Darts – Darts Championship Individual 2014: «Μάχη» για δύο θέσεις!

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη της σεζόν ξεκίνησε. Την Παρασκευή (04.04) ξεκινάει το κορυφαίο γεγονός στα ελληνικά βελάκια, με την διεξαγωγή των ατομικών διασυλλογικών ανδρών και το othersportsnews.gr ξεκινάει από σήμερα ένα «μαραθώνιο» με αναλύσεις από τους ειδικούς και προβλέψεις από ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στο χώρο.

Η αρχή αυτού του «μαραθωνίου» γίνεται με τους αρχηγούς επτά ομάδων οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την τετράδα που θα στελεχώσει την Εθνική μας ομάδα.

Από τις εκτιμήσεις αυτές, όπως θα παρατηρήσετε και εσείς παρακάτω, ξεχωρίζουν δύο μεγάλα φαβορί. Αυτά δεν είναι άλλα, από τον Γιάννη Μιχαήλ και τον Κώστα Παντελίδη που συγκεντρώνουν τα περισσότερα πονταρίσματα….Από εκεί και πέρα οι απόψεις διαφέρουν κάτι που σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο θέσεις (πάντα θεωρητικά) τα πράγματα είναι ρευστά…

Γιώργος Μόλβαλης (Τοπάζι): Γιάννης Μιχαήλ και Κώστας Παντελίδης είναι από τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά. Από εκεί και πέρα όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει παίκτες όπως ο Λαμπρόπουλος και ο Πορτοκάλης, ωστόσο πολλά θα παίξουν ρόλο.

Η ημέρα που θα βρεθεί ο καθένας, σε τι κατάσταση βρίσκονται κτλ. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι θετικό το γεγονός ότι οι τελικοί γίνονται μέσα στην αγωνιστική περίοδο (ομαδικό) καθώς οι παίκτες ουσιαστικά «ζεσταίνονται» για τα δύσκολα. Περιμένω ένα πολύ δυνατό τουρνουά καθώς πιστεύω ότι τα βελάκια έχουν αρχίσει να αποκτούν μεγάλη ποιότητα.

Χρήστος Μελεξόπουλος (Rebels): Θεωρώ ότι ο Γιάννης Μιχαήλ είναι μακράν το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Εμπειρία, οι πολλές διεθνείς διοργανώσεις, ο «αέρας» που έχει τον κατατάσσουν, για μένα, τον καλύτερο αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα θα αναφερθώ στους δικούς μου παίκτες με τον Λαμπρόπουλο και τον Πορτοκάλη, να έχουν αρκετές πιθανότητες για την πεντάδα. Μακάρι να μπουν και οι δύο, αλλά πιστεύω ότι ένας από τους δύο θα μπει στην Εθνική.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω ότι, ειδικά οι παίκτες του ΠΑΣΝΤ προέρχονται από μια πολύ μακρά (σε διάρκεια) σεζόν κάτι που μπορεί να επηρεάσει. Μπορεί τα πολλά παιχνίδια που έχουν στα χέρια τους οι παίκτες του ΠΑΣΝΤ να είναι και ένα είδος «προπόνησης», αλλά είναι και κούραση. Όλα τα παιδιά εργάζονται και παράλληλα μετακινούνται διαρκώς για να παίξουν βελάκια στις διάφορες διοργανώσεις. Σίγουρα μια θέση στην τετράδα έχει και ο Κώστας Παντελίδης που είναι ένας πολύ καλός παίκτης.

Μάνος Βήχος (Dartbusters): Μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα δείγμα και από την Top Darts League. Με αυτό θέλω να πω ότι θα δούμε πρόσωπα που έχουμε ξαναδεί να παίζουν αντίπαλοι. Χάρη σε αυτή την διοργάνωση (TDL) θεωρώ ότι όλοι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και έτοιμοι και πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια.

Τα μεγάλα φαβορί είναι ο Γιάννης Μιχαήλ και ο Κώστας Παντελίδης. Έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους τόσο στις ομάδες τους όσο και στα ατομικά. Επίσης, πολύ καλός παίκτης που μπορεί να φτάσει ψηλά είναι ο Χάρης Τέκος, ο οποίος είναι σε πολύ καλό επίπεδο απ’ όσο μπορώ να παρακολουθώ.

Όπως είπα και στην αρχή Μιχαήλ και Παντελίδης, λογικά, θα καλύψουν τις δύο θέσεις. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν ελπίδες. Βέβαια εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρεθούν όλοι το Σαββατοκύριακο. Φέτος τα πράγματα διεξαγωγής είναι διαφορετικά από πέρσι όπου τα διασυλλογικά διεξάγονταν σε δύο Σαββατοκύριακα, κάτι που έχει τη σημασία του. Ωστόσο περιμένω να γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια.

Θρασύβουλος Αποστολίδης (Adartes): Δεν πιστεύω ότι υπάρχει παίκτης που μπορεί να κοντράρει τον Μιχαήλ. Σαφώς ο Κώστας Παντελίδης είναι ένα εξαιρετικό βελάκι, όμως ο Μιχαήλ είναι ένα «κλικ» παραπάνω. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Μιχαήλ. Όσο για τον συμπαίκτη μου στους Adartes, τον Μάριο Μπάρτζη, θεωρώ ότι αν μπορέσει σε αυτό το τουρνουά να σταθεροποιήσει τις βολές του, τότε θα μπορέσει να φτάσει αρκετά ψηλά. Δεν μπορώ να πω αν θα καταφέρει να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα, αλλά νομίζω ότι έχει την ικανότητα αν βρεθεί σε καλή μέρα να ρίξει 12-13 βελάκια.

Αποστόλης Πασπαλάς (Bravedarts): Γενικά, θα δούμε πολύ καλούς παίκτες. Κοίταζα πριν από λίγο τα παιδιά της Γλυφάδας όπου Κροντήρης και Ντεμικόλας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μιχαήλ και Κώστας Παντελίδης έχουν τα δύο εισιτήρια, πάντα θεωρητικά μιλώντας. Από εκεί και πέρα θα γίνει «κόλαση».

Χαιρετίζω την επανεμφάνιση του κυρίου Πηλιχού, μετά από μια 10ετία νομίζω, ο οποίος έχει και πολύ καλές στιγμές, αλλά και μέτριες στιγμές στο παιχνίδι του. Αν βρεθεί στη μέρα του θα πάρει αρκετές νίκες. Από τη δική μας πλευρά (ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ) πιστεύω πάντα τον Χάρη Τέκο, που είναι παίκτης τετράδας, αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει η ψυχολογία.

Επίσης θεωρώ ότι θα «σκοτώσει» κόσμο ο Σωτηριάδης (ανεξαρτήτως θέσης). Από την Αθήνα (ΠΑΣΝΤ) έχουμε κλασσικές αξίες, όπως οι Λαμπρόπουλος και Πορτοκάλης. Ο Στάθης Παντελίδης είναι το πιο «δολοφονικό» στοιχείο του τουρνουά! Πολύ καλός παίκτης ο Καράβας, ενώ ο Μπάρτζης έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Τέλος ο Βήχος είναι ένας παίκτης οκτάδας. Θεωρώ ότι αν έχει τη σταθερότητα που απαιτείται σε αυτά τα τουρνουά θα πάει και πάλι πολύ καλά.

Μάνος Ευαγγέλου (Dartmasters): Αναμφίβολα τα διασυλλογικά είναι το event της χρονιάς. Δηλαδή, αυτές τις τρεις μέρες θα δούμε τους καλύτερους των καλύτερους των καλυτέρων. Βέβαια καλό θα ήταν να συμμετείχαν και οι παίκτες από την περιφέρεια, όπως πχ από την Κέρκυρα, που σίγουρα θα δημιουργούσαν προβλήματα και ανατροπές.

Αφού φέτος δεν συμμετέχουν, ελπίζω να το σκεφτούν οι αρμόδιοι και του χρόνου να τους έχουμε μαζί μας. Θεωρώ ότι Μιχαήλ και Κώστας Παντελίδης έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους. Βέβαια, από τη μια δεν πιστεύω ότι μπορεί να «χτυπηθεί» ο Μιχαήλ, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι ο Παντελίδης είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να του κάνει «ζημιά».

Θοδωρής Σαλταβαρέας (Bullseye): Τα δύο μεγάλα φαβορί είναι αναμφίβολα ο Γιάννης Μιχαήλ και ο Κώστας Παντελίδης, όμως δεν θεωρώ ότι η πρώτη θέση έχει «κλειδώσει». Ο Παντελίδης είναι ένας παίκτης που μπορεί να κοντράρει τον Μιχαήλ. Επομένως, μένουν δύο θέσεις ανοικτές με τα προγνωστικά να είναι ανοικτά.

Πιστεύω ότι Τέκος και Παπαδόπουλος έχουν τα φόντα και είναι ικανοί για να διεκδικήσουν μια θέση στην τετράδα. Μιλάω για το σύλλογό μου (ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ), καθώς τα παιδιά από τους άλλους δύο συλλόγους δεν τα γνωρίζω και τόσο καλά. Ωστόσο πιστεύω ότι θα παρακολουθήσουμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια.