Darts – ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ PLAYOFFS: Οι The Union επέστρεψαν στο θρόνο τους!

Μία δύσκολη σεζόν ολοκληρώθηκε. Στον τελικό των playoffs του ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ. βρέθηκαν αναμφίβολα οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι τρεις φορές πρωταθλητές The Union κόντρα στους κατόχους του τίτλου Bravedarts.

Στην Παναγή Τσαλδάρη μαζεύτηκε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει από κοντά μια μεγάλη «μάχη». Οι Bravedarts που προερχόντουσαν από τη νίκη στον δραματικό τελικό του Κυπέλλου κόντρα στους The Union, είχαν ένα λόγο παραπάνω για να αισθάνονται, ψυχολογικά, σε καλύτερη κατάσταση.

Βέβαια, είχαν προηγηθεί τα δύσκολα παιχνίδια για την ημιτελική φάση απέναντι στους Elite (2-1), όμως όταν στέκονται απέναντι από τους The Union όλα ξεκινούν από την αρχή.

Από την πλευρά τους οι The Union «διψούσαν» για το πρωτάθλημα. Όχι μόνο στον τελικό, αλλά από την αρχή της χρονιάς. Εξάλλου, η τελευταία φορά που είχαν σηκώσει την κούπα του πρωταθλήματος ήταν τον Ιούνιο του 2011 και πάλι κόντρα στους Bravedarts με 12-6. Τρία χρόνια χωρίς τίτλο θα ήταν αρκετά…

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά…

Οι Bravedarts ρίχνουν στη μάχη, από την αρχή του τελικού, τα βαριά χαρτιά. Ο Γιάννης Μιχαήλ απέναντι στον Θανάση Μπελέση. Ο Μιχαήλ θα «κατέβει» μέχρι το 20 με συνοπτικές διαδικασίες και 12 βελάκια. Στο διπλό 10 θα «μπλοκάρει». Δεν θα κινδυνέψει από τον Μπελέση που είναι στο 116 και τελικά θα πάρει το πρώτο leg.

Η σειρά του αρχηγού Πασπαλά, ο οποίος θα βρει μπροστά του ένα από τα πιο αξιόπιστα βελάκια, όχι μόνο του τελικού, αλλά και γενικά της χρονιάς, τον Βαγγέλη Γαβριηλίδη.

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι θα έχουμε ωραία αναμέτρηση. Ο «Apo» θα απαντήσει με 85 στο 81 του Γαβριηλίδη, όμως ο παίκτης των The Union θα κλείσει αυτή τη «μονομαχία» με ένα εμφατικό 107!

Στο τρίτο leg ο Τέκος αντιμετώπισε τον Βαρελίδη. Ακόμη μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Πολύ καλά βελάκια και από τους δύο. Ο Βαρελίδης κατεβαίνει πιο γρήγορα, αλλά δεν κλείνει στο διπλό τέσσερα. Πιο ψύχραιμος ο Τέκος στη συγκεκριμένη στιγμή τσεκάρει από 24 και κάνει το 2-1 για τους Bravedarts.

Με το τέταρτο leg θα ολοκληρωθεί ο πρώτος «γύρος» για τις τετράδες. Οι Bravedarts με τον Σωτηριάδη, οι The Union με τον Αναστασιάδη. Ο τελικός αρχίζει να αποκτά «νεύρο». 100 ο Σωτηριάδης, 140 ο Αναστασιάδης! Ο «Dean» κατεβαίνει πιο γρήγορα αφήνει 8, αλλά δεν κλείνει. Το κάνει όμως ο Αναστασιάδης από το 36 και ισοφαρίζει εκ νέου σε 2-2.

Ο Πασπαλάς θα δώσει όμως και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Κάνει ωραίο παιχνίδι απέναντι στον Γαβριηλίδη τσεκάρει στο διπλό 15 και κάνει το 3-2. Στη συνέχεια ο Μιχαήλ αντιμετωπίζει τον Βαρελίδη. Μίνι έκπληξη. Ο John Michael αρχίζει να «πυροβολεί», όμως ο Βαρελίδης καταφέρνει να απαντήσει και να παραμείνει σταθερός στις βολές του.

Χρειάζεται μια ευκαιρία και ο Μιχαήλ του τη παρέχει. Κλείνει στο 36 ισοφαρίζει σε 3-3 για τους The Union και ο Μιχαήλ συγχαίρει το φίλο του για τη νίκη.

Leg νούμερο επτά. Σωτηριάδης ο ασυγκράτητος! Στην καλύτερη, προσωπική στιγμή της βραδιάς, ο Σωτηριάδης ρίχνει δύο 100άρια, ένα 83άρι και κλείνει από 60 νικώντας τον επίσης εξαιρετικό Μπελέση που έμεινε στο 98 έχοντας ρίξει ένα 140άρι κι μια φορά 81.

Νέο προβάδισμα για τους Bravedarts με την αγωνία στο Masrters να παραμένει. Τεκος vs Αναστασιάδης. Καλά κατεβάσματα και από τους δύο. Πιο γρήγορος ο Αναστασιάδης που έκλεισε στο διπλό 8 αφήνοντας τον «Charidimo» στο 20 και Bravedarts – The Union 4-4.

Καθοριστική η εξέλιξη στο επόμενο ζευγάρι. Ο Σωτηριάδης ξεκινάει πρώτος στην αναμέτρηση με τον Βαρελίδη. Για μια ακόμη φορά ο Σωτηριάδης θα κατέβει γρήγορα.

Πολύ καλές βολές «εμπλουτισμένες» με ένα 100άρι και ένα 140άρι. Στο 8 όμως θα κολλήσει. Όχι με τρία αλλά με έξι βελάκια. Σταθερός ο σούπερ «Mario» θα κατέβει στο 40 και θα κλείσει, δίνοντας για πρώτη φορά την πρωτοπορία στους The Union με 4-5.

Οι εναλλαγές του σκορ συνεχίζονται. Καμία ομάδα δεν λέει να ξεφύγει. Ή καλύτερα καμία ομάδα δεν αφήνει την άλλη να ξεφύγει. Ο κόσμος, ειδικά οι προσκείμενοι στους Bravedarts έχουν αρχίσει να «ζεσταίνονται».

Δέκατο leg και μπροστά στον στόχο ο Μιχαήλ. Δίπλα του ο Μπελέσης. 57, 60, 140, 60, 100, 34, 34, 16, τέλος…Ο Μπελέσης θα μείνει στο 99 και οι Bravedarts θα ισοφαρίσουν σε 5-5.

Το ξέσπασμα…

Οι Bravedarts θα ρίξουν για πρώτη φορά στον τελικό τον Παπαχλιμίντζο. Απέναντί του ο έμπειρος Αναστασιάδης. Η εμπειρία θα κερδίσει. Ο Κούλης ξεκινάει με 120 και ολοκληρώνει με τσεκάρισμα στο 40. Νέο προβάδισμα στους The Union με 6-7.

Στο 12ο leg ο Τέκος θα συναντήσει τον Γαβριηλίδη. Ο παίκτης των The Union ξεκινάει πρώτος. Με το «καλησπέρα» 100. Η απάντηση από τον Τέκο είναι η ίδια. Όμως ο Γαβριηλίδης έχει να δώσει άλλο ένα 100άρι και από ένα 85 και 94.

Θα δώσει μια ακόμη ευκαιρία στον Τέκο καθώς και τα τρία βελάκια θα βρουν «σύρμα» στο τοπ! Ο Τέκος δεν κλείνει στο 58 και ο Γαβριηλίδης το βγάζει και δίνει προβάδισμα δύο legs για την ομάδα του 5-7.

Προβληματισμός για τους Bravedarts, ψυχολογική «αβάντα» για τους The Union. Ο Μιχαήλ καλείται να «μαζέψει» κάπως το πράγμα. Θα τα καταφέρει απέναντι στον Αναστασιάδη, ο οποίος δείχνει να δυσκολεύεται στο συγκεκριμένο leg.

Ο Μιχαήλ ξεκινάει πρώτος και στέλνει μήνυμα με 125. Λίγο αργότερα κάνει 100 και 85 με ενδιάμεση «στάση» στο 43. Τελικά κλείνει στο 16 και μειώνει σε 6-7. Αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο leg στα μονά για τους Bravedarts…

Στο 14ο leg ο Βαρελίδης επιζητά ακόμη μία νίκη. Θα τη σημειώσει κόντρα στον Παπαχλιμίντζο. Γεγονός είναι ότι και οι δύο θα αργήσουν να κατέβουν. Πρώτος θα το κάνει ο Βαρελίδης που θα τσεκάρει, μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια στο 32, στο 18, αφήνοντας στο 25 τον αντίπαλό του. Σκορ: 6-8.

Ο Μπελέσης στα καλύτερά του! Το «εργαλείο» των The Union από το έβδομο βελάκι και μετά ρίχνει ό,τι θέλει. Ξεκινάει με 125, πάει στο 43, στο 83, συνεχίζει με ένα μεγαλοπρεπές 140 και κλείνει στο 48. Τρία legs προβάδισμα για τους The Union και 6-9!

Τελευταίο leg για τα μονά. Αρκετά κρίσιμο. Μπροστά στον στόχο του Masters δύο από τους κορυφαίους του τελικού. Σωτηριάδης και Γαβριηλίδης. Οι τέσσερις από τις πέντε πρώτες βολές του Γαβριηλίδη 80+, λογικός νικητής με τσεκάρισμα στο 40. Οι The Union πάνε στο διπλά του μεγάλου τελικού με 6-10 έχοντας εξασφαλίσει την ισοπαλία! Προβάδισμα τίτλου…

Με την πλάτη στον τοίχο…

Τα διπλά ξεκινούν με τους Bravedarts να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Αν χάσουν ένα από τα δύο διπλά χάνουν και το πρωτάθλημα. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά Μιχαήλ και Πασπαλάς, που θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι Βαρελίδη/Αναστασιάδη.

Τι έγινε σε αυτή την αναμέτρηση; Ο Γιάννης κερνούσε και ο Αποστόλης έπινε…Κλείσιμο στο 56 από τον αρχηγό και 1-0. Στο δεύτερο leg σημειώνεται το πρώτο 180άρι. Από ποιον άλλον; Από τον Μιχαήλ. Ο John Michael θα φέρει κι ένα 140. Πάρει βάλε για τον Πασπαλά που τσεκάρει και κάνει το 2-0 και παράλληλα μειώνει σε 8-10.

Ο τελικός κρέμεται σε μια κλωστή! Νίκη των Bravedarts και το σενάριο του τελικού Κυπέλλου επαναλαμβάνεται (ξαφνικός «θάνατος»). Νίκη των The Union και το παιχνίδι τελειώνει.

Ζευγάρια: Τέκος/Σωτηριάδης για τους Bravedarts, Γαβριηλίδης/Μπελέσης για τους The Union. Πρώτο leg παράσταση για έναν ή μάλλον για δύο ρόλους…100 ο Γαβριηλίδης, 140 ο Μπελέσης, 81 ο Γαβριηλίδης.

Το δίδυμο των The Union δεν θα κλείσει στο 50 δύο φορές, αλλά την τρίτη θα το κάνει ο Γαβριηλίδης κάνοντας το 1-0 και οι The Union αγγίζουν το τρόπαιο. Δεύτερο leg με το παιχνίδι να είναι πιο ανταγωνιστικό.

Το παίρνει πάνω το ο Σωτηριάδης που ξεκινάει πολύ καλά με βολές στο 140. Μαζί με τον Τέκο κατεβαίνουν γρήγορα, αλλά δεν θα κλείσουν ούτε στο 32, αλλά ούτε στο 8. Ο Μπελέσης θα τσεκάρει στο 60 οι The Union θα γίνουν ένα κουβάρι και θα πανηγυρίσουν τον τέταρτο τίτλο ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ στην ιστορία τους επικρατώντας με το τελικό 12-8, αφήνοντας τους «Brave» στη δεύτερη θέση, αλλά και με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Βαρελίδης: «Το θέλαμε πολύ»

Στο othersportsnews.gr που βρέθηκε στο Masters και κάλυψε LIVE την εξέλιξη του αγώνα μίλησε ο Μάριος Βαρελίδης. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία κέρδισε. Θέλαμε αυτό το πρωτάθλημα πολύ. Οι Bravedarts έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα που ακούει στο όνομα Γιάννης Μιχαήλ.

Έχουν σίγουρα έξι legs ή ακόμα και επτά (αν το παιχνίδι πάει σε ξαφνικό «θάνατο»), όμως εμείς καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Στην αρχή δεν μπορούσε κανείς να ξεκολλήσει. Έτσι είναι συνήθως τα παιχνίδια με τους Bravedarts. Ωστόσο, όταν μπορέσαμε να ξεφύγουμε τότε μπορώ να πω ότι ήμουν σίγουρος για τη νίκη.

Θέλω να αφιερώσω αυτό το πρωτάθλημα στην κόρη μου Ελευθερία και στο γιο μου τον Γιαννάκη τον οποίο θα βαφτίσω σε μερικές μέρες, αλλά και στην γυναίκα μου Βίκυ η οποία έχει υπομείνει πολλά από μένα τη φετινή σεζόν».

Αναστασιάδης: «Αφιερωμένο στον Θοδωρή»

Στο othersportsnews.gr μίλησε και ο «παλιός» Κυριάκος Αναστασιάδης ένας παίκτης που έπιασε για πρώτη φορά βελάκια στα χέρια του πριν από 32 χρόνια! «Ήταν σαφώς μια επιτυχημένη σεζόν. Θέλαμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι το πήραμε δίκαια. Πιστεύω ότι καθοριστικό σημείο του τελικού ήταν η νίκη του Μάριου (Βαρελίδη) απέναντι στον Γιάννη (Μιχαήλ).

Στο τέλος των μονών δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι θα χάναμε τον τίτλο. Έπρεπε να ηττηθούμε και στα δύο διπλά για να πάμε στον ξαφνικό «θάνατο» κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέσα στη φετινή σεζόν. Το αφιερώνω στον αρχηγό της ομάδας μας Θοδωρή Θεμιστοκλέους γιατί γνωρίζω πόσο πολύ ήθελε αυτόν τον τίτλο».

Όσο για τον ιδρυτή και αρχηγό αυτής της ομάδας Θοδωρή Θεμιστοκλέους; Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του δεν χρειάζονται σχόλιο “Αφιερώνω αυτό το πρωτάθλημα σε όλα τα παιδιά της ομάδας. Στον Βαγγέλη (Γαβριηλίδη), στον Κούλη (Αναστασιάδη), στον Μάριο (Βαρελίδη) στον Θανάση (Μπελέση), στον Ηλία (Λιακάκο), στον Αντώνη (Παυλουδάκη), στον Παναγιώτη (Θλιμμένο), στον Γιάννη (Τριγώνη) και τον Πάρη (Χλωρό). 

Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο και τους ευχαριστώ. Περάσαμε μια δύσκολη σεζόν, γιατί το να διατηρηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Τρία χρόνια χωρίς τίτλο θα ήταν πολύ μεγάλο διάστημα για μια ομάδα όπως οι The Union. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για φέτος και κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν“.

Στην τρίτη θέση οι Dartmasters

Λίγο μετά από την εκκίνηση της φετινής σεζόν ο αρχηγός των Dartmasters, Μάνος Ευαγγέλου, είχε δηλώσει στο othersportsnews.gr ότι η ομάδα του θα βρεθεί μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες.

Έτσι κι έγινε. Χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα οι Dartmasters κατάφεραν να διατηρηθούν στα ψηλά της βαθμολογίας και να μπουν στα ημιτελικά. Εκεί μπορεί να ηττήθηκαν δύο φορές από τους μετέπειτα πρωταθλητές The Union, όμως στο μικρό τελικό απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα του Elite κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 11-9 στο μικρό τελικό και να κατακτήσουν την τρίτη θέση, αφήνοντας του Elite στην τέταρτη.

Παρασκηνιακά

*Το ενδιαφέρον αρκετών παικτών του πρωταθλήματος ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ. τράβηξε ο μικρός και ο μεγάλος τελικός οι οποίοι χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των παικτών.

*Αρκετά ψύχραιμος ήταν ο αρχηγός των The Union Θοδωρής Θεμιστοκλέους ο οποίος παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του με μεγάλη ηρεμία, ενώ σε συγκεκριμένες στιγμές τους ενθάρρυνε για να μπουν στο παιχνίδι.

*Απολαυστικός ήταν ο Γιάννης Μιχαήλ. Αρκετά ψύχραιμος, ακόμη και τη στιγμή που η ομάδα του έδειχνε ότι θα χάσουν το παιχνίδι. Παρότρυνε τους συμπαίκτες του με τα γνωστά επιφωνήματα «come on» και «unlucky».

*Αναμφίβολα ήταν μια από τις καλύτερες βραδιές για τον Θοδωρή Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα που η ομάδα του κατακτούσε το πρωτάθλημα, η άλλη αγαπημένη του ομάδα ο Παναθηναϊκός έφευγε νικήτρια από το ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

*Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν δείγμα ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα να χωρίσουν πέρα φυσικά από το αγωνιστικό κομμάτι.

Ευχαριστίες

Το othersportsnews.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει το Masters και τον Μάνο Ευαγγέλου που για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά διευκόλυνε τη δουλειά μας να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη μπορούσε.

Τον αρχηγό των The Union και πρόεδρο του ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ Θοδωρή Θεμιστοκλέους για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με το OSN όλη την αγωνιστική περίοδο και φυσικά όλους τους παίκτες όλων των ομάδων για την αμέριστη βοήθεια που μας παρείχαν.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ τον αρχηγό των Bullseye Θοδωρή Σαλταβαρέα για τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε για το othersportsnews.gr.