OSN blog – Μάγοι, Δράκοι, Ξωτικά κι άλλες ιστορίες για βελάκια…

Του Αποστόλη Πασπαλά

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νταρτς τελείωσε. Είδαμε μαγικά πράγματα πάλι και σαν μαγικά θα τα θεωρήσουμε γιατί εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μπερδευτούμε και να νομίσουμε ότι τα κάνουμε κι εμείς. Mην φάτε. Έχουμε γλαρόσουπα.

Έχουν μαγεία μέσα τους τα βελάκια αυτών των ανθρώπων, αν και δεν είναι –μάλλον- φυσιολογικοί άνθρωποι. Από άλλον πλανήτη είναι και διαχώρισαν την φύση των παικτών σε αυτούς που ψυχαγωγούνται και σε αυτούς που ψυχαγωγούν. Εμείς με επιφύλαξη ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία. Ως εκεί.

Ξεκινάει το Παγκόσμιο και υπάρχει μια γλυκιά προσμονή. Θα παίξει και ο δικός μας ο Γιάννης Μιχαήλ. Απέναντι του ο Jani Haavisto έμπειρος Φινλανδός με σοβαρές παραστάσεις από ανάλογα events. O Γιάννης όμως προσθέτει άλλη μια σπουδαία παράσταση στο παλμαρέ του Φινλανδού. Την δική του. 4-1, 95 average και ο Ian White No 15 στον κόσμο τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Οι Έλληνες υποδέχθηκαν με ουρανομήκεις πανηγυρισμούς την πρόκριση του Μιχαήλ ευχήθηκαν καλή επιτυχία και ηρέμησαν αφού ο Γιάννης έχασε 3-1 σετ από τον White, άφησε εκεί τους Πιντισίδες και πήρε το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Στον πρώτο γύρο John Part, Wes Newton έξω. Keegan Brown και Cristo Reyes (με το ελληνικότατο nickname The Spartan) φοράνε τα γυαλιά στις φίρμες αντιπάλους τους. Ο Sasha Stein εκσφενδονίζει τον Κellet . Ο απίθανος αυτός τύπος Justin Pipe αποκλείεται από τον κο Ryder, καμάρι της Αυστραλίας, αφού Nicholson και Whitlock πήγαν down under. O Boris Koltsof Έλληνας περισσότερο από τους Ελληνες, περνάει στον προκριματικό τον συμπαθή Ιάπωνα Muramatsu και χάνει από τον Painter. Μας άφησε με την όρεξη! Ο Mervin King αποχαιρετά από τον Μax Hopp.

Δεύτερος γύρος. Ο Chisnall έμαθε ένα καινούργιο όνομα. Benito van de Pas. Mπορούσε βέβαια να ρωτήσει και τον Paul Nicholson αλλά αυτός είχε φύγει για την πατρίδα. Ο Σπαρτιάτης από τους Κανάριους Νήσους,Cristo Reyes, αποκλείει τον Kevin Painter ο οποίος παραδίδει τον οπλισμό του. Ο James Wade σε αμόκ ζήλιας δίνει ραντεβού στον Painter για βελάκια και μπυρίτσα. Ο Bunting κανόνισε ώστε ο James να είναι στο ραντεβού του on time.

O τρίτος γύρος έχει 9 βελάκια. Τα κάνει ο Andrian Lewis και συνεχίζει μια μικρή παράδοση που ξεκίνησε στο Παγκόσμιο πέρσι. Κάνεις 9 βελάκια; Bye-bye. Αποκλείεται από τον Barneveld ενώ τα στατιστικά του είναι μακράν ανώτερα. O Σπαρτιάτης χάνει από τον παικταρά Garry Anderson έχοντας κλέψει την παράσταση με την γενική παρουσία του. Βρίσκεται κάπου στην Τενερίφη και πίνει μέλανα ζωμό.

Καλή χρονιά. Ο van Gerwen αποκλείει τον Τhornton και θα αντιμετωπίσει τον Garry Anderson που κέρδισε τον Wright. O Taylor τα εύκολα δύσκολα και διαφεύγει του κινδύνου που λέγεται Vincent van der Voort. O Bunting στο τέλος χάνει από τον Barneveld και μας χαρίζει μία από τις ελάχιστες αποδείξεις ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι. Βάζει τα κλάματα και συγκινεί το σύμπαν.

Οι ημιτελικοί αμφίρροποι. Τα αποτελέσματα όχι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής van Gerwen πάει για τουλίπες από το καμάρι της Σκωτίας, τον παικταρά τον Gary Anderson. Ο Barneveld που έκανε τον Bunting να κλάψει θα βοηθήσει τον van Gerwen να μαζέψει τουλίπες. Υπεύθυνος ο απίστευτος κυριούλης Phil Taylor ο μοναδικός παίκτης που σε όλο το τουρνουά έπαιξε πάνω από 100average. ‘Ένα παιχνιδάκι έμεινε…