Darts – WID #10: Σβολοπούλου, Πενταγιώτη και Ζαβρίδου έκαναν τη διαφορά στον πρώτο γύρο

Νέο Ηράκλειο— Το Heraklio Darts Club φιλοξενεί το 10ο τουρνουά των Women In Darts, όπου πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος. Οι οκτώ παίκτριες που προέκυψαν από τις προκρίσεις στη φάση των ομίλων, πέρασαν στην 8άδα την οποία αποτελούν δύο γκρουπ.

Για μία ακόμη φορά οι αναμετρήσεις είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο με τις 16 παίκτριες να δίνουν τον καλύτερό του εαυτό. Η Έλενα Γαλιώνη δείχνει έτοιμη να πάει και πάλι μέχρι το τέλος, την ίδια ώρα που οι έμπειρες Χατζή, Πουλίδου, Βαρουξή και Σφακιώτη εμφανίζονται αποφασισμένες για να παλέψουν μέχρι τέλους.

Μέσα στην παραπάνω εξίσωση βάλτε και τις Σβολοπούλου, Ζαβρίδου και Πενταγιώτη, οι οποίες ήταν εξαιρετικές στην πρώτη φάση κερδίζοντας με το σπαθί τους την πρόκριση. Κι η ταλαντούχα Πενταγιώτη είναι κάπως πιο συνηθισμένη να βρίσκεται στις «8», για τις άλλες δύο παίκτριες αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ότι τα γυναικεία βελάκια έχουν δρόμο ανοδικό.

Α’ Όμιλος

Γαλιώνη on fire! Η παίκτρια των Dart Knights έκανε το 4/4 έχασε τρία legs και πέρασε πρώτη στην επόμενη φάση. Σε καταπληκτική κατάσταση και πάντα ψύχραιμη ακόμα κι όταν βρίσκεται υπό πίεση.

Δεύτερη θέση και πρόκριση στα προημιτελικά για την εξαιρετική σήμερα Ρένα Ζαβρίδου με ρεκόρ 3-1 και τη μοναδική ήττα να προέρχεται από την πρωτοπόρο του ομίλου, Γαλιώνη κι αυτή στα τρία legs. Από τις καλύτερες εμφανίσεις μακράν.

Στην τρίτη θέση η Βίκυ Πνευματικού, η οποία συνεχίζει να ανεβαίνει. Έχασε την πρόκριση ουσιαστικά στο παιχνίδι με την Ζαβρίδου (2-1), ωστόσο ήταν καταπληκτική καθ’ όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Το σίγουρο είναι ότι η Πνευματικού θα μας δώσει περισσότερα πράγματα στο μέλλον, καθώς βάζει πάθος, πείσμα και ενέργεια χωρίς να τα παρατάει ποτέ.

Ακολούθησε η Αλεξάνδρα Καλπάκη. Ακόμα μία εξαιρετική παίκτρια. Έχασε με το ζόρι από τη Γαλιώνη (2-1), κέρδισε την Κούρτακα και έβαλε δύσκολα σε Ζαβρίδου και Πνευματικού. Πολύ καλή παρουσία.

Όσο για την Βαρβάρα Κούρτακα, πάλεψε όλα τα παιχνίδια χάνοντας μάλιστα δύσκολα από τη Γαλιώνη (2-1) δείχνοντας ότι είναι παίκτρια που μπορεί να κάνει «ζημιά» και θα την κάνει…

Αποτελέσματα
Ε. Γαλιώνη – Β. Πνευματικού 2-0 Β. Κούρτακα – Ε. Γαλιώνη 1-2 Α. Καλπάκη – Ε. Γαλιώνη 1-2 Β. Πνευματικού – Α. Καλπάκη 2-0 Ρ. Ζαβρίδου –Α. Καλπάκη 2-0 Ε. Γαλιώνη – Ρ. Ζαβρίδου 2-1 Β. Κούρτακα – Ρ. Ζαβρίδου 0-2 Α. Καλπάκη – Β. Κούρτακα 2-0 Β. Πνευματικού – Β. Κούρτακα 2-0

Ρ. Ζαβρίδου – Β. Πνευματικού 2-1

Βαθμολογία
1. Γαλιώνη 4-0 2. Ζαβριδου 3-1 3. Πνευματικού 2-2 4. Καλπάκη 1-3

5. Κούρτακα 0-4

Β’ Όμιλος

Ακόμα μια πεντάδα «φωτιά». Μαριέττα Χατζή, Γιώτα Σφακιώτη, Γεωργία Παγιάτη, Νεφέλη Χατζή και Φωτεινή Θεοδωρίδη. Το απόλυτο ήρθε από την Μαριέττα Χατζή. Η παίκτρια που κατεβαίνει από το 501 για πλάκα. Μάλιστα μπορεί να κάνει και «πλάκα» σε αρκετά αρσενικά (κάτι που έχει κάνει ήδη).

Πρόβλημα στα διπλά. Στον όμιλο δεν είχε. Έκανε το 4/4 χάνοντας μόλις ένα leg στο εντυπωσιακό παιχνίδι με την Παγιάτη. Κέρδισε τη Σφακιώτη (2-0) και την Θεοδωρίδη (2-0), αλλά και την Νεφέλη Χατζή (2-0). Πρώτη και σίγουρα καλύτερη.

Πίσω της η Σφακιώτη. Μπορεί η γρίπη να την έβαλε κάτω στο περασμένο τουρνουά, όμως αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει και την πρόκριση στην 8άδα. Το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν αυτό με την Παγιάτη το οποίο και κέρδισε με 2-0 και με 3-1 νίκες πήρε το δεύτερο εισιτήριο.

Η Παγιάτη που είχε εντυπωσιάσει στο περασμένο τουρνουά, έβγαλε «δόντια» απέναντι στη Μ. Χατζή, από την οποία έχασε στις λεπτομέρειες με 2-1 και την Χατζή να φέρνει κι ένα 180άρι.

Νίκησε Θεοδωρίδη (2-1) και Ν. Χατζή (2-1), όμως οι δύο νίκες δεν ήταν αρκετές για να προχωρήσει. Η Νεφέλη Χατζή βρέθηκε στην τρίτη θέση του ομίλου με τη νίκη της κόντρα στη Θεοδωρίδη (2-0). Πολύ καλά βελάκια για ακόμη μια φορά. Η βελτίωση είναι δεδομένη.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Θεοδωρίδη, η οποία πάρα το 0-4 δεν το έβαλε κάτω. Προσπάθησε σε όλα τα παιχνίδια, πήρε «μπράβο»και κέρδισε και το leg κόντρα στην Παγιάτη. Πολύ καλή εμφάνιση.

Αποτελέσματα
Μ. Χατζή – Γ. Σφακιώτη 2-0 Φ. Θεοδωρίδη – Μ. Χατζή 0-2 Ν. Χατζή – Μ. Χατζή 0-2 Γ. Σφακιώτη – Ν. Χατζή 2-0 Γ. Παγιάτη – Ν. Χατζή 2-1 Μ. Χατζή – Γ. Παγιάτη 2-1 Φ. Θεοδωρίδη – Γ. Παγιάτη 1-2 Ν. Χατζή – Φ. Θεοδωρίδη 2-0 Γ. Σφακιώτη – Φ. Θεοδωρίδη 2-0

Γ. Παγιάτη – Γ. Σφακιώτη 0-2

Βαθμολογία
1. Μ.Χατζή 4-0 2. Σφακιώτη 3-1 3. Παγιάτη 2-2 4. Ν.Χατζή 1-3

5. Θεοδωρίδη 0-4

Γ’ Όμιλος

Αν το τουρνουά των Women In Darts ήταν στο στοίχημα τα περισσότερα λεφτά στον συγκεκριμένο όμιλο θα έπεφταν στη Μαρία Πουλίδου. Όχι ότι Σοφία Σουφλέρη, Αναστασία Πενταγιώτη, Τζίλντα Μαρινάκη και Αλίνα Κούρτη πάνε πίσω, ωστόσο η Πουλίδου έχει μεγαλύτερη εμπειρία στοιχείο που την έχει βοηθήσει σε αρκετά παιχνίδια.

Ωστόσο, σε όλο το παραπάνω σενάριο, η Πενταγιώτη είχε διαφορετική άποψη. Έκανε το απόλυτο επικρατώντας και της Πουλίδου (2-1) και πέρασε ως πρώτη στον επόμενο γύρο. Βελάκια πολύ καλά. Ρυθμός σταθερός. Ψυχολογία στα ύψη. Νίκη με Πουλίδου, Μαρινάκη (2-0), Κούρτη (2-0) και Σουφλέρη (2-1).

Δεύτερη η Πουλίδου. Εκτός από τα leg κόντρα στην Πενταγιώτη δεν έχασε άλλα και με 3-1 νίκες πέρασε στην 8άδα.

Τρίτη θέση για την Κούρτη. Προσπαθεί πολύ. Προπονείται ασταμάτητα και η δουλειά αυτή φαίνεται από τα 2.37. Πήρε δύο νίκες με Σουφλέρη (2-0) και Μαρινάκη (2-1) κι έχασε από τις δύο πρωτοπόρους.

Τέταρτη θέση για την Σουφλέρη. Πολύ καλή εμφάνιση. Νίκησε την Μαρινάκη (2-1) και έκανε δύσκολη τη ζωή της Κούρτη από την οποία έχασε με 2-1. Παλεύει και δεν είναι καθόλου εύκολη αντίπαλος. Όποια την υποτιμήσει θα το «πληρώσει».

Η Μαρινάκη ολοκλήρωσε χωρίς νίκη τις υποχρεώσεις της. Κι όμως έφτασε κοντά σε δύο. Τόσο απέναντι στη Σουφλέρη, όσο και κόντρα στην Κούρτη. Μπορεί να στάθηκε και άτυχη σε μερικά σημεία, ωστόσο η βελτίωση είναι δεδομένη.

Αποτελέσματα
Μ. Πουλίδου – Τ. Μαρινάκη 2-0 Σ. Σουφλέρη – Μ. Πουλίδου 0-2 Α. Πενταγιώτη – Μ. Πουλίδου 2-1 Τ. Μαρινάκη – Α. Πενταγιώτη 0-2 Α. Κούρτη – Α. Πενταγιώτη 0-2 Μ. Πουλίδου – Α. Κούρτη 2-0 Σ. Σουφλέρη – Α. Κούρτη 0-2 Α. Πενταγιώτη – Σ. Σουφλέρη 2-1 Τ. Μαρινάκη – Σ. Σουφλέρη 1-2

Α. Κούρτη – Τ. Μαρινάκη 2-1

Βαθμολογία
1. Πενταγιώτη 4-0 2. Πουλίδου 3-1 3. Κούρτη 2-2 4. Σουφλέρη 1-3

5. Μαρινάκη 0-4

Δ’ Όμιλος

Το γκρουπ των «4». Αλλά τι τέσσερις…Εύη Νάκκα, Άννα Δεμένεγα, Ρόζμαρι Σβολοπούλου και για κερασάκι Πολίτα Βαρουξή. Η Βαρουξή πρώτη. Λίγο έλειψε η Νάκκα να της κάνει τη «ζημιά», αλλά τη γλίτωσε. Νίκη με 2-1 και σε συνδυασμό με τις επικρατήσεις απέναντι σε Δεμένεγα και Σβολοπούλου έδωσε ραντεβού στα προημιτελικά.

Δεύτερο εισιτήριο; Η Σβολοπούλου, που τρελαίνει τους πάντες στο Ν. Ηράκλειο. Ήταν στο λάκκο των «λεόντων» με Βαρουξή, Νάκκα και Δεμένεγα και βγήκε «ζωντανή» και με το εισιτήριο της 8άδας στο χέρι.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι αυτό με τη Νάκκα το οποίο κέρδισε με 2-0, αλλά κι αυτό κόντρα στη Δεμένεγα με την παίκτρια από την Κέα να μην αστειεύεται βάζοντας δύσκολα στη Σβολοπούλου.

Τρίτη έμεινε η Νάκκα που βρέθηκε κοντά στο να κερδίσει την Βαρουξή και να κάνει άνω κάτω τον όμιλο, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η πάντα υπολογίσιμη Δεμένεγα.

Αποτελέσματα
Α. Δεμένεγα – Ε. Νάκκα 0-2 Π. Βαρουξή – Ρ. Σβολοπούλου 2-0 Ε. Νάκκα – Π. Βαρουξή 1-2 Ρ. Σβολοπούλου – Α. Δεμένεγα 2-1 Α. Δεμένεγα – Π. Βαρουξή 0-2

Ρ. Σβολοπούλου – Ε. Νάκκα 2-0

Βαθμολογία
1. Βαρουξή 3-0 2. Σβολοπουλου 2-1 3. Νάκκα 1-2

4. Δεμένεγα 0-3