς τα πέντε κορίτσια μας (Σαμαρά, Δόικα, Αναγνωστοπούλου, Σμυρλή, Κοντογιάννη και Αναγνωστοπούλου) κατακτούν τις πρώτες πέντε θέσεις!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ξεκινά η χειμερινή περίοδος με την Βιμπρανετσοβά να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στην πρώτη κιόλας συμμετοχή της κάνοντας παράλληλα νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Η ελληνική σκοποβολή «φοράει» τα καλά της καθώς η χώρα μας διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Καραμίχα να κατακτά την πρώτη θέση και τη Μαρία Παπαδάκη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Είναι μία τεράστια επιτυχία. Με τον Κλεάνθη δουλέψαμε πολύ τον τελευταίο χρόνο και πετύχαμε το αδύνατο» θα δηλώσει η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Η χρονιά θα κλείσει με την γιορτή του αθλητή. Το OSN βραβεύει τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες της χρονιάς με μία ψηφοφορία που ξεκίνησε από τα μέσα Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα.

Τα OSN Awards 2014 θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Μαρούσι και θα μοιράσουν πάνω από 35 βραβεία. Θα κρατήσει πάνω από τρεις ώρες και θα μεταδοθεί ζωντανά σε πάνω από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Στο τέλος της βραδιάς οι διοργανωτές και ιδρυτές του OSN θα ανακοινώσουν την επέκτασή του στην Ευρώπη, αλλά και την έναρξη συνεργασίας με το ESPN προκειμένου να καλύψουν και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μια χρονιά με ανακατατάξεις, εκπλήξεις και κυρίως την «εκτόξευση» του ελληνικού αθλητισμού η οποία κατάφερε να προσεγγίσει νέο κόσμο και να συσπειρώσει το ελληνικό αθλητικό κοινό και να φέρει τα…άλλα αθλήματα στο προσκήνιο.