OSN blog – «Κάνε μας τη χάρη…»

Του Θοδωρή Θεμιστοκλέους

Ουσιαστικά γράφω το συγκεκριμένο κείμενο, με αφορμή των όσων έγραψε σε άρθρο του ο κύριος Αποστόλης Καραβιτάκης και αναρτήθηκε από το OSN την 25η Μαΐου με τίτλο «Οι σκέψεις ενός darter»

Θα ξεκινήσω την απάντηση μου προς τον κύριο Καραβιτάκη χρησιμοποιώντας μια ατάκα κάποιου πρώην φίλου και νυν γνωστού «κανε μας την χαρη».

Καταρχήν θεωρώ ότι ο κύριος Καραβιτάκης είναι αρκετά καινούριος στο χώρο όπως και ο ίδιος άλλωστε το αναφέρει στο άρθρο του, για να βγαίνει δημόσια και να «στολίζει» με όλα αυτά, κάποιον που στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει ούτε ως άνθρωπο και κυρίως ποιο είναι το έργο του για τα ελληνικά νταρτς.

Καλές οι ρομαντικές θεωρίες για το άθλημα άλλα αυτά που μετράνε είναι οι πράξεις κάτι που ο κύριος Καραβιτάκης δεν έχει δείξει εκτός από το ότι δίνει χρήματα σε κάποιους για να τους βοηθήσει, όπως λέει και απορώ που αναφέρθηκε μονό στο όνομα του Κώστα Παντελίδη και όχι των υπολοίπων… Στην πραγματικότητα αυτός ένας τρόπος για να να μπορέσει έτσι να καθιερωθεί στο χώρο των νταρτς. Και γιατί αυτό; Γιατί πολύ απλά αν δεν έκανε ούτε αυτό δεν θα μπορούσε σήμερα να μιλάει.

Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιούμε την ανάγκη του παίκτη που θέλει να πάει στο εξωτερικό να διαγωνιστεί δίνοντάς του χρήματα, άλλα με την προϋπόθεση να έρθει στην ομάδα ή στο μαγαζί μας ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, προκειμένου να αναδειχθούμε και εμείς μέσα από τις προσωπικές επιτυχίες του/των παικτών αυτών.

Θα συνεχίσω λοιπόν το κείμενο αυτό στεκόμενος στις πράξεις του για να δούμε τι άλλο ακριβώς παριστάνει, καθώς απ’ ότι φαίνεται έχει αναλάβει και το ρολό του κριτή των πάντων, εκτός από όλα τα άλλα!

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μερικές ερωτήσεις προς τον κύριο Καραβιτάκης: Εσείς δεν είστε αυτός που εγγυηθήκατε την προμήθεια στο σύλλογο του ΠΑΣΝΤ καλύτερων,φθηνότερων και ποιοτικότερων στόχων για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 σαν αντιπρόσωπος της εταιρείας TARGET (όπως σας αρέσει να λέτε στον κόσμο που δεν σας ξέρει), με αποτέλεσμα να φτάσετε 2 μήνες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και να μην έχουν λάβει οι ομάδες του συλλόγου σας στόχους;

Εσείς δεν με πήρατε εμένα προσωπικά τηλέφωνο μόλις μάθατε από την ACHRO ότι ο σύλλογος μας είχε αγοράσει τα τελευταία αποθέματα που υπήρχαν σε στόχους BLADE 4 και με παρακαλούσατε να σας τους πουλήσω;

Όλες οι ομάδες του συλλόγου σας αντέδρασαν στους χαμηλής ποιότητας στόχους που τελικά μετά από τόση καθυστέρηση τους δώσατε.

Εσείς δεν είστε αυτός που κατορθώσατε να έχετε πληθώρα αγωνιστικών διοργανώσεων του συλλόγου σας και δη στο Heraklio Darts Club, τη στιγμή που υπήρχαν/χουν καταστήματα που πληρούσαν αλλά και τελούσαν τις προϋποθέσεις τόσα χρόνια για διοργανώσεις τέτοιου τύπου;

Γενικά συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα και σε περίπτωση που βγουν και μιλήσουν και άλλοι, ο κύριος Καραβιτάκης θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση…

Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε γιατί αναφέρομαι σε αυτά τα συμβάντα. Τα γεγονός αυτά από μόνα τους δείχνουν ότι ο κύριος Καραβιτάκης δεν έχει κάνει τίποτα από «αγαπη για τα νταρτς», αλλά για το προσωπικό του οικονομικό όφελος και την προσωπική του παικτική ανάδειξη.

Και για να γνωρίζει, αυτοί που αγαπάνε το άθλημα προσφέρουν τα μέγιστα χωρίς να έχουν την επιθυμία της ανταπόδοσης και αφιερώνουν χρόνο και χρήμα προσπαθώντας πάντα για την καλυτέρευση των πραγμάτων με γνώμονα πάντα το δίκαιο.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω τι έχω κάνει εγώ για τα νταρτς γιατί πολύ απλά δεν με απασχολεί να το γνωρίζει ο κύριος Καραβιτάκης. Ούτε αναγνώριση ζητάω αλλά ούτε και θέλω.

Αυτοί που πραγματικά με γνωρίζουν και βρίσκονται γύρω μου τόσα χρόνια και είναι πολλοί,άλλα ακόμα και αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις από εμένα,πάντα μου λένε μια «καλησπερα» όταν με συναντούν σε άλλα μαγαζιά. Γιατί; Γιατί πάνω από όλα είναι οι σχέσεις των ανθρώπων και μετά είναι όλα τα άλλα,κάτι που ο κύριος Καραβιτάκης δεν μπορεί να κατανοήσει δυστυχώς .Όλοι αυτοί γνωρίζουν ποιος είμαι και τι έχω κάνει και τι κάνω.

Ας πάμε τώρα στο θέμα της γνωριμίας μας με τον κύριο Καραβιτάκη. Πράγματι ένα βράδυ, πέρσι, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον αυτόν τον κύριο, ο οποίος μου συστήθηκε και μου είπε ότι λόγω μιας πολύ καλής σχέσης ή γνωριμίας που είχε με κάποια υπεύθυνη της BDO τον είχε ενημερώσει ότι η χώρα μας είχε λάβει κάποια tickets για τα προκριματικά του WINMAU και του LAKESIDE. Αλλά για να μπορέσει να τα πάρει έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί τους το επίσημο όργανο της χωράς μας δηλαδή ο GDO και αφού τους το επιβεβαιώσει θα μπορέσει να του τα δώσει.

Έτσι λοιπόν κανονίσαμε να συναντηθούμε. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη συνάντηση μας, έκανα την έρευνα μου στην BDO και διαπίστωσα ότι μέσω δυο ονομάτων – Σάντας Σωτήρης & Πηλιχός Διονύσης- καθώς και δυο διαφορετικά e-mail, ένα για τον καθένα ξεχωριστά, είχε καταφέρει να ξεγελάσει την BDO δηλώνοντας μέσω αυτών των ονομάτων να τους δεχτούν σαν επίσημα μέλη τους, έτσι ώστε να λαμβάνουν κι αυτοί την όποια επίσημη επικοινωνία θα μπορούσε να έχει ο GDO μαζί τους.

Φυσικά αυτό καταρρίφθηκε μετά από προσωπική επικοινωνία που είχα μαζί τους και μετά από την υποχρέωση που είχε η BDO να αναγνωρίζει ως επίσημα μέλη μιας χώρας μόνο τα μέλη που αναγνωρίζει η WDF!

Φτάνουμε λοιπόν στο βράδυ της συνάντησης όπου μαζί μας είναι ο γνωστός σε όλους μας Γιάννης Μιχαήλ.  Εκεί λοιπόν ο κύριος Καραβιτάκης μας παρουσίασε ένα πρόσωπο κάποιου πολύ απεγνωσμένου ανθρώπου,που η μόνη του έννοια ήταν ότι επειδή πλήρωνε κάποιους παίκτες για να πάνε στο εξωτερικό, φοβόταν όπως ο ίδιος είπε, ότι εγώ προσωπικά θα εμποδίσω τους παίκτες αυτούς να παραβρεθούν σε τουρνουά του εξωτερικού μιας και δεν άνηκαν σε σύλλογο που με τη σειρά του να ανήκει στον GDO.

Η απάντηση που του έδωσα γι αυτό το θέμα ήταν,ότι ενώ θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο δεν είχα ούτε και θα έχω ποτέ τέτοιο σκοπό μιας και θεωρώ ότι πρέπει να σέβομαι την προσπάθεια που κάνει ο κάθε παίκτης στο εξωτερικό ανεξάρτητα με το που ανήκει.

Επίσης προς απόδειξη αυτών που γράφω ,εγώ προσωπικά επικοινώνησα με την BDO για να γίνει η διόρθωση στους πόντους που είχε πάρει ο Κώστας Παντελίδη στα περσινά τουρνουά του Eastern Europe Region φέρνοντας τον έτσι πρώτο στην κατάταξη του ομίλου του και δίνοντας του το εισιτήριο για το LAKESIDE. Ακόμα κι αυτήν την κίνηση έμαθα λίγο αργότερα, ότι ήταν έργο του κυρίου Καραβιτάκη, όπως διέδιδε…

Επίσης πρέπει να τον ενημερώσω ότι από πέρσι μέχρι και σήμερα πολλές φορές πολλοί παίκτες του ΠΑΣΝΤ ταξίδεψαν στο εξωτερικό σε διεθνή τουρνουά κι ενώ γνώριζα ποτέ δεν εμπόδισα κανέναν.

Στη συνέχεια της συζήτησης μας με ρώτησε να του εξηγήσω τι ακριβώς έχει συμβεί στον GDO και τους συλλόγους και έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Απορούσε με αυτά που άκουγε και μας έλεγε ότι ήταν πολύ λάθος οι κινήσεις και οι αποφάσεις της διοίκησης του ΠΑΣΝΤ και ότι δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά.

Από εκεί και πέρα με ρώτησε τι θα γίνει με τα tickets και ότι αν γίνεται να τα δώσω σε μέλη του ΠΑΣΝΤ που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αποφασίσει να πάνε στο WINMAU με τα tickets αυτά,ή να πραγματοποιήσω ένα τουρνουά με έπαθλο τα tickets με συμμέτοχη από όλους τους συλλόγους.

Η απάντηση που έλαβε από πλευράς μου ήταν ότι τα εισιτήρια δεν μπορούν να δοθούν σε όποιον τα ζητήσει και ότι η διαδικασία διοργάνωσης κάποιου τουρνουά με έπαθλο αυτά τα tickets θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, άλλα με τη διαφορά ότι δεν θα έπρεπε να αφορά παίκτες που δεν είναι μέλη στον GDO μιας και αυτό θα ήταν άδικο για αυτούς που ήδη είναι.

Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που αναφέρω παραπάνω παρών ήταν και ο κύριος Μιχαήλ και το αναφέρω για να μην μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Όσον αφορά το θέμα του να κατατροπώσω τον ΠΑΣΝΤ αυτό είναι μέγα ψέμα και ίσως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον από την πλευρά του ΠΑΣΝΤ και όχι του ΣΥΝΤΕΛ. Και στην τελική τι σημαίνει να κατατροπώσω;

Είναι δυο ξεχωριστοί σύλλογοι με το ίδιο αντικείμενο και ότι συμβαίνει σε αθλητικό επίπεδο είναι κάτι θεμιτό μιας και ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους. Πρόσεξα επίσης ότι όταν ο κύριος Καραβιτάκης αναφέρεται στο ΣΥΝΤΕΛ εννοεί εμένα προσωπικά.

Ναι, εγώ δημιούργησα το ΣΥΝΤΕΛ, αλλά από εκεί και πέρα μέσω δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών εκλέγομαι πρόεδρος για οκτώ συναπτά ετη. Δεν μπορει σε ολα να ειμαι λαθος οπως τονίζει ο κύριος Καραβιτάκης και από την άλλη να μην με αλλάζουν. Κάτι κάνω κι εγώ καλά τελικά και όχι μόνο ο κύριος Καραβιτάκης….

Σχετικά με το θέμα του Γιάννη Μιχαήλ νομίζω ότι ο ίδιος έχει δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται και πουθενά δεν αναφέρεται σε απόψεις που συμβαδίζουν με αυτές του κυρίου Καραβιτάκη. Όσον άφορα την υπερηφάνεια μου; Ναι, είμαι και μάλιστα πολύ, γιατί;

Γιατί έχω ζήσει στιγμές στα βελάκια που δυστυχώς ο κύριος Καραβιτάκης δεν θα τις ζήσει ούτε στον ύπνο του, γιατί πολύ απλά είχα, έχω και θα έχω πάντα δίπλα μου ανθρώπους άξιους και υπερήφανους και που ευτυχώς που δεν μοιάζουν ούτε στον κύριο Καραβιτάκη, αλλά ούτε και στο «συναφι» του που τον… σιγοντάρει στις σκέψεις και στις πράξεις του.

Είμαι πολύ καθαρός για να φοβάμαι να αντιμετωπίσω ανθρώπους και καταστάσεις σαν τον κύριο Καραβιτάκη και περπατάω πάντα με το κεφάλι ψηλά κοιτώντας τους ανθρώπους μέσα στα μάτια και όχι κάτω από αυτά. Η κάθε εθνική μας αντιπροσωπεία ορίζεται πάντα μέσα από κάποια επίσημη διαδικασία .

Το πρώτο μέλημα μας είναι να μπορούμε σαν χώρα να δηλώνουμε συμμέτοχη σε όλες τις διοργανώσεις για να κερδίζουμε έτσι περισσότερες εμπειρίες.

Το ποσό καλή θα είναι αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση. Όλοι έχουν δικαίωμα συμμέτοχης σε αυτήν αρκεί να προέρχονται μέσα από τις επίσημες διαδικασίες που ορίζει ο GDO και όχι με βάση το είμαι καλύτερος παίκτης από εσένα, αλλά και στο ποιον σύλλογο ανήκω.

Το καταστατικό του GDO όπως το ονόμασε ο κύριος Καραβιτάκης, που στην ουσία δεν είναι καταστατικό, αλλά απλοί κανόνες μιας και παλαιότερα δεν υπήρχαν (αυτό άρεσε πολύ στον ΠΑΣΝΤ),συντάχθηκε από εμένα σαν εκπρόσωπος του ΣΥΝΤΕΛ και τα υπόλοιπα μέλη που αναγνώρισαν και υπέγραψαν πριν δυο χρόνια τον GDO,κάτι που δεν έκανε ο ΠΑΣΝΤ και ο ΑΣΑΝΤ και ειναι και ο λόγος μη συμμέτοχης των μελών τους σε διαδικασίες διασυλλογικών και εθνικής αντιπροσωπείας.

Παρόλα αυτά το φετινό χαρτί του GDO άλλαξε κατά το ήμισυ κατόπιν παράκλησης και συζήτησης με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΝΤ και πάλι δεν ήθελαν- και είναι δικαίωμα τους-να συμμετάσχουν.

Το να μιλάει όμως σε μένα ο κύριος Καραβιτάκης για καρέκλες και…τραπέζια είναι εντελώς άστοχο και η συμβουλή μου είναι να ψάξει και να ασχοληθεί πρώτα με τα του οίκου του…

Το ό,τι κάνει μέσα στον σύλλογο του κι αν αυτό του αρέσει ή όχι είναι θέμα δικό του και δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν μου πέφτει λόγος να σχολιάσω και ούτε θέλω.

Ας σταματήσει λοιπόν να είναι ο κριτής των πάντων και καλό θα είναι να κάνει πρώτα μια αυτοκριτική για τις πράξεις του πριν ασχοληθεί με άλλους ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζει κιόλας…

Άποψη μου είναι ότι πρέπει να σταματήσει να δημοσιοποιεί μανιφέστα με υποτιθέμενα ενωτικά μηνύματα, γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί διχόνοιες και να χωρίζει τον κόσμο σε αντίπαλα στρατόπεδα και τίποτα άλλο.

Δεν του έδωσε κανείς το ρολό αυτόν και ούτε έχει το δικαίωμα να το κάνει. Μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά όχι να κρίνει όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά έχει μια δόση σοφίας αυτός που είπε το «κανε μας την χαρη»!

O Θοδωρής Θεμιστοκλέους είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Νταρτς Ελληνικού (ΣΥΝΤΕΛ) και επίσημο και ιδρυτικό μέλος του Greek Darts Organisation (GDO)