Darts – EDO: Suljovic και διπλά σταμάτησαν τον Μιχαήλ

Ντίσελντορφ, Γερμανία— Για μια ακόμη φορά τα διπλά έκοψαν το δρόμο του Γιάννη Μιχαήλ. Μπορεί αυτός ο δρόμος σύντομα να ανοίξει καθώς ο John Michael δεν δείχνε να φοβάται πλέον κανέναν, ωστόσο στα darts το τσεκ είναι αυτό που δίνει τις νίκες. Εκεί ο «Deadly Rose» είχε και πάλι μεγάλο πρόβλημα.

Δύο legs χαμένα από το πουθενά και δύο break για τον Mansur Suljovic με τον Αυστριακό στο πρώτο break να ζητάει συγγνώμη από τον Έλληνα darter, κάτι που δεν άρεσε στους Άγγλους σχολιαστές του PDC.tv. Αυτή ήταν η ουσιαστική διαφορά των δύο παικτών. Ο Μιχαήλ είχε το σκορ, κατέβαινε σχετικά εύκολα, κάτι που φανερώνει και το 94.36 average, το οποίο ξεκίνησε από το 108.7 μετά το πρώτο leg.

Ονειρεμένο ξεκίνημα…

Κι όμως το ξεκίνημα του Μιχαήλ ήταν ονειρεμένο. Ποιος darter άλλωστε δεν θέλει να αρχίζει τα παιχνίδια του με 180; Ωστόσο ο Suljovic, ο οποίος κέρδισε στο bull, δεν θα δώσει την ευκαιρία για διπλό στον Μιχαήλ, καθώς με ένα καθοριστικό 130 και τσεκ από 70 θα πάρει το προβάδισμα με 1-0.

Δεύτερο leg και ο Μιχαήλ αφήνει 58 την ίδια ώρα που ο Suljovic έχει 80. Πρώτο βελάκι στο 18 με τον Έλληνα darter έτοιμο να τσεκάρει το τοπ και να ισοφαρίσει σε 1-1. Ωστόσο το βελάκι «προσγειώνεται» στο…1 κάτι που ξαφνιάζει και τον ίδιο τον Μιχαήλ, με τον αντίπαλό του με 20-20-D20 να κάνει το 2-0 ζητώντας συγγνώμη από το γερμανικό κοινό, αλλά και από τον Μιχαήλ δείγμα fair play…

Το πρώτο break φάνηκε να επηρεάζει τον Έλληνα darter, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 με τον Suljovic να κλείνει το 40 αφήνοντας στο 113 τον Μιχαήλ. Το δεύτερο «δώρο» του John Michael ήρθε στο αμέσως επόμενο leg. Ο Μιχαήλ με την πλάτη στον τοίχο προσπαθώντας να τσεκάρει το 131 με τον Suljovic να έχει αφήσει 71 και τον Αυστριακό μέχρι εκείνη την ώρα να έχει τσεκάρει τα πάντα έχοντας 100%.

Ο Έλληνας παίκτης θα κατέβει στα 32, επιστρέφοντας στο board με τον Αυστριακό να χάνει το πρώτο διπλό στην αναμέτρηση. Με τρία βελάκια στα χέρια και το D16 να περιμένει η ευκαιρία για τον Μιχαήλ να μειώσει ήταν μεγάλη. Πρώτο σύρμα, δεύτερο καθαρά εκτός, τρίτο στο 8. Ο Suljovic θα τσεκάρει το 4 με ένα βελάκι παίρνοντας ένα σοβαρό πλέον προβάδισμα με 4-0.

Το πρώτο και μοναδικό κερδισμένο leg του Γιάννη Μιχαήλ θα έρθει στο επόμενο leg όπου θα κάνει break. Με βολές 140-100-100-137 τσεκ από 24 και 13 βελάκια, θα κάνει το 4-1 και θα στηθεί στα 2.37 για να ξεκινήσει το πέμπτο και αρκετά κρίσιμο leg. Εκεί ο Μιχαήλ θα αρχίσει με 100 και ο Αυστριακός με 180, ενώ λίγο αργότερα ένα 140 θα τον κατεβάσει στο 67 με τον Μιχαήλ να έχει 106.

Ο Suljovic δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα τσεκάρει το 32 θα πάρει το break πίσω και θα βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση. Ο Μιχαήλ στο τελευταίο leg φάνηκε αρκετά νευρικός την ίδια στιγμή που ο Suljovic έκλεινε με 11 βελάκια φτάνοντας στο 6-1.

Νεα ανατροπή από τον Gurney…

Την Παρασκευή ήταν ο Green, το Σάββατο το…ρόλο του «θύματος» έπαιξε ο Ολλανδός Benito van de Pas. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Daryl Gurney. Κοινός παρονομαστής ότι και στις δύο αναμετρήσεις ήταν το αουτσάιντερ. Την Παρασκευή κατάφερε να γυρίσει το 4-1 σε 5-4 και να πάει σε «ξαφνικό θάνατο».

Το Σάββατο δεν χρειάστηκε να περάσει από νέα ψυχοφθόρα διαδικασία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-2, από τον σταθερό (μέχρι εκείνο το σημείο) Ολλανδό. Ήταν η στιγμή που ο Gurney έβρισκε και πάλι ρυθμό. Μπορεί τα κλεισίματα να μην άγγιξαν τόσο υψηλά ποσοστά όπως την Παρασκευή, όμως το 54.55%, αλλά και το 94.1 average ήταν ικανά για να μετατρέψει το 2-4 σε 6-4 παίρνοντας μία ακόμη εντυπωσιακή πρόκριση. Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισε αυτή του Robert Thornton με τον Wes Newton με τον Σκωτσέζο να γνωρίζει την ήττα με 6-2 ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μόλις 86.65 average.

Από εκεί και πέρα ο Terry Jenkins επικράτησε με 6-3 του Johny Clayton, ενώ ο Stephen Bunting δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Stefan Stoyke κερδίζοντας με 6-1. Νίκη και για τον Jelle Klaasen απέναντι στον Ritchie Edhouse, ενώ Ian White και Michael Smith επικράτησαν των Devon Petersen και James Richardson με 6-2 και 6-4 αντίστοιχα παίρνοντας την πρόκριση για τον τρίτο γύρο.

Σάββατο 30 Ιουλίου
Δεύτερος Γύρος

Απογευματινό Session
Terry Jenkins 6-3 Jonny Clayton Stephen Bunting 6-1 Stefan Stoyke Robert Thornton 2-6 Wes Newton Jelle Klaasen 6-3 Ritchie Edhouse Benito van de Pas 4-6 Daryl Gurney Mensur Suljovic 6-1 Γιάννης Μιχαήλ Ian White 6-2 Devon Petersen

Michael Smith 6-4 James Richardson

Βραδινό Session (21:00-23:00)

Simon Whitlock – Gerwyn Price Kim Huybrechts – Dimitri Van den Bergh Dave Chisnall – Jan Dekker Peter Wright – Steve West Gary Anderson – Kim Viljanen James Wade – Andy Boulton Michael van Gerwen – Jamie Caven

Alan Norris -Kyle Anderson