Darts – ‘Ενας Έλληνας darter τρελαίνει τη Γερμανία

Το όνομα του Γιάννη Μιχαήλ ακούγεται για μια ακόμη φορά στο εξωτερικό. Μετά από αρκετό καιρό ανυπομονησίας τα νέα βελάκια που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα παίκτη, αλλά και το δικό του στίγμα, κυκλοφόρησαν στη Γερμανία και έγιναν πραγματικά ανάρπαστα, ενώ στη χώρα μας αναμένονται να έρθουν αύριο.

«Στη Γερμανία ο Γιάννης θαυμάζεται από πάρα πολλούς, έχει ήδη δημιουργήσει έναν μικρό πανικό καθώς τα άτομα που προμηθεύτηκαν τα darts του μίλησαν για ένα αριστούργημα!», θα πει στο OSN ο μάνατζερ του Έλληνα παίκτη, Γιάννης Σελαχόγλου, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

«Το βελάκι αυτό τα έχει όλα. Πρακτικό σχεδιασμό , αυτοπροστασία από το λάθος πιάσιμο και reflex point που δεν πέφτουν από τον στόχο σχεδόν ποτέ! Είναι ένα βελάκι που δίνει πλεονέκτημα εξ αρχής σε κάθε darter. Είναι ένα βελάκι σχεδιασμένο από έναν τελειομανή παίκτη προς όλους τους υπόλοιπους».

Γεγονός είναι ότι τα συγκεκριμένα βελάκια, της εταιρείας one80, έκαναν μεγάλο σάλο πριν καν κυκλοφορήσουν, κάτι που φαίνεται και από την ανυπομονησία των Γερμανών παικτών για να προμηθευτούν.

«Ήταν μεγάλη η χαρά, αλλά και η ανακούφιση, μόλις έλαβα την είδηση ότι έφτασαν επιτέλους τα darts του Γιάννη. Συνεχώς με ρωτούσαν παίκτες που είχαν κάνει ήδη προ-παραγγελίες για τα αυτοσχέδια darts του Γιάννη».

Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι παίκτες όπως ο Pierre Janotte «λάτρεψαν» τα νέα βελάκια λέγοντας μάλιστα ότι «έχω βρει ξανά νόημα στο παιχνίδι μου»!

Τι το μοναδικό έχουν όμως αυτά τα βελάκια; Ο Γιάννης Σελαχόγλου δίνει την απάντηση.

«Θα ήθελα να σας αναλύσω τη βαθιά σκέψη του μοντέλου που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Μιχαήλ, γιατί όποιος τον γνωρίζει ξέρει σίγουρα ότι αυτό που στοχεύει το κάνει τέλεια.

Ο Γιάννης σχεδίασε ένα καινοτόμο τύπο darts, όπου στο πίσω μέρος του barrel υπάρχει microgrip , συνεχίζει με κενό μέσα στο οποίο υπάρχει χαραγμένο με λέιζερ το ονοματεπώνυμο του και το logo της εταιρείας (one80).

To microgrip στο πίσω μέρος του barrel, δεδομένου ότι είναι πολύ έντονο, μας δείχνει το σωστό πιάσιμο του dart, ελαχιστοποιώντας τα λάθη από το πιάσιμο του παίκτη.

Ουσιαστικά λειτουργεί σαν οδηγός της σωστής θέσης πιασίματος. Το σχέδιο στο μπροστινό μέρος του barrel έχει οκτώ έντονα δαχτυλίδια, τα οποία διευκολύνουν με μια απλή κίνηση να κουμπώσει το χέρι στην σωστή θέση πιασίματος πράγμα που όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στους παίκτες. Συνεπώς παίζοντας με τα darts του Γιάννη Μιχαήλ ξεκινάς με ένα πρόβλημα λιγότερο…

Δεν θα μπορούσα βεβαίως να ξεχάσω ότι ο σχεδιασμός είναι θαυμάσιος και λόγω του reflex point, φυσικά…Πως αλλιώς άλλωστε αφού ο Γιάννης υπήρξε από τους πρώτους που «ερωτεύτηκε» το reflex point και πίστεψε σε αυτό. Κλείνοντας θα θα ήθελα σαν μάνατζερ του Γιάννη να ευχαριστήσω όλα τα άτομα που πίστεψαν και τον βοήθησαν στη δύσκολη πορεία που διάλεξε».

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Στη χώρα μας τα νέα βελάκια αναμένονται αύριο, όπως δήλωσε στο OSN ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της one80, Νίκος Ανίσης της εταιρείας Achro. «Πιστεύω ότι αύριο θα έρθουν γύρω στα 15-20 σετ σε διάφορα βάρη. Ωστόσο τα πιο πολλά από την παρτίδα θα είναι 23άρια το βάρος με το οποίο παίζει και ο ίδιος ο Γιάννης», δήλωσε ο Νίκος Ανίσης.

Ωστόσο, και στην Ελλάδα η ζήτηση είναι μεγάλη. «Πιστεύω ότι φύγουν αμέσως. Η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν γνωρίζω αν θα προλάβουν να μπουν καν στα ράφια!».