OSN blog – Ας κρατήσουν οι χoροί…

Του Θανάση Σταθόπουλου
OSN

Ο τίτλος είναι φυσικά από το ομώνυμο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου. Πιστεύω ότι ταιριάζει γάντι με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ελληνικά βελάκια.

Ακόμα «ζεστοί» από την τεράστια επιτυχία και την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας, αλλά και φυσικά για το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση από το δίδυμο Γιώργος Πορτοκάλης/Κώστας Παντελίδης.

Οι δυο τους αντιμετώπισαν μεγάλους αντιπάλους. Οι Ολλανδοί δεν τους περίμεναν. Όχι, δεν τους υποτίμησαν σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν κάνει το λάθος να υποτιμήσει αντίπαλο στα βελάκια. Ωστόσο στο επόμενο θα τους περιμένουν. Κι εκεί θα είναι η τεράστια επιτυχία, όχι μόνο του Πορτοκάλη ή του Παντελίδη, αλλά οποιουδήποτε Έλληνα βρεθεί απέναντί τους.

Τα ελληνικά βελάκια κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Το «αυλάκι» έχει χαράξει ένας άλλος Έλληνας ο Γιάννης Μιχαήλ που εδώ και πολλά χρόνια πρεσβεύει στο εξωτερικό τα ελληνικά χρώματα.

Το παζλ αρχίζει να ενώνεται. Όχι ξεχωριστά, αλλά ομαδικά. Ναι, τα Darts είναι ατομικό άθλημα (ναι άθλημα), αλλά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε πρέπει να οργανωθούμε. Σίγουρα η συγκεκριμένη λέξη φέρνει αλλεργία στους Έλληνες. Δεν γίνεται όμως διαφορετικά.

Η μεγάλη βοήθεια του Γιάννη Μιχαήλ που παλεύει (έστω και μόνος του) για να ανεβάσει ακόμα πιο πολύ τη χώρα μας ψηλά στα μάτια των μεγάλων ονομάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες των υπολοίπων παιδιών που σε Κύπρο (Μεσογειακό), όπου τα σάρωσαν σχεδόν όλα και σε Ρουμανία (Ευρωπαϊκό) που πλησίασαν την κορυφή πρέπει να ενωθούν. Να γίνουν ένα. Τα «τσεκούρια» είναι για άλλες εποχές και κάποια στιγμής πρέπει να θαφτούν.

Tι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή; Να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Μιχαήλ και να σαρώσει η Εθνική στο παγκόσμιο της Τουρκίας για να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε- και αξίζουμε να έχουμε- θέση στον παγκόσμιο χάρτη των Darts;

«Ναι, αλλά πριν από μερικά χρόνια…» θα πουν πολλοί, οι οποίοι έχουν μείνει στις «γιάφκες» που οι θαμώνες έπιναν μπίρες και πέταγαν σουγιάδες στους στόχους. Άλλαξαν οι εποχές αλλάζουμε κι εμείς. Αλλάζουν και τα Darts στη χώρα μας. Κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει, κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει.

Έχουμε εκπληκτικούς παίκτες που μπορούν να απογειώσουν αυτό το άθλημα. Δεν χρειάζεται να γίνει ολυμπιακό για να πάρει μπρος. Μπορούμε να συμπεριφερθούμε όλοι σαν να είναι.

Η επιτυχία της Εθνικής στη Ρουμανία είναι αναμφίβολα μεγάλη. Για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Όχι απαραίτητα στα αποτελέσματα, αλλά στη νοοτροπία, η οποία διαρκώς αλλάζει προς το καλύτερο.

Μας περιμένει (ακόμη και εμάς στο OSN) μια μεταβατική σεζόν, η οποία θέλει ψυχραιμία και σωστή διαχείριση από όλους. Οι επιτυχίες και τα εξαιρετικά βελάκια του «Deadly Rose», οι εντυπωσιακές επιδόσεις του «Porto», το πείσμα και η αποτελεσματικότητα του πρωταθλητή GDO Κώστα Παντελίδη, αλλά και οι πεισματάρες γυναίκες που δεν σταματούν να το βάζουν κάτω, πρέπει να γίνει η «κληρωνομιά» των ελληνικών Darts. Ακολουθούν πολλοί από πίσω και όπως εξελίσσονται τα γεγονότα έρχονται ακόμη περισσότεροι.

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο εκ μέρους του othersportsnews.gr ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις μεγάλες επιτυχίες που μας χάρισαν στη Ρουμανία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παίκτριες. Γιώργο, Κώστα, Στάθη, Αντώνη, Πολίτα, Γιώτα, Μαριέττα και Εύη σας ευχαριστούμε πολύ. Οι χοροί πρέπει να κρατήσουν…

OSN team
admin
Other Sports News