OSN blog – Οι σκέψεις ενός darter…

Αποστόλης Καραβιτάκης
akaravitakis@gmail.com

Από πού να πρωτοξεκινήσω… Λοιπόν, για όσους δεν με γνωρίζουν ονομάζομαι Αποστόλης Καραβιτάκης και ασχολούμαι με τα βελάκια μόλις ενάμισι χρόνο.  Ξεκινήσαμε μέσα σε μια βραδιά στο Heraklio Sports Café 7-8 φίλοι και στήσαμε έναν στόχο για να παίξουμε λέει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας του ΠΑΣΝΤ επειδή λόγω κάποιων γνωριμιών που είχαμε μας παρέπεμψαν εκεί. Το πρωτάθλημα ξεκινούσε μόλις την επόμενη ημέρα…

Από τότε μέχρι σήμερα έχω λατρέψει και συνεχίζω να λατρεύω ολοένα και περισσότερο αυτό το άθλημα, το οποίο εκτός από μία ευχάριστη διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε, μπορεί να σου προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις. Κι αν κάποιος δεν το έχει ακόμα καταλάβει ας αναλογιστεί πόσες ώρες την ημέρα θα μπορούσε να ασχοληθεί με οποιοδήποτε άλλο άθλημα και ενώ είναι πτώμα και κουρασμένος να συνεχίζει να παίζει, γιατί τα βελάκια απλά είναι κόλλημα!

Όσο όμως έχω λατρέψει τα βελάκια άλλο τόσο έχω σιχαθεί αυτούς που «διοικούν» και αποφασίζουν για το μέλλον αυτού του αθλήματος. Έχω σιχαθεί να ακούω δύο χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια από όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους, ότι όλοι τάχα θέλουν το καλό του αθλήματος, θέλουν λέει να ενώσουν τα βελάκια σε όλη την Ελλάδα και όποια άλλη μπαρούφα μπορείς να ακούσεις, η οποία βγαίνει τόσο εύκολα από το στόμα τους που θα έλεγε κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολιτικάντηδες.

Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες γιατί πραγματικά είναι τόσο απαξιωμένοι αυτοί οι κύριοι που αν ασχοληθώ άλλο μαζί τους θα τους δώσω απλά αξία την οποία και δεν δικαιούνται. Θα σταθώ επιγραμματικά σε 1-2 ενέργειες του κάθε συλλόγου απλά για να υπάρχει μια βάση συζήτησης.

Και φυσικά θα ξεκινήσω από τον σύλλογο που ανήκω και τον οποίον κρίνω πολύ πιο αυστηρά, τον ΠΑΣΝΤ. Στο διάστημα που βρίσκομαι στον σύλλογο αυτόν ακούω σε κάθε συγκέντρωση αρχηγών τα ίδια και τα ίδια χωρίς κανένα αποτέλεσμα και καμία ουσία.

Όλοι οι άλλοι φταίνε (η προηγούμενη διοίκηση, ο Θεμιστοκλέους κλπ κλπ) εκτός από τους ίδιους. Έχω λοιπόν να πω ότι δύο χρόνια τώρα δεν είδα καμία απολύτως εξέλιξη, κανέναν απολύτως σχεδιασμό και κανένα απολύτως έργο! Η απόλυτη στασιμότητα, ο απόλυτος βάλτος και η απόλυτη απαξίωση του «μεγάλου» αυτού συλλόγου…

Σε ότι αφορά τον ΣΥΝΤΕΛ, δηλαδή τον κύριο Θεμιστοκλέους, τον γνώρισα ένα βράδυ παρέα με τον Γιάννη Μιχαήλ, κατόπιν δικής μου επιδίωξης γιατί απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα της συμμετοχής του Κώστα Παντελίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της BDO.

Γιατί το έκανα εγώ; Γιατί απλά μου αρέσει το άθλημα και προσπάθησα να βοηθήσω ένα παιδί να ακουμπήσει το όνειρό του. Επί του θέματος λοιπόν, με μεγάλη μου απογοήτευση άκουγα επί 2-3 ώρες τι είχε γίνει πριν 3,4,5,100 χρόνια και πως του είχαν κάνει τη ζωή δύσκολη και έφυγε από τον ΠΑΣΝΤ και έκανε δικό του σύλλογο και μια από τα ίδια, ουσία μηδέν!

Απλά ένα κατάλοιπο, ένα απωθημένο να κατατροπώσει τον ΠΑΣΝΤ που του είχε κάνει τη ζωή δύσκολη. Και επειδή τυχαίνει να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά από τον συγκεκριμένο σύλλογο (ΣΥΝΤΕΛ), οι οποίοι είναι όλοι μια χαρά και αγαπούν τα βελάκια όπως εγώ και όπως γενικά όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα αυτό, θεωρώ ότι θέλουν να κάνουν την υπέρβαση, είναι αγανακτισμένοι όπως όλοι, απλά δεν το έχουν ακόμα εκδηλώσει…

Για το θέμα λοιπόν του κύριου Θεμιστοκλέους επειδή ακούγονται πολλά για τον GDO και ότι έχουμε ενώσει τα βελάκια και καλά, και το νέο καταστατικό που μόνος του έφτιαξε και τους όρους που δεν ήταν σωστοί και τους δήθεν συλλόγους (όλα αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου είναι αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά) και πολλά άλλα, έχω να πω μία και μόνο κουβέντα.

Είναι ο άνθρωπος που εξέθεσε τον μεγαλύτερο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο! Και φυσικά αναφέρομαι στον Γιάννη Μιχαήλ και την αποβολή του από το Παγκόσμιο Κύπελλο των εθνικών ομάδων. Και σαν να μην έφτανε αυτό μετά φόρεσε και το προσωπείο του υπερήφανου και του αδικημένου, ενώ ήξερε πολύ καλά ότι το μόνο που κατάφερε ήταν να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα!

Ευτυχώς που ο Γιάννης Μιχαήλ είχε το σθένος και τον χαρακτήρα να το προσπεράσει και απλά να μην ασχοληθεί, απλά διότι είχε πολύ μεγαλύτερο κουπί να τραβήξει και να ασχοληθεί με το PDC και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο οποίο βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά…

Σε ότι αφορά στον ΑΣΑΝΤ, επειδή δεν γνωρίζω σχεδόν κανέναν από τον συγκεκριμένο σύλλογο, δεν θα επεκταθώ διότι θεωρώ ότι είναι και οι πιο συγκαταβατικοί όλων θέλοντας απλά να παίξουν το παιχνίδι που αγαπούν…

Θα μπορούσα να μονολογώ και να γράφω ατελείωτα, αλλά το θέμα είναι η ουσία. Και η ουσία είναι μία: Κύριοι διοικούντες του ΠΑΣΝΤ, κύριοι (ή κύριε) διοικούντες του ΣΥΝΤΕΛ. Δεν κάνετε για το άθλημα! Δεν έχετε καμία ιδέα να προσφέρετε, κανένα επιχείρημα, κανένα έργο να επιδείξετε!

Δεν έχετε κάνει καν ένα Διεθνές Open τα δύο τελευταία χρόνια… Κατά τα άλλα αγαπάτε τα βελάκια! Τους εαυτούς σας αγαπάτε και μάλιστα παραπάνω απ’ όσο πρέπει με αποτέλεσμα να έχετε τραβήξει στο βάλτο όλους όσους πραγματικά αγαπάνε το άθλημα! Εκπρόσωποι των συλλόγων που εκφράζονται δημοσίως μεταξύ τους με τέτοια απρέπεια («Κε Θεμιστοκλή» ο ένας, «Κε Μπεκάτσα» ο άλλος) που το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να το βουλώσουν και να μην ξαναμιλήσουν δημόσια!

Να παραιτηθούν και να ξεκουμπιστούν από τα ΔΣ και να αφήσουν άλλους πιο άξιους, πιο σοβαρούς και πιο ταπεινούς ανθρώπους να αναλάβουν να βγάλουν το άθλημα από το τέλμα. Ανθρώπους που θα συνεργαστούν για την ανάδειξη του αθλήματος στην Ελλάδα και την πραγματικά άξια, αξιοκρατική και σοβαρή ανάδειξη της Εθνική ομάδας στο εξωτερικό, που κατά τη γνώμη μου μια τέτοια ομάδα πραγματικά δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!

Ελπίζω αυτό το κείμενο να ενώσει τους παίκτες σε όλη την Ελλάδα και όχι να τους διχάσει. Όποιος αποφασίσει να εκδηλώσει την αντίρρησή του στο κείμενο αυτό ας το κάνει με επιχειρήματα και όχι προσπαθώντας να πάρει το μέρος κάποιου συλλόγου. Τέτοια σχόλια θα δείξουν απλά ότι δεν έχει γίνει κατανοητή η ουσία του κειμένου.

Μέσα από τα λόγια αυτά εκθέτω και προσβάλλω και ανθρώπους που σε προσωπικό επίπεδο είναι φίλοι μου. Παρόλα αυτά «τους παίρνει η μπάλα» και αυτούς διότι θεωρώ ότι δεν έκαναν τη διαφορά στα πόστα που είχαν αναλάβει αφήνοντας άλλους να παίρνουν τις τελικές αποφάσεις…

Ο Αποστόλης Καραβιτάκης είναι παίκτης και αγωνίζεται στον σύλλο του ΠΑΣΝΤ