Darts – «Κανένα άγχος…Δεν μας βγήκε όπως το περιμέναμε»

Οι μοναδικοί Έλληνες darters που αγωνίζονται στο PDC, Γιάννης Μιχαήλ και Γιάννης Σελαχόγλου μίλησαν στο OSN για την πρώτη τους συμμετοχή-και πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας-στο PDC World Cup και την αναμέτρησή τους απέναντι στους Καναδούς John Part και Ken MacNeil. Μιχαήλ και Σελαχόγλου τόνισαν ότι δεν υπήρχε άγχος σε κανένα σημείο του αγώνα, ο οποίος δεν τους βγήκε όπως τον περίμεναν.

Μιχαήλ: «Συνεχίζουμε..»

Ο Γιάννης Μιχαήλ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιάννης Σελαχόγλου προσπάθησαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ, κάτι που έκαναν όταν βρήκαν ρυθμό, αλλά στη συνέχεια δεν τα κατάφεραν. Ο John Michael μας μίλησε και για το εντυπωσιακό τσεκ από 160 το τρίτο μεγαλύτερο στη διοργάνωση, αλλά και για την κρίσιμη φετινή σεζόν.

«Δυστυχώς το παιχνίδι δεν βγήκε όπως το περιμέναμε. Άγχος δεν πιστεύω ότι υπήρχε και μάλιστα αισθανόμασταν και οι δύο πολύ καλά. Μάλιστα στο practice room ρίχναμε πολύ καλά βελάκια, όμως πάνω στο stage τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν είναι εύκολα…

Το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις, αλλά να μπορείς να σταθείς. Σταθήκαμε αρκετά άτυχοι στην αρχή, ενώ αργότερα όταν βρήκαμε ρυθμό προσπαθήσαμε να κρατηθούμε όσο μπορούσαμε και να φτάσουμε στην ισοφάριση. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, συνεχίζουμε…»

«Παρακαλούσα να φέρει 81!»

Όσο για το εντυπωσιακό κλείσιμο από 160 ο κορυφαίος Έλληνας darter όλων των εποχών τόνισε: «Παρακαλούσα να φέρει ο Γιάννης 81 για να κλείσω το 160. Το είχα τσεκάρει πριν ακόμα το παίξω. Ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα το τσεκάρω».

Τρεις προκρίσεις, τρία televised, δύο εμφανίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και μία σε παγκόσμιο κύπελλο. Μία χρονιά γεμάτη, αλλά και κρίσιμη…

«Η φετινή χρονιά είναι ένα ακόμη σκαλί παραπάνω για μένα. Έχω αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχω παίξει σε δύο televised τουρνουά κι έχω τρεις προκρίσεις από τα πέντε προκριματικά που έχω πάρει μέρος φέτος. Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερη, αλλά και κρίσιμη χρονιά, καθώς σιγά-σιγά πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Πέρσι σκεφτόμουν μόνο τις προκρίσεις, όμως βήμα-βήμα και με τη στήριξη που έχω από την οικογένειά μου, αλλά και από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου, πιστεύω ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλω».

Σελαχόγλου: «Δεν τρέχουμε σπριντ, αλλά μαραθώνιο…»

Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Σελαχόγλου. Ο «Σέλα» τόνισε όπως και ο Μιχαήλ, το γεγονός ότι δεν υπήρχε άγχος, ενώ στάθηκε και στην πρωτόγνωρη εμπειρία του πάνω σε μεγάλο stage.

«Καταρχήν θέλω να πω ότι δεν υπήρχε άγχος, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήμασταν έτοιμοι για τον αγώνα κόντρα στον Καναδά. Υποσυνείδητα, πράγμα που εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να το καταλάβω, έπαιξα «σφιγμένα», με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει πρόβλημα στην κίνηση του χεριού μου.

Επίσης, οι συνθήκες ήταν κάτι εντελώς καινούριες για μένα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να το κατανοήσει κάποιος που δεν έχει σταθεί πάνω σε ένα τέτοιο stage. Γεγονός είναι ότι μπήκαμε μουδιασμένα, ωστόσο παρά το γεγονός αυτό και ότι οι Καναδοί έριχναν αρκετά καλά στην αρχή και κατέβαιναν με μεγάλη ευκολία, είχαμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας.

Το πρώτο leg «έφυγε» γρήγορα, ενώ στο δεύτερο σταθήκαμε άτυχοι. Τόσο εγώ με το 45 σε υπόλοιπο 140, όσο και ο «Champ» ο οποίος για χιλιοστά δεν κατάφερε να κλείσει. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά πιστεύω ότι εκεί θα άλλαζε όλο το παιχνίδι.

Χάνοντας και το τρίτο leg δεν τα παρατήσαμε, αντιθέτως πεισμώσαμε περισσότερο. Κερδίσαμε τα δύο επόμενα legs με το εκπληκτικό κλείσιμο του John, αλλά και αμέσως μετά με το δικό μου τσεκ. Σε εκείνο το σημείο όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε το 3-3 με τους Καναδούς να κάνουν του 2-4.

Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι ιδιαίτερα. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πιστέψαμε στη νίκη σε κάθε στιγμή του αγώνα και θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν που μας ενθάρρυναν πριν και μετά τον αγώνα. Αυτό με κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένο και υπερήφανο που γνωρίζω τόση μεγάλη αγάπη απ’ όλους αυτούς.

Δεν τελειώνει εδώ όμως. Δεν τρέχουμε σπριντ, αλλά μαραθώνιο και θα καταφέρουμε να δώσουμε και πάλι χαρά στους συμπατριώτες μας. Όπως και ο John είναι «καταδικασμένος» να συνεχίσει το μεγάλο έργο που ξεκίνησε στο PDC έτσι κι εγώ δεν θα σκύψω ποτέ το κεφάλι και θα δίνω πάντα το 200%».