OSN blog – Μέχρι τον ουρανό και πίσω…

Του Αποστόλη Πασπαλά

Ο Νίκος ο Αλεξίου μου είχε πει, να προτείνουμε στον Γιάννη το 1996, να έρθει στην ομάδα μας τους Bravedarts. Το θεώρησα ακατόρθωτο αλλά ο Νίκος τον έφερε. Τότε ήταν που άρχισε η ιστορία. Για μένα και όλους τους άλλους που ήμασταν μεν καλοί αλλά δεν είχαμε το μέταλλο που έχουν οι πρωταθλητές.

Τον Γιάννη τον γνωρίζανε όλοι. Λίγοι όμως τον γνώρισαν όπως εγώ. Ένας εκνευριστικά τελειομανής darter, που τον φοβόταν η προπόνηση και οι αντίπαλοι. Ένα παιδί που με τις πολλές φορές αφελείς εμμονές του έχανε μέρος της δύναμης του. Ένας αυθεντικός χαρακτήρας που δεν σε αναγκάζει να τον συμπαθήαεις κιόλας. Αυτός είναι, με τα καλά και με τα άσχημά του.

Ο Γιάννης είναι το κατάλληλο αντικείμενο που δικαιολογεί την αχόρταγη λαχτάρα των Ελλήνων darters να χωριστούν σε στρατόπεδα. Από την πρώτη στιγμή ήσουν ή με τον Γιάννη ή με τον αντίπαλό του. Φεύγει το 2014 και το ίδιο συμβαίνει. Ο Γιάννης παραμένει, ο αντίπαλος αλλάζει.

Το μόνο για το οποίο επέμενα από την πρώτη στιγμή που τον είδα ήταν στο να τον πείσω να ξεφύγει από τα στρατόπεδα και να κυνηγήσει το όνειρό του μακριά από όλους μας. Όταν τον γνώρισα ήταν Πρωταθλητής ΠΑΣΝΤ μερικές φορές και θα γινόταν κι άλλες. Μετά όταν πήγαμε στον ΣΥΝΤΕΛ άλλαξε όνομα ο τίτλος και έγινε λανθασμένα πρωταθλητής Ελλάδος όχι γιατί δεν ήταν, απλά γιατί 3 σύλλογοι δεν είναι όλη η Ελλάδα. Είχε πάρει το Malta Open και ο,τιδήποτε σε έδαφος που μιλάνε Ελληνικά.

Πήγε και γράφτηκε στο PDC. Μέχρι που χλευάστηκε γι αυτό. «Που πας βρε αγόρι μου;» Προκρίθηκε στους τελικούς του European Tour televised παρακαλώ και τι του φέρνει η κλήρωση; Phil Taylor! To όνειρο του κάθε παίκτη αντίπαλος και ο Γιάννης στην τηλεόραση. Όνειρο και εφιάλτης ανάλογα την σκοπιά που το βλέπει κανείς.

Δεν σταμάτησε εκεί όμως το παραμύθι μας. Ο Γιάννης τα επόμενα 2 χρόνια ξαναβρέθηκε στην τηλεόραση. Winmau Masters και Lakeside. Televised επίσης. Στο πρώτο αντίπαλος ήταν ο Bunting BDO No 1 και στο δεύτερο ο Rasma Λετονός Υπήκοος. Κι αν στην πρώτη περίπτωση η ήττα ήταν μέσα στο πρόγραμμα, στην δεύτερη δεν ήταν. Μετά τον αγώνα μιλήσαμε και μου είπε: «Απογοητεύτηκα, αυτό ήταν!». «Αν η σημερινή σου εικόνα είναι η πραγματική τότε παράτα τα, του απάντησα. Αν είσαι για καλύτερα πράγματα απόδειξε το».

Σαφώς και μπορούσε να ξαναπάει σε αυτά τα 2 τουρνουά. Αλλά δεν ξαναπήγε

Πήγε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του PDC στο Alexandra Palace. Εκεί με όλους αυτούς στους οποίους οι Έλληνες παίκτες ή νομίζουν ότι είναι όμοιοι ή θέλουν να τους μοιάσουν. Σχεδόν αδύνατα και τα δύο. Στις 21 Δεκεμβρίου ανέβηκε τα σημαντικότερα σκαλιά της καριέρας του στα βελάκια και έπαιξε 2 αγώνες βγάζοντας τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση απίστευτα νούμερα. Στο δεύτερο αγώνα δεν ήταν όπως έπρεπε. Σε όλους μας όμως άφησε την αίσθηση ότι η δουλειά έμεινε στην μέση. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει να την τελειώσει.

Ο Γιάννης Μιχαήλ είναι το αποτέλεσμα ατελείωτης προπόνησης και προσήλωσης στο σκοπό. Χάραξε μια πορεία από το μηδέν. Από τη γή μέχρι τον ουρανό και πίσω.

Ο Αποστόλης Πασπαλάς είναι ο αρχηγός της ομάδας Bravedarts