OSN blog – Αξίζουν την προβολή, τη θέλουν όμως;

Έχει περάσει, σχεδόν, ένας μήνας από την ημέρα εκείνη που το OSN μπήκε και επίσημα (λειτουργούσε ως blog από τον Ιούλιο του 2011) στη ζωή αρκετών αθλητών, παραγόντων και γενικά ανθρώπων που ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό.

Στον μίνι απολογισμό που κάναμε συνειδητοποιήσαμε ότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, αρκετά τραχύς και ανηφορικός. Όχι, αυτή η διαπίστωση δεν έχει να κάνει με το φόρτο εργασίας των 40, περίπου, αθλημάτων που επιλέξαμε να ασχοληθούμε. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα ενταχθούν κι άλλα αθλήματα που χρίζουν προβολής, αλλά και προσοχής απ’ όλους μας.

Το ερώτημα όμως είναι: Τα ίδια τα αθλήματα θέλουν να προβληθούν; Ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν…

Χθες το πρωί ξύπνησα με αρκετή όρεξη, παρά το ξενύχτι για να γράψω στην εφημερίδα από την οποία βγάζω το ψωμί μου, για να ενημερώσω το site με αρκετά σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας που γίνεται αυτές τις μέρες στη Βουδαπέστη.

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη, τη στιγμή που είδα ένα σχόλιο από ένα άθλημα (το ποιο δεν έχει σημασία) στο οποίο ο συντάκτης του σχολίου αυτού κατέθετε την άποψη του, με μία κάπως «ειρωνική» διάθεση προς το πρόσωπο μου (έτσι το εξέλαβα εγώ) κλείνοντας το σχόλιο του ως εξής: I don’t think the reporter got the picture…

Για να είμαι ειλικρινής ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει να πει ο κύριος αυτός. Απάντησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα στο σχόλιο αυτό, αλλά δεν κατάφερα να πάρω καμία εξήγηση.

Τώρα θα μου πείτε με τι κάθομαι και ασχολούμαι…Ωστόσο, η δική μας πολιτική είναι εντελώς διαφορετική. Ασχολούμαστε με όλους. Αυτός ο κύριος έγραψε αυτό που έγραψε και μας έκανε την τιμή να μπει μέσα στο othersportsnews.gr και να σχολιάσει. Σχολίασε εμάς (εμένα συγκεκριμένα) και οφείλουμε να του απαντήσουμε.

Αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα είχα την παραμικρή διάθεση να ασχοληθώ αν αυτό το σχόλιο ήταν το μοναδικό που με (μας) ενόχλησε. Αυτό ήταν το πέμπτο ή έκτο κρούσμα, από διάφορα αθλήματα, που σχολιάζουν με αυτόν τον τρόπο.

Και το ερώτημα παραμένει: Θέλουν τα αθλήματα την προβολή που επιβάλλεται να έχουν;

Όχι, δεν θέλουμε μόνο καλά σχόλια. Ναι, θέλουμε ειλικρίνεια, συζήτηση, προβληματισμούς, βοήθεια. Ναι, θέλουμε βοήθεια. Απ’ όλους. Δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας χωρίς τη βοήθειά σας. Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που γράψαμε, μπορεί να διαφωνείτε με τις απόψεις μας, μπορεί μερικές φορές να έχουμε κάνει λάθος (ανθρώπινο θεωρώ είναι) σε κάποια αθλητική ορολογία ή σε κάποιο όνομα αθλητή, βοηθήστε μας να το κάνουμε σωστά και να γίνουμε καλύτεροι.

Διαβάζουμε καθημερινά, ενημερωνόμαστε μέσω internet, μαθαίνουμε τα αθλήματα προσπαθώντας να είμαστε ακριβείς στα όσα γράφουμε. Είναι λογικό ότι μπορεί να υπάρξουν λάθη. Δεν είναι λογικό να καταδικάζονται από ανθρώπους του αθλητισμού προς τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον αναδείξουν.

Επιστρέφω στον κύριο του σχολίου. Κύριε μου, εσείς και τα τρία like σας, γιατί δεν γράψατε ωραία, ωραία, το τι έγινε στο συγκεκριμένο event ποιες ομάδες έπαιξαν, πώς έπαιξαν, να πάρετε και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, να καθίσετε στον ωραίο υπολογιστή σας μέχρι τις 3:00 το πρωί και να μας το δείξετε και εμάς να το θαυμάσουμε; Έτσι ώστε και εμείς να πληροφορηθούμε σωστά και εσείς να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι όλα γράφτηκαν έτσι όπως έπρεπε…

Δεν το κάνατε και δεν θα το κάνετε ποτέ αγαπητέ μου κύριε με τα τρία like στο σχόλιό σας. Και όταν ήρθε η στιγμή να το κάνουν κάποιοι βγάλατε χολή γιατί αυτό είναι το πιο εύκολο σε αυτή τη χώρα.

Το ερώτημα όμως παραμένει κύριε μου με τα τρία like στο σχόλιό σας. Θέλετε το άθλημα που σας αρέσει να βγει επιτέλους από το πηγάδι; Ή προτιμάτε να μπαίνει μετά τα φαρμακεία και τα κοινωνικά; Μετά από τις φωτογραφίες της γυναίκας κάποιου απίθανου Ρομπέρτο(;), ή την έλευση κάποιου πιο απίθανου Ατζαγκούν;

Αν δεν το έχετε καταλάβει κύριε με τα τρία like στο σχόλιό σας, εκεί έχουν τοποθετήσει το άθλημά σας (και όχι μόνο το δικό σας) οι αξιότιμοι συνάδελφοί μου. Στην αφάνεια! Προτιμούν να δείχνουν τα «κάλλη» της κυρίας Ρομπέρτο(;) και τις βαλίτσες από την έλευση του Ατζαγκούν παρά τις προσπάθειες των παιδιών της ξιφασκίας ή του Ράγκμπι ή το Χόκεϊ ή του Θαλάσσιου Σκι.

Αλλά έχω και ένα ακόμα ερώτημα κύριε με τα τρία like στο σχόλιό σας. Αν το OSN λεγόταν CNN, BBC, NOVA θα στέλνατε το ίδιο σχόλιο; Θα σας ακολουθούσαν οι τρεις φίλοι σας; Δεν νομίζω…Ή μάλλον μπορεί και να το στέλνατε, αλλά μπορείτε εύκολα να καταλάβετε που θα πήγαινε κι αυτό και τα τρία like σας…

Όλοι στο OSN θέλουμε και χρειαζόμαστε ουσιαστικά σχόλια που θα βοηθήσουν, θα βελτιώσουν και δώσουν άλλο status στην πλήρη ενημέρωση όλων των αθλημάτων. Σχόλια σαν του κυρίου με τα τρία like ή και μερικών άλλων που, αντί να συμπράξουν σε αυτό που κάνουμε, προτίμησαν με το «καλημέρα» να βγάλουν κακία και ειρωνεία, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ποτέ ξανά.

Όσο για το ερώτημα που έθεσα πριν στο αν τα ίδια τα αθλήματα θέλουν την προβολή που τους αξίζει, παραμένει ανοικτό μέχρι να δώσετε εσείς οι ίδιοι την απάντηση.

OSN team
admin
Other Sports News