Darts – Για τις θυσίες σου, τα όνειρά σου για τον εαυτό σου…

Λονδίνο, Αγγλία— Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…Λέει το τραγούδι. Ο Γιάννης Μιχαήλ ξαναβρέθηκε και απόψε το βράδυ (21:00 FOX Sports/NOVA) θα ανέβει και πάλι στο μεγαλύτερο stage darts στον κόσμο. Δίπλα στους κορυφαίους του κόσμου. Για μία ακόμη φορά θα παίξει προκριματικά.

Μπορεί το σύστημα να έχει αλλάξει, καθώς και τα προκριματικά κρίνονται στα σετ πλέον και όχι στα legs. Δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί ο Μιχαήλ να μην «τελειώσει» τον αντίπαλό του στα 9 λεπτά, όπως πέρσι. Αυτό που θέλει είναι να επικρατήσει του Νοτιαφρικανού Warrick Scheffer και να πάει να τα δώσει όλα, μετά από μερικές ώρες, κόντρα στον James Wade με στόχο τον δεύτερο γύρο.

Τότε και τώρα…

Ο Deadly Rose είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα PDC το οποίο ήταν και το «παρθενικό» στην καριέρα του. Τότε αντιμετώπισε τον Jani Haavisto επικρατώντας με 4-1 μέσα σε 9 λεπτά έχοντας μέσο όρο 95.04!

Αξιζει να σημειώσουμε ότι φέτος στα προκριματικά μόνο ο Ιάπωνας Keita Ono κατάφερε να ξεπεράσει το 90.00 μέσο όρο ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με τον Φιλιππινέζο Alex Tagarao με 91.79. Από εκεί και πέρα μόλις 5 παίκτες μπόρεσαν να ξεπεράσουν το 80.00. Ωστόσο, είπαμε άλλο σύστημα, διαφορετικό σκεπτικό.

Ένα άλλο στατιστικό στοιχείο είναι το ποσοστό τσεκαρισμάτων. Ο Μιχαήλ πέρσι είχε φύγει από το τουρνουά έχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό το οποίο έφτασε το 52.63%.

Φέτος κανένα παίκτης από τα προκριματικά δεν έχει φτάσει σε τόσο ψηλό επίπεδο καθώς το μεγαλύτερο μέσο όρο, πάντα στη φάση των προκριματικών, είχε ο Δανός Per Laursen με μόλις…37.50%

Η ώρα του John Michael έφτασε. Ρίχνεται στη μάχη του «Ally Pally» στις 21:00 το βράδυ, ενώ σε περίπτωσης πρόκρισης θα πέσει πάνω στον James Wade τον παίκτη που πέρσι είχε καταφέρει να περάσει μόνο έναν γύρο, για να χάσει στον δεύτερο από τον Stephen Bunting. Αλλά και τον παίκτη ο οποίος είναι νούμερο 7 στον κόσμο.

«Όλα εξαρτώνται από τον Γιάννη»

Λίγο πριν την αναχώρησή του από το Λονδίνο μίλησε στο OSN ο Γιάννης Σελαχόγλου. Ο μάνατζερ του Έλληνα παίκτη εμφανίστηκε αισιόδοξος, αλλά και…μετρημένος στις δηλώσεις του τονίζοντας ότι το κλειδί είναι στο παιχνίδι του Deadly Rose.

«Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Κοιτάμε από αγώνα σε αγώνα και πιστεύω ότι όποιος κάνει το λάθος και υποτιμήσει τον αντίπαλό του σε ένα τέτοιο τουρνουά απλά δεν ξέρει το παιχνίδι.

Θεωρώ ότι ο Γιάννης πλέον δεν κοιτάζει κανένα αντίπαλο, αλλά μόνο το παιχνίδι του. Αυτό πιστεύω είναι και το κλειδί. Δεν πάμε στο «Ally Pally» για τουρισμό. Αλλά πάμε για ένα στόχο να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται»

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σελαχόγλου αποκάλυψε ότι η νέα σεζόν του Μιχαήλ είναι ήδη προγραμματισμένη (και σε οικονομικό επίπεδο) γεγονός που αποφορτίζει ακόμη περισσότερο την πίεση του Μιχαήλ.

«Ναι, είναι γεγονός ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όλη τη νέα σεζόν για τον Γιάννη πράγμα που του δίνει μεγαλύτερη ψυχολογία για τη φετινή διοργάνωση. Τα ταξίδια και οι στόχοι για του χρόνου είναι ήδη έτοιμοι, ωστόσο θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά μετά από το τουρνουά».

Τέλος ο Γιάννης Σελαχόγλου έκανε τις δικές του προβλέψεις για τον φετινό νικητή του παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Νομίζω ότι φέτος θα πάρει το τρόπαιο κάποιος που δεν το έχει ξαναπάρει. Ναι, μπορεί να γίνει έκπληξη. Θεωρώ ότι τα darts έχουν αλλάξει επίπεδο. Νέοι παίκτες, εμφανίζονται και γίνονται, όπως θα έχετε δει και από τα πρώτα παιχνίδια, πολλές εκπλήξεις».

Ώρα Λονδίνου, ώρα του Γιάννη Μιχαήλ. Ενός παίκτη ο οποίος πριν από λίγο καιρό στην Τουρκία ανάγκασε τους Γερμανούς να κάνουν ένσταση για να του κόψουν το δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά και πιο δύσκολα. Το σίγουρο είναι ότι ο John Michael πρέπει να παίξει για τις θυσίες του, τις προσπάθειές του, την αγάπη του για τα darts για τον εαυτό του. Εμείς εδώ θα είμαστε, δίπλα του, υπερήφανοι ως Έλληνες…