OSN blog – Ένα πάρτι, μια γλυκιά ανάμνηση

Του Θανάση Σταθόπουλου
OSN

Έχω παρευρεθεί σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα μας. Όλες ήταν εξαιρετικές. Πάντα λέω εξαιρετικές, καθώς οι συνθήκες (κυρίως οικονομικές) είναι δύσκολες οι τσέπες (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) άδειες, αλλά το «μεράκι» μπόλικο και σε αφθονία.

Ωστόσο, αυτό που έζησα προσωπικά στο 2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Darts Γυναικών, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Για μένα το «πάρτι» είχε ξεκινήσει 10 μέρες νωρίτερα.

Όταν ξεκινούσα τον «μαραθώνιο» των δηλώσεων από τις 41 (τελικά) φιναλίστ και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής της 17ης Απριλίου. Η κούραση ήταν μεγάλη, αλλά η επιθυμία για να κρατήσει αυτό το μεγάλο πάρτι πολύ μεγαλύτερη.

Υπήρξαν ωραίες και συγκινητικές στιγμές. Μπορεί κάποιοι να απορούσαν πως γράφω όλα αυτά που γράφω καθήμενος σε μια γωνία, αλλά από τη «γωνία» μπορεί να βλέπεις πολλά.

Υπήρξαν πράγματα τα οποία δεν έγραψα και ίσως να μη γράψω και να τα κρατήσω για τον εαυτό μου σαν μια γλυκιά ανάμνηση. Όχι δεν τα «ξεπουλάω» για ένα like. Τέτοια δημοσιογραφία στο OSN δεν…παίζει που λέει και η νέα γενιά.

Κάποια όμως θα ήθελα να τα μοιραστώ για να δώσω μια γεύση για το τι γινόταν πίσω από ένα τρελό και μαγικό πάρτι, στο οποίο όλοι οι εθελοντές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) εμπνευστήκαμε από τις τρεις «σωματοφύλακες».

Έτσι μου άρεσε να τις λέω κι έτσι θα τις λέω. Ο λόγος φυσικά για τις Πολίτα Βαρουξή, Γιώτα Σφακιώτη και Μαρία Πουλίδου. Δεν με απασχολεί και δεν μου πέφτει λόγος (εδώ που τα λέμε) τι θα γίνει στο μέλλον, εγώ όμως οφείλω να τις ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την αμέριστη βοήθεια που μου παρείχαν. Η κάθε μία από το δικό της πόστο.

Σε αυτό το πάρτι όμως δεν ήμουν μόνος μου. Είχα και πολλούς παρτενέρ…Θα ξεκινήσω από τους πιο κοντινούς (ελέω συνεργασίας με το OSN). Η φωτογράφος μου. Ελπίζω να μου επιτρέψει το «μου», καθώς τη θεωρώ πλέον δικό μου άνθρωπο.

Η Αφροδίτη Γαρνέλη. Δύο τηλεφωνήματα, δύο μηνύματα, δύο λέξεις κι αυτό ήταν. Δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω. Πήρε φακούς, μηχανή και ξεκίνησε το έργο της. Το αποτέλεσμα είναι αναρτημένο στη σελίδα μας στο facebook και είναι εντυπωσιακό. Την ευχαριστώ πραγματικά για όλα.

Ο επόμενος στη λίστα είναι ο Γιάννης Πασσάς. Ένα εξαιρετικό παιδί. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά με πολύ τρέξιμο, τρομερή δουλειά και πάντα διαθέσιμος για να παρέχει την κάθε βοήθεια. Γεγονός είναι ότι με βοήθησε πολύ σε όλο αυτό και το «ευχαριστώ» ίσως να είναι και λίγο…

Από αυτή την «κλειστή» λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει ο Βασίλης Παπαστογιαννίδης. Μπορεί και χωρίς αυτόν να μην βλέπαμε μια τόσο εντυπωσιακή οργάνωση. Μπορεί να μην υπήρχε και τόσο άμεση ενημέρωση από το OSN. Το «μυαλό» και τα μάτια του τουρνουά. Εξαιρετικός σε κάθε κίνηση και κάθε απόφαση, οι οποίες ήταν αρκετές και έπρεπε να παρθούν άμεσα.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν υπήρχε σε αυτό το τουρνουά, αυτές τις δύο ημέρες. Κι όταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις προσωπικά, αλλά είναι σαν να συνεργάζεσαι χρόνια, αυτό τα λέει όλα. Δεν τον ευχαριστώ απλά, αλλά του είμαι ευγνώμων για όσα έκανε για μένα, αλλά και για το OSN.

Από αυτούς που δεν φάνηκαν, αλλά για μένα ξεχώρισαν ήταν και ο ιδιοκτήτης του Heraklio Darts Club, Ρωσσέτος Μετζιτάκος. Πριν ζητήσω κάτι το είχα. Πριν προλάβω να σκεφτώ το οτιδήποτε μου το παρείχε. Άψογη φιλοξενία, όπως άψογος είναι κι αυτός.

Το πάρτι-παράδειγμα…

Ναι, αυτό το πάρτι ήταν ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση. Πέντε μέρες μετά από τον τελικό και τη μεγάλη νίκη της Μαρίας Πουλίδου και ακόμα και τώρα δεν έχουμε σταματήσει να μιλάμε γι’ αυτό.

Το OSN δεχόταν μηνύματα από Σλοβενία, συγχαρητήρια από Κύπρο για όλο αυτό που έβλεπαν και δεν πίστευαν ότι γίνεται στην Ελλάδα και μάλιστα τις γυναίκες να κλέβουν την παράσταση.

Μαθήματα, οργάνωσης, μαθήματα σεβασμού, μαθήματα σοβαρότητας. όπως ακριβώς αρμόζει σε μια σοβαρή διοργάνωση. Ομοιόμορφα μπλουζάκια, με όλους του Chalkers να δίνουν τα ρέστα τους και να βγάζουν εις πέρας μια δύσκολη (πιστέψτε με), αλλά και υποδειγματική δουλειά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο και αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια.

Οι τρεις «σωματοφύλακες» μας δίδαξαν πολλά. Οι υπόλοιπες 38 παίκτριες απλά μας έδειξαν πως είναι να είσαι μέρος ενός μεγάλου πάρτι. Το τουρνουά αυτό μπορεί να βοηθήσει πολλούς δεν είναι κακό ούτε υποτιμητικό να μάθουμε κάποια πράγματα που μπορεί να μην τα ξέραμε. Οι γυναίκες το γνωρίζουν και πάνε γι’ άλλα. Πιο εντυπωσιακά και πιο ουσιαστικά. Ο πήχης ανεβαίνει, αλλά έχουν τον τρόπο και την διάθεση να τον ξεπερνούν με χαρακτηριστική ευκολία.

Το πάρτι με τις εκπλήξεις…

Ναι, ένα τέτοιο πάρτι είχε και πολλές εκπλήξεις. «Βόμβες» θα τις έλεγα. Και πως να μην είναι όταν η κατά σειρά ετών πρωταθλήτρια, Πολίτα Βαρουξή δεν βρέθηκε μέσα στην τετράδα. Δεν εξετάζω το πως έγινε αυτό. Απλά έγινε. Η Βαρουξή εξάλλου όπως και να έχει θα βρεθεί στην Ολλανδία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό δεν θα το αλλάξει καμία τεράδα.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Μαριέττα Χατζή. Μια παίκτρια που κατά πολλούς ήταν το μεγάλο φαβορί ακόμα και για τον τίτλο. Φορτίστηκε και το «πλήρωσε». Ωστόσο, όπως δήλωσε και η ίδια όπως και να έχει θα σταθεί δίπλα στην νέα εθνική ομάδα και θα ταξιδέψει κι αυτή στηρίζοντας τις τέσσερις κοπέλες.

Μεγάλη έκπληξη ήταν και ο αποκλεισμός της Έλενας Γαλιώνη. Τεράστια άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσα στο κόλπο του τίτλου στο βαθμολογικό τουρνουά γυναικών της Αθήνας, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην τετράδα. Αλλά κι αυτή δεν χαμπαριάζει…Θα σταθεί δίπλα στις φίλες της για ό,τι χρειαστούν.

Αυτές ήταν οι τρεις μεγάλες εκπλήξεις. Τώρα θα αναφερθώ στις δικές μου εκπλήξεις. Αυτές που με έκαναν ορισμένες φορές να «λυγίσω». Η πιο σημαντική στιγμή του τουρνουά και η πιο συγκινητική για μένα ήταν το να παρακολουθώ ένα κορίτσι που ήρθε από την Τζια να κάνει μια απίστευτη μπορεί και να «χτυπάει» με αξιώσεις την πόρτα της εθνικής ομάδας. Έχασε το εισιτήριο στις λεπτομέρειες. Κέρδισε όμως όλους μας. Φυσικά μιλάω για την Μαρίνα Χιονάτου.

Το πρόσωπο της διοργάνωσης, για την οποία το OSN τις προσεχές ημέρες θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα. Το αξίζει. Ένα κορίτσι, ένα χαμόγελο. Μία συγκινητική παρουσία. Ανατριχιάζω μόνο και μόνο όταν θυμάμαι όταν η Χιονάτου πλησίασε να φορέσει το μετάλλιο της γνωρίζοντας την αποθέωση με όλους τους θεατές και όλες τις παίκτριες να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά της.

Τρομερή εμπειρία για μένα προσωπικά και μεγάλη συγκίνηση. Οι φιγούρα της Μαρίνας, αλλά και η απίστευτη στήριξη του «πατέρα» της στα darts, Γιώργο Μιχαήλ, είναι κάτι που θα μουν μείνουν από το τουρνουά.

Εκτός από τη Χιονάτου, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα κορίτσια της Κέας, που απέδειξαν ότι στο νησί γίνεται σπουδαία δουλειά. Πότε προλαβαίνουν, ειδικά αυτούς τους μήνες είναι ένα μεγάλο μυστήριο…

Εκπλήξεις συνέχεια, από τα «τρελά» κορίτσια του Αγ. Νικολάου. Τρομερές περιπτώσεις μία προς μία. Τις ευχαριστώ όλες (και τις δέκα) για τη βοήθεια στις συνεντεύξεις, για τη συνεργασία, αλλά και για την αγάπη και τη στήριξη που έδειξαν σε μένα προσωπικά και γενικά στο OSN.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη συμπρωτεύουσα κι ένα μεγάλο συγγνώμη στην Εύη Παπαδάμ (ξέρει αυτή). Μία παίκτρια που έχει να δώσει πολλά. Είναι μία από αυτές που είχα για ψηλά. Αλλά το άγχος την κατέβαλε. Σπουδαία darter και σπουδαίος άνθρωπος (ο Παναγιώτης να είναι καλά).

Για τη συνέχεια και πριν κλείσω με τις Αθηναίες, θέλω να σταθώ σε μια Αθηναία που εκπροσώπησε τη Λάρισα. Την «παταγωδία». Δεν ήθελα να το γράψω αλλά εκείνη επέμενε. Ήρθε με πολύ όρεξη, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ψηλά. Απλά της λέω ότι τουλάχιστον κέρδισε έναν φίλο…

Κλείνω με την Αθήνα. Η «ξαδέρφη» μου έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά. Τέσσερις νίκες στον πρώτο γύρο και άλλη μία στον δεύτερο. Δεν πίστευε στα μάτια της, αλλά εγώ θεωρώ ότι θα πάει ακόμα ψηλότερα. Βλέπετε έχει και καλό δάσκαλο…Την ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου πρόσφερε, αλλά και για αυτά που θέλει να προσφέρει σε μένα και το OSN. Να είσαι καλά Βαλεντίνα.

Η «Froulin» έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια. Προσωπικά τη χάρηκα ιδιαίτερα. Εξαιρετικό βελάκι «βουτηγμένο» σε γερές βάσεις και δυνατά γονίδια…Το ίδιο ισχύει και για την ξαδέρφη της, η οποία ξεχώρισε στο ντεμπούτο της σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Από τα βελάκια που πιστεύω ότι θα φορέσουν τα «γαλανόλευκα» κάποια στιγμή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη μεγάλη «άτυχη» της πρώτης φάσης. Στηρίζει το OSN διαρκώς. Και όχι μόνο στα darts. Πραγματικά άτυχη και εγώ τυχερός που την γνώρισα.

Δυστυχώς ο χρόνος, αλλά και οι συνθήκες δεν με βοήθησαν να μιλήσω με όλες. Όλες όμως ήταν υπέροχες. Καμία δεν δυσκόλεψε τη δουλειά μας και όλες βοήθησαν για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και να χαρούν το τουρνουά από πλευράς δημοσιογραφικής κάλυψης. Αν κάποια νιώθει ότι δεν προβλήθηκε όπως έπρεπε ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη.

Όλες οι παίκτριες είχαν κατά έναν τρόπο ρόλο δημοσιογράφου. Από την αγαπημένη μου JoJoka μέχρι την καλές μου φίλες (θέλω να πιστεύω) Πολίτα, Γιώτα και Μαρία. Για επίλογο μην ψάχνετε. Δεν έχει. Εξάλλου τώρα ξεκίνησαν όλα. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Το πάρτι συνεχίζεται…