Darts – HDC PENTATHLON: Οι 5…άθλοι του Παντελίδη

Το Heraklio Darts Club γέμισε από κόσμο. Λογικό. Το PENTAHLON CHALLENGE προσέλκυσε αρκετούς φίλους των darts σε έναν ανανεωμένο χώρο ο οποίος είναι φτιαγμένος για darts.

Οι 24 παίκτες ανταγωνίστηκαν τους…εαυτούς τους σε πέντε αγωνίσματα ακριβείας. Πρωταγωνιστής; Ο Κώστας Παντελίδης που κατάφερε να επικρατήσει στα τέσσερα από αυτά, ενώ παράλληλα επικράτησε και στο Final-4 που διεξήχθη αμέσως μετά το πέρας των αγωνισμάτων.

Βραβείο για τον… Α’ ανδρικό ρόλο, σε μια πραγματικά «οσκαρική» βραδιά διεκδίκησε και ο Γιάννης Μιχαήλ. Εξάλλου η παρουσία των Κ. Παντελίδη και Μιχαήλ σε ένα τουρνουά εξασφάλιζε, σε ένα μεγάλο βαθμό, τα δύο εισιτήρια για τον τελικό. Έναν τελικό που οι μισοί τον περίμεναν και οι περισσότεροι από τους μισούς τον ανάμεναν.

Ωστόσο, πέρα από τους συγκεκριμένους παίκτες η διοργάνωση μας επιφύλασσε και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Αυτός ήταν και ο σκοπός της. Μια από αυτές ήταν ο Γιώργος Μονιός. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα του PADC, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η εντυπωσιακή επίδοση του Mahdi Sadri, ο οποίος μάλιστα έφτασε και μέχρι τους «4». Εκπληκτικά πράγματα έκανε και ο Κώστας Σμπόνιας, που όπως και ο Μεντί έφτασε μέχρι το Final-4.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από παίκτες που ανεβάζουν επίπεδο σε κάθε τουρνουά και κάνουν τα βελάκια να φαίνονται ακόμη πιο δύσκολα απ’ ότι είναι.

Παίκτες όπως ο Μάριος Μπάρτζης, ο Νικηφόρος Πρόβατος, ο Άκης Συνανιώτης, ο Νάσος Νικολάου κλπ., χάρισαν θέαμα, ενώ παράλληλα έδωσαν…δωρεάν μαθήματα για ασκήσεις ακριβείας.

Αγωνιστικά το τουρνουά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Κώστας Παντελίδης από τον πρώτο όμιλο και Γιάννης Μιχαήλ από τον δεύτερο μοίρασαν στη μέση το πρώτο αγώνισμα (501/1001) κερδίζοντας από 8 βαθμούς με τον Παντελίδη να έχει μέσο όρο 70,69 και τον Μιχαήλ 74,19, υπό το «άγρυπνο» βλέμμα του Στάθη Παντελίδη ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο αγώνισμα με μέσο όρο 72,40 μέσο όρο συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς.

Το συναρπαστικό «κυνηγητό» των δύο παικτών συνεχίστηκε και στο Shanghai με τον Κ. Παντελίδη να συγκεντρώνει 54 βαθμούς έναντι 53 του Μιχαήλ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν την…παρέα του Κώστα Σμπόνια, ο οποίος άρχισε να παίρνει μπρος μαζεύοντας 50 βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα στον δεύτερο όμιλο ο Μεντί είχε 53 βαθμούς.

Το τρίτο αγώνισμα (Halve-it) είχε έναν πρωταγωνιστή. Τον Στάθη Παντελίδη, ο οποίος είχε το υψηλότερο σκορ (218) παίρνοντας 16 βαθμούς. Πολύ καλή επίδοση είχε και ο Κώστας Σμπόνιας (157) συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς στη γενική βαθμολογία.

Από τον δεύτερο όμιλο ξεχώρισε ο Μάνος Βήχος με 136, κατακτώντας 14 βαθμούς, ενώ την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο αγώνισμα, σημείωσε ο Μάριος Μπάρτζης (84) παίρνοντας 15 βαθμούς.

Στο επόμενο αγώνισμα (Round the Board in a Double) ο Κώστας Παντελίδης επιστρέφει στην κορυφή με 30 βαθμούς, τους ίδιους με τον Κώστα Σμπόνια, ο οποίος είχε βρει έναν δαιμονιώδη ρυθμό. Από τον πρώτο όμιλο ξεχώρισε και ο Διονύσης Πηλιχός με 28 βαθμούς, όσους είχε και ο Κώστας Κάππας από τον δεύτερο.

Στο πέμπτο και τελευταίο αγώνισμα (Finish on a Double) νικητής ήταν και πάλι ο Κώστας Παντελίδης με 11 βαθμούς. Ο μοναδικός παίκτης που προσπάθησε να τον πλησιάσει ήταν ο Άκης Συνανιώτης που ολοκλήρωσε τις βολές του μαζεύοντας 7 βαθμούς.

Στην τελική βαθμολογία του πρώτου ομίλου ο Κώστας Παντελίδης βρέθηκε στην κορυφή με συνολική βαθμολογία 120 βαθμούς, 19 περισσότερους από τον Κώστα Σμπόνιας ο οποίος τερμάτισε δεύτερος σφραγίζοντας το εισιτήριο για το Final-4. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Μονιός συγκεντρώνοντας 84 βαθμούς.

Στον δεύτερο όμιλο ο Γιάννης Μιχαήλ έφτασε τους 99 βαθμούς όντας πρώτος, με δεύτερο τον Μεντί που έχει 6 λιγότερους (93), ενώ τρίτος ήταν ο Μάριος Μπάρτζης με 80 βαθμούς.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Κώστας Παντελίδης αντιμετώπισε τον πάντα επικίνδυνο Μεντί με τον «Robo» να επικρατεί με 3-0 σετ (2-0,2-0,2-0). Στον τελικό προκρίθηκε και ο Γιάννης Μιχαήλ, ο οποίος κέρδισε τον άκρως ανταγωνιστικό Κώστα Σμπόνια με 3-1 σετ (2-0,2-1,1-2,2-0).

Ήταν η στιγμή που στο Heraklio Darts Club δεν ακούγονταν ανάσα. Κώστας Παντελίδης και Γιάννης Μιχαήλ στον τελικό. Ο Παντελίδης ξεκινάει καλύτερα. Μπαίνει δυνατά στον τελικό. Καλά βελάκια, υψηλό σκορ, 2-0 legs και το 1-0 είναι γεγονός. Στο δεύτερο σετ γίνεται μάχη. Το επίπεδο ανεβαίνει ακόμη πιο πολύ.

Αυτή τη φορά το σετ θα κριθεί στα τρία legs με νικητή και πάλι τον Παντελίδη, που βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη. Το τρίτο σετ είναι εξίσου δραματικό. Ο Μιχαήλ κατεβαίνει, ο Παντελίδης τσεκάρει. Τρία legs και πάλι, ίδιος νικητής, με τον Παντελίδη να διαμορφώνει το τελικό 3-0, κατακτώντας το πρώτο HDC PENTAHLON.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος των αγώνων έγιναν απονομές μεταλλίων και πιστοποιητικών συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, καθώς και Κυπέλλων στους 2 φιναλίστ, ενώ μοιράστηκαν χρηματικά και στους 4 παίκτες που αγωνίστηκαν στο Final-4. Την απονομή έκανε ο επίτιμος πρόεδρος του PADC κ. Καραγκιοζίδης.