Darts – WID: Αυτό που θέλουν οι γυναίκες…

Του Θανάση Σταθόπουλου
OSN

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς». Δανείζομαι ένα πασίγνωστο γνωμικό του Μαχάτμα Γκάντι για να αποτυπώσω την πορεία των γυναικών darters μέχρι να φτάσουν στην ιστορική ημέρα της 20ης Ιουνίου.

Μια ημέρα που, ό,τι και να επακολουθήσει από εδώ και πέρα, θα μείνει χαραγμένη βαθιά στις μνήμες όλων των κοριτσιών που έλαβαν-και που δεν έλαβαν-μέρος.

Φυσικά, όπως έχουμε τονίσει μέσα από το OSN, οι ευθύνες της απραξίας τόσων πολλών ετών βαραίνουν και τις ίδιες τις παίκτριες. Τα θετικό και ενθαρρυντικό όμως γι’ αυτές είναι ότι πρώτα σεβάστηκαν τους εαυτούς τους και μετά παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα στους 4 τοίχους του Heraklio Darts Club.

Οι «6» του όπεν του περασμένου Οκτωβρίου έγιναν «22» την περασμένη εβδομάδα. Στόχος; Να γίνουν 32, 52, 102 κτλ. και το Πανελλήνιο Τουρνουά Darts να γίνει ένας ισχυρός θεσμός.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από τις «τρεις σωματοφύλακες». Πολίτα Βαρουξή, Γιώτα Σφακιώτη και Μαρία Πουλίδου ( η σειρά είναι τυχαία). Προσπάθησαν, έτρεξαν, δημιούργησαν έφτιαξαν. Και έφτιαξαν κάτι πολύ καλό. Στα δικά του χέρια και με την «κληρονομιά» του 1ου Πανελληνίου Τουρνουά είναι να πάνε ακόμη καλύτερα.

Τα εργαλεία τα έχουν. Από συμπαράσταση; Άλλο τίποτα. «Ανυπομονώ για το επόμενο», μου είπε η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, Αναστασία Πενταγιώτη. Αυτό λέει πολλά. Μηνύματα και φωτογραφίες δεν σταματούν να «βομβαρδίζουν» τη σελίδα των Women In Darts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και θα συνεχίσουν. Πρέπει να συνεχίσουν.

Ναι, οι Ελληνίδες darters έγραψαν ιστορία, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στο άθλημα παίκτριες απ’ όλη την Ελλάδα (σχεδόν), έχουν όμως αρκετό δρόμο μπροστά τους, όμως δεν φοβούνται. Έτσι δείχνουν.

Καμία δεν στάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι. Κι εγώ δεν ήθελα να σταθώ πολύ. Ωστόσο, μόνο και μόνο η παρουσία μιας νεαρής κοπέλας μέσα στην τριάδα, οι πολυ καλές επιδόσεις, από παίκτριες οι οποίες φέτος έριξαν το πρώτο βελάκι στον τρίχινο στόχο, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα και οι «παλιές» βρέθηκαν σε μια πρωτόγνωρη διοργάνωση (στην Ελλάδα) γι΄αυτές με υποχρεώνουν να αναφερθώ στην αγωνιστική δράση.

Φάση «32»

Στην πρώτη φάση των αγώνων οι παίκτριες χωρίστηκαν σε 6 ομίλους. Στους 4 από αυτούς συμμετείχαν τέσσερις παίκτριες, ενώ στους άλλους 2 από τρεις.

Κι αν η πρωτιά της Βαρουξή στον πρώτο όμιλο, έχοντας το απόλυτο απέναντι στις Γιώτα Σφακιώτη, Ρένα Ζαβρίδου και Νεφέλη Γκρισέλντα μπορεί να μην ήταν έκπληξη, δεν μπορούμε να που το ίδιο και για τις Έλενα Γαλιώνη, Μαρία Κωνσταντινομανωλάκη, Ανστασία Πενταγιώτη και Εύη Παπαδάμ που κυριάρχησαν στους ομίλους τους.

Η Γαλιώνη με το 3/3 στον δεύτερο όμιλο κατάφερε να νικήσει τις Μαρία Πουλίδου, Μαρία Ματσίνου και Φωτεινή Θεοδωρίδη.

Στον τρίτο όμιλο η Κρητικιά Μαρία Κωνσταντινομανωλάκη, δεν έχασε ούτε leg κερδίζοντας κατά σειρά τις Ελένη Ζερβού, Μαρία Πατηνιώτη και Χριστίνα Καμίλη. Στον τέταρτο όμιλο η Αναστασία Πενταγιώτη είχε δύσκολη αποστολή. Μαρία Προμπονά, Εύη Νάκκα και Ελένη Ταμπάκακη. Καθόλου εύκολο. Τρεις νίκες. Έκπληξη και χειροκρότημα.

Το άξιζε, ανέβηκε ψυχολογικά και προκρίθηκε στις «16». Το ίδιο έκανε στον έκτο όμιλο και η Εύη Παπαδάμ, η οποία κέρδισε Φαίη Παντελίδου και Άννα Δεμέναγα, χάνοντας μόνο ένα leg κερδίζοντας κι αυτή το εισιτήριο. Άφησα στο τέλος τη συνεχώς βελτιωμένη Μαριέτα Χατζή, η οποία κατέκτησε την κορυφή στον πέμπτο όμιλο με αντιπάλους την Μαρίνα-Χρυσή Χιονάτου και την Αλίνα Κούρτη.

Φάση «16»

Τέσσερις παίκτριες χωρίζονται σε 4 γκρουπ. Τα πράγματα ζορίζουν. Στο πρώτο η εξαιρετική Κωνσταντινομανωλάκη και η εντυπωσιακή Γαλιώνη συναντούν μια από τις καλύτερες παίκτριες στη χώρα μας την Εύη Νάκκα, αλλά και την επικίνδυνη Ελένη Ζερβού.

Η Κωνσταντινομανωλάκη θα «λυγίσει» μόνο από τη Νάκκα, η οποία θα πάρει τρεις νίκες. Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Κωνσταντινομανωλάκη η Γαλιώνη θα χάσει με 3-1 και μαζί με το παιχνίδι και τις ελπίδες για πρόκριση. Τα δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά θα πάρουν Νάκκα και Κωνσταντινομανωλάκη και τρεις και δύο νίκες αντίστοιχα.

Στο δεύτερο γκρουπ Βαρουξή και Ματσίνου θα πάνε χέρι-χέρι. Στο τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει την πρωτιά η Βαρουξή θα επικρατήσει με 3-0 με τις Παντελίδου και Ζαβρίδου, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, να μένουν εκτός.

Στο τρίτο γκρουπ, σκάει η πρώτη μεγάλη «βόμβα». Η Μαρία Προμπονά εκτός! Η Πενταγιώτη έχει πάρει «φωτιά». Χάνει μεν από την Προμπονά με 3-2, αλλά στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι θα κερδίσει την Χατζή με 3-0! Στην τριπλή ισοβαθμία η Πενταγιώτη έχει καλύτερο συντελεστή στα legs, από τις Χατζή και Προμπονά με την τελευταία να έχει το χειρότερο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μαζί με την Μαρίνα-Χρυσή Χιονάτου.

Στο τέταρτο γκρουπ Πουλίδου και Σφακιώτη είχαν ένα λόγο παραπάνω, από τις Παπαδάμ και Πατινιώτη. Η Σφακιώτη θα κερδίσει και την Πουλίδου παίρνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ η Πουλίδου με τη σειρά της θα κερδίσει Πατινιώτη και Παπαδάμ σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Προημιτελικά

Εκεί οι οκτώ παίκτριες θα χωριστούν σε δύο συναρπαστικούς ομίλους. Η Κωνσταντινομανωλάκη κάνει το πρώτο «μπαμ» κερδίζοντας τη Βαρουξή με 3-1. Το HDC στον «αέρα». Η Πενταγιώτη από την πλευρά της επικρατεί της Χατζή με το ίδιο σκορ. Διπλό το «χτύπημα» στον πρώτο όμιλο.

Η Χατζή συγκεντρώνεται και επικρατεί της Κωνσταντινομανωλάκη με 3-0, ενώ η Βαρουξή παλεύει για να «λυγίσει» την Πενταγιώτη, κερδίζοντας με 3-2. Στις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις η Πενταγιώτη και κερδίσει την Κωνσταντινομανωλάκη με 3-0, όπως και Βαρουξή την Χατζή (ίδιο σκορ). Πενταγιώτη και Βαρουξή είναι οι δύο φιναλίστ.

Μεγάλες συγκινήσεις είχαμε όμως και στον δεύτερο όμιλο. Η Νάκκα θα κερδίσει με 3-2 την Πουλίδου, ενώ η Σφακιώτη θα περάσει από το δύσκολο εμπόδιο της Ματσίνου (3-0). Στο ντέρμπι κορυφής νικήτρια θα βγει η Πουλίδου, η οποία θα πάρει «εκδίκηση» για την ήττα στην προηγούμενη φάση.

Η Σφακιώτη ωστόσο πρέπει να δώσει ακόμη μια μάχη για να διατηρηθεί «ζωντανή». Νικάει την Νάκκα με 3-1 και μαζί με την Πουλίδου θα περάσουν στα ημιτελικά έχοντας καλύτερη διαφορά στα legs από την Νάκκα.

Ημιτελικά-τελικός

Στα ημιτελικά η Σφακιώτη θα αντιμετωπίσει την εκπληκτική Πενταγιώτη που έχει φτάσει αρκετά ψηλά. Τα κλεισίματα της Σφακιώτη είναι υποδειγματικά και το 4-1 έρχεται μάλλον φυσιολογικά. Στον δεύτερο ημιτελικό οι δύο εκ των τριών «σωματοφυλάκων» Μαρία Πουλίδου και Πολίτα Βαρουξή συγκρούστηκαν για το εισιτήριο στον τελικό.

Καλά βελάκια και από τις δύο. Λίγο καλύτερα από την Βαρουξή, η οποία θα κερδίσει με 4-2 παίρνοντας και αυτή την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα συναντήσει τη φίλη της Γιώτα Σφακιώτη, η οποία κατεβαίνει γρήγορα, αλλά δεν τσεκάρει…Αυτό το αφήνει για την Βαρουξή, η οποία θα κερδίσει με 5-0…Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το…περίεργο παιχνίδι Chalker ήταν ο Μάριος Μπάρτζης. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Βαρουξή: «Δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο»

Η μεγάλη νικήτρια του 1ου Πανελληνίου Τουρνουά Darts και επι σειρά ετών πρωταθλήτρια, Πολίτα Βαρουξή μίλησε στο OSN για τη μεγάλη προσπάθεια των γυναικών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σε αυτό το εγχείρημα.

«Διανύω στο χώρο των darts τον 25ο χρόνο και πιστεύω ότι ζω την πιο συγκινητική περίοδο. Ποιος θα το φανταζόταν όλο αυτό; Έχουν περάσει 5 μέρες και ακόμη δεχόμαστε συγχαρητήρια από darters πανελλαδικά. Ακόμη κι εκείνοι που δεν κατάφεραν να είναι εκεί, μας στέλνουν μηνύματα…Με την Γιώτα Σφακιώτη και την Μαρία Πουλίδου, τις dartοφιλενάδες μου, διοργανώσαμε κάτι που κι εμείς οι ίδιες, δεν φανταζόμαστε ότι θα έπαιρνε τέτοια διάσταση. 

Η αλήθεια είναι ότι κοπιάσαμε πάρα πολύ. Κάθε λεπτομέρεια έπρεπε να τη συζητήσουμε, να τη διαμορφώσουμε και να αποφασίσουμε τι θα ήταν καλύτερο. Ευτυχώς αποδείξαμε, ότι όποιος πραγματικά αγαπάει τα darts και έχει μεράκι και διάθεση, μόνο εκπληκτικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. 

Από την πρώτη στιγμή, το είδαμε σαν δουλειά και μάλιστα σοβαρή. Πολλές ήταν οι φορές που για ώρες ήμασταν 3 μέτρα μακριά από ένα στόχο και δεν βγάλαμε τα βελάκια από την τσάντα μας, γιατί έπρεπε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. 

Ό,τι άγχος και αγωνία είχαμε όμως, εξαφανίστηκαν με την λήξη του τουρνουά. Όλα πήγαν ιδανικά και μάλιστα καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. 

Οι συνεργάτες μας, είχαν τι ίδιο πάθος. Ο Υπεύθυνος Συντονισμού, Βασίλης Παπαστογιαννίδης, ο Master of Ceremony Διονύσης Πηλιχός, ο οικοδεσπότης μας Ρωσσέτο Μετζητάκος με το Heraklio Darts Club, οι Captain Chalkers Μάνος Βήχος και Γιάννης Πασσάς, ο Caller Τελικού Γιώργος Καράβας και φυσικά οι Chalkers μας, που με το που βγήκε η ανακοίνωση, δήλωσαν με προθυμία να προσφέρουν την βοήθειά τους. 

Τα αγόρια μας, η Εθνική Ελλάδος Ανδρών (Αργυρόπουλος Τάσος, Πορτοκάλης Γιώργος, Παντελίδης Κώστας, Παντελίδης Στάθης), μας τίμησαν κάνοντας τις απονομές στις 4 καλύτερες παίκτριες. 

Ο κύριος Καραγκιοζίδης βρήκε τρόπο να μας ευχαριστήσει με την παρουσία του, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Π.Α.Σ.ΝΤ. Ντίνος Νικολαΐδης και ο Γ.Γ. Νικόλαος Μπακατσάς. 

Όλοι αυτοί βοήθησαν να πετύχουμε το στόχο μας, αγκάλιασαν την σκέψη μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τις παίκτριες, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά και ήρθαν να παίξουμε βελάκια. Αγκαλιαστήκαμε όλες με τρόπο τέτοιο, που κάποιος θα νόμιζε ότι γνωριζόμασταν χρόνια. 

Οι παίκτριες από Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Κέα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και φυσικά τα κορίτσια της Αττικής – παλιές και νέες – είναι το κίνητρό μας, για να καθιερώσουμε πλέον αυτήν την διοργάνωση. Το τρίπτυχο Πολίτα-Γιώτα-Μαρία έχει μία ιστορία στην πλάτη του, όμως δεν είναι αρκετό για τα γυναικεία Darts. 

Το γεγονός ότι μέσα στην 4άδα είναι η Αναστασία Πενταγιώτη, μία πολύ καλή παίκτρια με μέλλον, με χαροποίησε ιδιαίτερα. Η Κωνσταντινομανωλάκη Μαρία από την Κρήτη μέσα στην 8άδα! Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω το OSN, για την πολύτιμη βοήθεια του, καθώς σε κάθε μας βήμα ήταν κοντά μας. Τώρα πια ξέρουμε πως γίνεται μια καλή διοργάνωση και το 2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Darts Γυναικών, υποσχόμαστε πως θα είναι ακόμη καλύτερο».

Σφακιώτη: «Δεν θέλουμε να αποδείξουμε τίποτα»

Η φιναλίστ του τελικού και μία εκ των διοργανωτών, Γιώτα Σφακιώτη κατέθεσε στο OSN τις δικές απόψεις για το τουρνουά.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί όλα έγιναν έτσι όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Γεγονός είναι ότι υπήρχε αρκετό άγχος κατά τη διάρκεια του τουρνουά μήπως καμία κοπέλα είχε δυσαρεστηθεί ή είχε κάποιο πρόβλημα κτλ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν στο τέλος, όπου όλα τα κορίτσια μας αγκάλιασαν.

Ήταν μια μοναδική στιγμή, η οποία ουσιαστικά «έσβησε» όλη την κούραση από την προετοιμασία τόσων μηνών. Όμως, δεν σταματάμε. Αυτή ήταν απλά η αρχή. Θέλουμε κι άλλο κόσμο. Θέλουμε αυτό να μεγαλώσει, αλλά παράλληλα να διατηρήσει την αρχική του ιδέα και να μην επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες.

Πιστεύω ότι μαζί με την Πολίτα και την Μαρία, είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα που συμπληρώνει η μία την άλλη. Όμως, από την άλλη θέλω να τονίσω, ότι όλη η δουλειά, όλη η διοργάνωση, όλο το τουρνουά δεν θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς τη βοήθεια αρκετών ανθρώπων. Ήταν πραγματικά μια ομαδική δουλειά.

Ο Ντένης Πηλιχός ο «δάσκαλος» που πάντα βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει, ο Βασίλης Παπαστογιαννίδης, ο Γιώργος Τσάκαλης, ο Ρωσσέτο Μετζητάκος, ο αγαπημένος μου Μάνος Βήχος και άλλοι πάρα πολλοί, οι οποίοι μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι αυτή η ιδέα. Αγωνιστικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με το γεγονός ότι είδα κοπέλες από την Τζια, την Κρήτη να προκρίνονται στη φάση των «16».

Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για τις νέες κοπέλες που μπήκαν στο χώρο. Αυτές είναι το νόημα του τουρνουά. Χωρίς τις 22 παίκτριες  που συμμετείχαν, αλλά και χωρίς αυτές που δεν τα κατάφεραν τελικά να έρθουν τουρνουά δεν θα γίνονταν.

Από τη δική μου πλευρά έφτασα μέχρι τον τελικό γιατί πιστεύω ότι δεν είχα καμία απαίτηση από τον εαυτό μου πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Έπαιξα χωρίς κανένα άγχος και κατάφερα να φτάσω μέχρι εκεί. 

Στον τελικό παρά το 5-0 είμαι πολύ ευχαριστημένη με την απόδοσή μου. Κατέβαινα αρκετά γρήγορα, αλλά δεν μπορούσα να τσεκάρω. Εντύπωση μου έκανε η Αναστασία Πενταγιώτη, την οποία δεν είχε τύχη να την δω στο μεταξύ μας παιχνίδι στο ομαδικό πρωτάθλημα μέσα στη σεζόν, όμως όταν την είδα να ρίχνει από την αρχή ήμουν σίγουρη ότι θα φτάσει ψηλά.

Αυτό που μένει είναι μια γλυκιά γεύση. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε όλες μαζί, όχι μόνο οι τρεις μας.  Σίγουρα δεν θέλουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Ήταν ένα όνειρο, ένας στόχος και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Φυσικά είναι ακόμη πολύ νωρίς. Προχωράμε βήμα-βήμα και πιστεύω ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα γίνει ένας δυνατός θεσμός».

Μαρία Πουλίδου: «Πρωτόγνωρο συναίσθημα»

Η Μαρία Πουλίδου ίσως να ήταν ο Άραμις από τους τρεις σωματοφύλακες. Ξέρει τι να πει και πότε να το πει. Άνθρωπος των darts από μικρή. Επέστρεψε φέτος μετά από μία μεγάλη απουσία. Επέστρεψε δυναμικά βάζοντας κι αυτή ένα μεγάλο «λιθαράκι» για να γίνει πραγματικότητα το ιστορικό τουρνουά.

«Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για μένα. Υπήρχε μεγάλη συγκίνηση από την ανταπόκριση των κοριτσιών που ήρθαν από την επαρχία για να μας βοηθήσουν. Το εντυπωσιακό ήταν ότι όλες είχαν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση για βελάκια. Ήταν όλα εξαιρετικά.

Η απήχηση του κόσμου, τα μηνύματα, τα συγχαρητήρια που ακούμε σχεδόν μια εβδομάδα μετά. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει ένας δυνατός θεσμός και ελπίσω βαθιά μέσα μου, ότι κάποια μέρα μέσα από αυτό το τουρνουά θα μπορούμε να βγάζουμε και την αποστολή της εθνικής ομάδας των γυναικών. Σαφώς είναι ένα καινούριο ξεκίνημα.

Σίγουρα το θέαμα δεν ήταν ανάλογο των ανδρών, ωστόσο έβλεπα για παράδειγμα τα κορίτσια από την Τζιά τα οποία έχουν μπει στο χώρο του τελευταίους 3 μήνες και έπαιζαν πάρα πολύ καλά. Φανταστείτε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος πως θα παίζουν σε ένα χρόνο.

Είδα νέα κορίτσια να παίζουν εξαιρετικά, όπως η Μαρία Κωνσταντινομανωλάκη ή την Αναστασία Πενταγιώτη. Εξάλλου αυτός ήταν ο στόχος μας κι αυτό είναι και ο στόχος όλης της διοργάνωσης. Να βλέπουμε τα νέα κορίτσια να βγαίνουν μπροστά. Προσωπικά μπορώ πω ότι έπαιξα μέτρια…

Αν και ξεκίνησα καλά τσεκάροντας με 17 βελάκια στο πρώτο παιχνίδι, από εκεί και πέρα καταστροφή….Ούτε κατάλαβα πως έφτασα στις «4». Αυτό που μένει, πέρα από την απόλυτη χαρά που ένιωσα, είναι ότι όταν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις είναι αδύνατο να μην τα καταφέρεις».

Πενταγιώτη: «Αφιερωμένο στον πατέρα μου»

Η «μικρή» της 4αδας. Η 23χρονη φοιτήτρια των Καλών Τεχνών, κατάφερε να βγάλει όλες τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες στους στόχους του HDC. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Η Αναστασία Πενταγιώτη μίλησε στο OSN για την πρωτόγνωρη εμπειρία της.

«Χάρηκα πάρα πολύ που έγινε ένα τουρνουά αποκλειστικά για γυναίκες. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Εγώ έχω ξεκινήσει φέτος τα βελάκια και δυστυχώς-ευτυχώς ανταγωνιζόμουν μόνο άνδρες.

Αυτό από τη μια είναι καλό γιατί μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερη, από την άλλη όμως και λίγο απογοητευτικό γιατί δεν κερδίζει σχεδόν…ποτέ. Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι το τουρνουά θα ήταν τόσο καλά οργανωμένο. Δεν είχα πάρει μέρος ποτέ σε κάτι τέτοιο και σε έναν εντυπωσιακό χώρο ειδικά διαμορφωμένο για βελάκια.

Μου προκάλεσε δέος η απήχηση του κόσμου που πήρε μέρος σε αυτό το εγχείρημα. Ήταν πολύ ευχάριστο να αγωνιστώ με παίκτριες και από άλλα μέρη της χώρας μας και ήτα μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε και άλλες κοπέλες που παρά το γεγονός ότι είχαν έρθει από την επαρχία διαχειρίστηκαν το παιχνίδι με μια απίστευτη ενέργεια και διάθεση.

Ελπίζω ότι του χρόνου οι συμμετοχές να είναι ακόμη περισσότερες και το τουρνουά να στηριχθεί ακόμη περισσότερο. Από την πλευρά μου χάρηκα πάρα πολύ που αγωνίστηκα κι αυτό έγινε χάρη στην Πολίτα Βαρουξή, η οποία με παρότρυνε για να συμμετάσχω και με ενέταξε σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Πραγματικά τα χάρηκα όλα, ακόμα και τα «θρυλικά» κλεισίματα της Γιώτας Σφακιώτη. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Αγωνιστικά δεν περίμενα ότι θα φτάσω μέχρι τις «4», καθώς είχα δύσκολους ομίλους. Γεγονός είναι ότι όπως έπαιξα την πρώτη ημέρα πίστεψα ότι θα φτάσω μέχρι τις «16».

Την Κυριακή (ημέρα του πατέρα) πήρα την πρόκριση στα προημιτελικά, την οποία ήθελα να κάνω δώρο στον πατέρα μου που αγωνιούσε. “Μέχρι εδώ καλά είμαστε” του είπα. Βέβαια, στη συνέχεια έφτασα στα ημιτελικά επομένως του αφιερώνω 100% όλη μου την πορεία στο τουρνουά.

Ήταν μεγάλη τιμή που αγωνίστηκα κόντρα στις Βαρουξή, Σφακιώτη, Χατζή, Νάκκα και ελπίζω όλη αυτή η προσπάθεια να γίνει θεσμός, πραγματικά ανυπομονώ για το επόμενο».