Darts – Η Εθνική ομάδα darts ρίχνεται στη μάχη του MED-CUP

Προταράς, ΚΥΠΡΟΣ–  Στην Κύπρο βρίσκονται από σήμερα (14.05) τα μέλη της ελληνικής αποστολής για να συμμετάσχουν στο Μεσογειακό Κύπελλο Darts, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Κύπρος, Μάλτα, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Γιβραλτάρ και φυσικά η Ελλάδα, ρίχνονται στη μάχη για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας της Μεσογείου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Η Εθνική μας ομάδα των ανδρών θα συμμετάσχει με τους Γιάννη Μιχαήλ, Κώστα Παντελίδη, Αντώνη Λαμπρόπουλο και Γιώργο Πορτοκάλη μια σύνθεση η οποία προέκυψε από τα τελικά των διασυλλογικών ατομικών του περασμένου μήνα, ενώ αυτή των γυναικών αποτελείται από τις έμπειρες Πολίτα Βαρουξή και Εύη Νάκκα.

Η διοργάνωση έχει τρία σκέλη. Τα ομαδικά, τα διπλά και τα ατομικά. Στα ομαδικά, οι αγώνες των οποίων θα ανοίξουν την αυλαία του Μεσογειακού, υπάρχουν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (η διοργανώτρια Κύπρος έχει το δικαίωμα να παρατάξει δύο ομάδες), από τους οποίους οι δύο πρώτες θα προκριθούν στα ημιτελικά που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο (17.05).

Αντίθετα στις γυναίκες θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των έξι ομάδων, με το σύστημα πρόκρισης όμως να παραμένει το ίδιο και τις πρώτες δύο ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο των ημιτελικών.

Την Παρασκευή (15.05) θα ξεκινήσουν τα διπλά (οι ομάδες χωρίζονται σε δυάδες), ενώ την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν και τα ατομικά. Η πρωταθλήτρια ομάδα θα προκύψει από τη συνολική βαθμολογία των τριών αυτών διοργανώσεων.

Οι κληρώσεις

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι κληρώσεις για τα ομαδικά, τα διπλά και τα ατομικά με την Εθνική ομάδα των αδρών να βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο μαζί με την Κύπρο (White), την κάτοχο του τίτλου και αρκετά ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια Τουρκία, αλλά και με το Γιβραλτάρ.

Στον πρώτο όμιλο θα βρεθούν η Κύπρος (Blue), η Μάλτα, η πάντα υπολογίσιμη Ιταλία, αλλά και η εξαιρετική στα ομαδικά Γαλλία.

Η Εθνική ομάδα των γυναικών τοποθετήθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με την Κύπρο (White) και την Ιταλία, ενώ ο δεύτερος όμιλος περιλαμβάνει τις Κύπρο (Blue), Γαλλία και Τουρκία.

Γιώργος Πορτοκάλης/Κώστας Παντελίδης και Γιάννης Μιχαήλ/Αντώνης Λαμπρόπουλος θα είναι τα δύο ελληνικά ζευγάρια στα διπλά. Οι πρώτοι θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα των αγώνων το δίδυμο από το Γιβραλτάρ Federico/Ramos, ενώ οι δεύτεροι θα βρουν μπροστά τους το ζευγάρι από την Τουρκία Karaca/Ceylan.

Στα ατομικά Πορτοκάλης και Παντελίδης θα αντιμετωπίσουν δύο Γάλλους. Ο φιναλίστ των διασυλλογικών της GDO, θα παίξει απέναντι στον Thibault ενώ ο πρωταθλητής των διασυλλογικών θα κοντραριστεί με τον Nicolas.

Από τη μεριά του ο Λαμπρόπουλος κληρώθηκε να αγωνιστεί απέναντι στον Κύπριο Halliwell, ενώ ο Μιχαήλ θα αγωνιστεί κόντρα στον παίκτη από το Γιβραλτάρ Federico.

Στην κατηγορία των γυναικών, η κλήρωση στα ατομικά χαμογέλασε στην πρωταθλήτρια της GDO Πολίτα Βαρουξή, η οποία πέρασε bye από τον πρώτο γύρο πηγαίνοντας απευθείας στις φάση των «16». Αντίθετα η Εύη Νάκκα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Matthiews από την Κύπρο.

«Πάμε να το πάρουμε!»

Με μεγάλη αισιοδοξία αναχώρησε την Τετάρτη το πρωί (10:35) από το Ελ. Βενιζέλος για την Κύπρο η ελληνική αποστολή με επικεφαλή των Θοδωρή Θεμιστοκλέους.

Το othersportsnews.gr μίλησε με τους Γιάννη Μιχαήλ, Κώστα Παντελίδη, Αντώνη Λαμπρόπουλο και Θοδωρή Θεμιστοκλέους για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνική ομάδας στο MED-CUP.

Ο κάτοχος του τίτλου στα ατομικά (2009), όπου είχε επικρατήσει στον τελικό κόντρα στο Γάλλο Cyril Blot, Γιάννης Μιχαήλ στάθηκε στη σοβαρότητα την οποία πρέπει να επιδείξει η Εθνική ομάδα σε αυτό το σημαντικό τουρνουά.

«Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Από αυτό που είδαμε στα διασυλλογικά θεωρώ ότι θα πάμε καλά. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάμε εκεί σοβαροί και να παίξουμε πραγματικά βελάκια και όχι να κάνουμε διακοπές. Έτσι νιώθω πάντα όταν πάω να αγωνιστώ για την Εθνική ομάδα.

Όπως και να έχει η Ελλάδα θα είναι μέσα στα μετάλλια. Βέβαια, σε μια τέτοια διοργάνωση εθνικών ομάδων τα πάντα είναι θέμα ημέρας. Το τουρνουά διαρκεί δύο ημέρες. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην πιάσουμε καλή απόδοση αυτές τις δύο ημέρες και να πάρουμε το χρυσό, όπως έχουμε κάνει άλλωστε δύο φορές. Όπως ανέφερα και πιο πάνω η ομάδα είναι καλή, έχει προοπτικές, απλά πιστεύω ότι θέλει στρατηγική για να πετύχουμε το στόχο μας».

Ο Αντώνης Λαμπρόπουλος έκανε λόγο για τη δυναμική που έχει η Εθνική ομάδα, αλλά και για τη χημεία που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους. Ο παίκτης των Rebels εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να φύγει με το χρυσό από την Κύπρο.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι από τις πιο δυνατές που έχουμε στείλει στο Μεσογειακό. Οι παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει χημεία μεταξύ μας, καθώς γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές ελπίδες για να πετύχουμε κάτι καλό. Πιστεύω ότι θα βρεθούμε σίγουρα στην τετράδα, αλλά βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα το πάρουμε. Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, αλλά έτσι όπως βλέπω την ελληνική ομάδα πιστεύω στην πρώτη θέση».

Τελευταίος, από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο πρωταθλητής της GDO και δύο φορές φιναλίστ στα ατομικά του Μεσογειακού (2011, 2012) έχοντας μία κατάκτηση (2011) Κώστας Παντελίδης. «Έχουμε πολύ καλό υλικό. Αντικειμενικά πιστεύω ότι έχουμε ό,τι καλύτερο στην Εθνική ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και από πλευράς ονομάτων.

Όλοι στην ομάδα, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, έχουμε την εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες. Πιστεύω ότι και από τη μεριά των παιδιών υπάρχει η αίσθηση ότι πάμε να το πάρουμε. Σίγουρα και οι υπόλοιπες χώρες διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες και οι διαφορές είναι μικρές.

Εξαρτάται σε τι μέρα θα βρεθεί ο καθένας, σε τι κατάσταση θα είναι και φυσικά πόσο ψύχραιμος θα είναι. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι παίκτες θα κατεβάσουν οι άλλες ομάδες. Υπολογίσιμη είναι η ομάδα της Ιταλίας που έχει κατακτήσει και τους περισσότερους τίτλους, όμως τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια καθοδική πορεία.

Πολύ καλή είναι και η ομάδα της Τουρκίας η οποία έχει πάρει τον τίτλο τα τελευταία δύο χρόνια κάτι που θα θέλει να κάνει και φέτος, όμως όπως είπα η εθνική έχει πολύ καλό υλικό και έχει τις δυνατότητες για να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

Στο othersportsnews.gr μίλησε και ο αρχηγός της αποστολής Θοδωρής Θεμιστοκλέους. «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Το θέμα είναι να πάμε στην Κύπρο και τα παιδιά να παίξουν αυτό που ξέρουν. Αν το καταφέρουν αυτό θεωρώ ότι θα γυρίσουμε στην Αθήνα με το χρυσό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι καλές.

Η Ιταλία για παράδειγμα μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην έχει δείξει τίποτα, όμως δεν παύει να είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο χώρο ή ακόμα και η Τουρκία για την οποία όμως δεν γνωρίζω ακόμη τι παίκτες θα κατεβάσει. Η Ελλάδα έχει πολύ καλές πιθανότητες, ειδικά στις δυάδες και στα ατομικά και σε συνδυασμό με την καλή παρουσία που πιστεύω ότι θα έχουμε στο ομαδικό θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε πάρα πολύ καλά».