Eurohockey 2013: Στα ημιτελικά Γερμανία και Αγγλία

Γερμανία και Ισπανία ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων για τον δεύτερο όμιλο. Η Γερμανία με δύο νίκες κόντρα σε Αγγλία και Σκωτία είχε εξασφαλίσει, ουσιαστικά, την πρώτη θέση στα ημιτελικά. Η Ισπανία από την άλλη ήθελε μόνο νίκη και με πολλά γκολ διαφορά (πάνω από πέντε) για να έχει ελπίδες πρόκρισης, καθώς πριν από λίγο η Αγγλία πέρασε, έστω και δύσκολα, από τη Σκωτία με 2-1.

Μέτριο πρώτο μέρος

Η Γερμανία από την αρχή του αγώνα είχε την υπεροχή, προσπαθώντας να ανοίξει την πολύ κλειστή ισπανική άμυνα, στηριζόμενη στην πολύ καλή αριστερή πλευρά της. Μάλιστα στο 3΄έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ με τον Lea Stockel, αλλά η πολύ καλή, σήμερα, Maria Lopez, έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

Τρία λεπτά αργότερα η Γερμανία κέρδισε penalty corner, όμως η μπάλα κόντραρε σε ισπανικά μπαστούνια και πέρασε corner. Η πίεση της Γερμανίας κράτησε μέχρι το πρώτο 10λεπτο οι παίκτριες της οποίας έφταναν εύκολα και με αξιώσει στο αντίπαλο “D”, χωρίς όμως να μπορέσουν να φτάσουν σε κάποιο γκολ.

Η Ισπανία άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο μετά το 15′ με την Maria Romagosa να είναι η νούμερο ένα απειλή για την εστία της Kim Platten. Από το 20′ και μετά το παιχνίδι έχασε το ρυθμό του με τη Γερμανία να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του 35λεπτου.

Καλύτερο παιχνίδι στην επανάληψη

Με μεγαλύτερη όρεξη για χόκεϊ βγήκε η Γερμανία από τα αποδυτήρια, αν και η Ισπανία ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι, με την Platten να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 40′ ήταν η σειρά της Γερμανίας να χάσει μοναδική ευκαιρία με την Franzisca Hauke, ενώ στο 45′ η Ninna Hasselman δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει την Lopez.

Η Lopez έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις μέσα σε διάστημα ενός λεπτού (47′, 48′) με τη δεύτερη να είναι πραγματικά σωτήρια για την ομάδα της. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε με την Ισπανία πάντως να παίζει περισσότερο στην κόντρα παρά να πηγαίνει σε οργανωμένες επιθέσεις.

Στα δέκα λεπτά που ακολούθησαν το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την Ισπανία να βγαίνει στην επίθεση αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει. Και αφού η Ισπανία δεν απειλούσε η Γερμανία βρήκε την ευκαιρία ανοίγοντας το σκορ με την Eileen Hoffman στο 66′ μετά από εκτέλεση penalty corner.

Ωστόσο δύο λεπτά πριν το τέλος η Ισπανία με τη Maria Gomez έχασε μοναδική ευκαιρία χάνοντας σίγουρο γκολ με την Platten να είναι εξουδετερωμένη. Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Γερμανίας να απαντήσει χάνοντας διπλή ευκαιρία. Η πρώτη στο σουτ της Marie Marve και στη συνέχεια με την άστοχη προσπάθεια της Lena Jacobi με την Maria Ruiz, που είχε πάρει τη θέση της Lopez, να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ωστόσο στην εκπνοή του αγώνα η Γερμανία κέρδισε penalty corner με την Stockel να εκτελεί, την μπάλα να βρίσκει σε μπαστούνια, αλλά την Lydia Haase να επωφελείται από τις κόντρες σημειώνοντας από κοντά το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο κατέκτησε η Γερμανία, ενώ μαζί της στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Αγγλία. Από την πλευρά της η Ισπανία έμεινε εκτός ημιτελικών, ενώ παράλληλα έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 (Χάγη), εισιτήριο το οποίο θα διεκδικήσουν Ιρλανδία και Βέλγιο (Α’ όμιλος) για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Γερμανία – Ισπανία 2-0 (0-0)

Σκόρερ: Hoffman 66′, Haase 70′

Πράσινες: Fabig 27′-  Guinea 52′

Κίτρινες: Jacobi 57′

Αρχικές Συνθέσεις:

Γερμανία: Platten, Bachmann, Hasselmann, Hoffmann, Kruger, Plass, Hauke, L. Sockel, M. Stockel, Muller-Wieland, Muller.

Ισπανία: M. Lopez, Ybarra, M. Lopez, Petchame, Romagosa, Flores, Riera, Gine, Perez, Comerma, Gomez.