Darts – «Αφιερωμένο στον Κυριάκο»

Η επόμενη μέρα μετά από τον συγκλονιστικό τελικό του Κυπέλλου PADC βρήκε τους Adartes να πανηγυρίζουν. Εκεί στο στέκι τους στο King 8 μαζί με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Δαμηλάτη, ο οποίος μια μέρα πριν το τελικό τους είχε ξεκαθαρίσει «Μην πείτε στο μαγαζί χωρίς το τρόπαιο!».

Το othersportsnews.gr επικοινώνησε με τους πρωταγωνιστές του τελικού της περασμένης Κυριακής οι οποίοι δεν ξέχασαν το κίνητρο και το λόγο που ήθελαν έναν τίτλο τη φετινή σεζόν.

Οι φωνές και των πέντε παικτών θα «σπάσουν» μόλις ερωτηθούν σε ποιον αφιερώνουν το τρόπαιο. «Στον Κυριακό» θα πουν και οι πέντε. Ο λόγος για τον Κυριάκο Αναστασιάδη. Ιδρυτής, εμπνευστής, καθοδηγητής και παράδειγμα ανθρώπινης δύναμης. «Έφυγε» από την επάρατη νόσο τον περασμένο Ιούλιο. Ήταν μόλις 43 ετών! Άδικα, ξαφνικά. Κανείς δεν τον ξεχνάει. Δεν μπορεί να τον ξεχάσει. Ούτε όμως κι αυτός και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ περήφανος για την ομάδα του, τα φιλαράκια του τα οποία θα καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα…

Πρώτος μίλησε στο othersportsnews.gr ο αρχηγός της ομάδας Θρασύβουλος Αποστολίδης, ο οποίος μίλησε για τον τελικό, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε η ομάδα τη φετινή σεζόν.

«Θα ήμασταν αχάριστοι αν δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από τη φετινή χρονιά. Αποκομίσαμε εμπειρίες κι αυτό είναι που κρατάμε. Θα υιοθετήσω μια φράση του Κώστα Σμπόνια για τη φετινή σεζόν “ήταν ένα ωραίο ταξίδι”. Στον τελικό της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση των μονών δεν πίστεψα ποτέ ότι θα χάναμε και τα τρία διπλά.

Όταν δε ισοφαρίσαμε σε 6-6 τότε ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίζαμε. Από την πλευρά μου ένιωσα πολύ άσχημα όταν έχασα την ευκαιρία να κάνω το 5-1 στα μονά. Το να «καις» εννέα βελάκια είναι πολύ απογοητευτικό. Ήταν όμως ένα μάθημα για μένα. Το Κύπελλο το αφιερώνω στον Κυριάκο σε έναν εκπληκτικό και χαρισματικό άνθρωπο που σίγουρα μας βλέπει από εκεί που βρίσκεται και θα είναι πολύ περήφανος για εμάς».

Πολύ καλή χρονιά χαρακτήρισε τη φετινή και ο υπαρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Φωκάς. «Ένας από τους δύο στόχους που είχαμε βάλει από την αρχή της σεζόν επετεύχθη. Δείξαμε μεγάλο πείσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, όμως ελπίζω του χρόνου να παραμείνουμε όλοι στην ομάδα και να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Για το παιχνίδι της Κυριακής από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε σε 6-6 πίστεψα στη νίκη. Ρίξαμε στο παιχνίδι-μπαράζ τον Σμπόνια καθώς είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας. Εξάλλου σε παρόμοια κατάσταση έχει βρεθεί και στο παρελθόν.

Αφιερώνω το Κύπελλο στον Κυριάκο, τον ιδρυτή και εμπνευστή αυτή της ομάδας, που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίον είμαι στους Adartes και θα παραμείνω σε αυτούς».

Στο othersportsnews.gr μίλησε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού Κώστας Σμπόνιας. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους Adartes που ουσιαστικά τους χάρισε τη νίκη. «Φέτος ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Δυστυχώς στο τέλος του πρωταθλήματος κάναμε ορισμένες γκέλες και χάσαμε τον τίτλο στον πόντο. Στραφήκαμε στο Κύπελλο το οποίο θέλαμε πολύ.

Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα με παίκτες όπως ο Ζαλώνης και ο Μενεξίδης. Κλήθηκα από την ομάδα μου, μετά από ψηφοφορία ανάμεσα σε μένα, τον Μπάρζη και τον Διαμαντάκο να αντιμετωπίσω τον Ζαλώνη. Αισθανόμουν πολύ καλά και ευτυχώς όλα πήγαν όπως τα θέλαμε. Αφιερώνω το Κύπελλο στον ιδρυτή της ομάδας Κυριάκο Αναστασιάδη, έναν σπάνιο άνθρωπο που μας “άφησε” νωρίς».

Για επιτυχημένη χρονιά έκανε λόγο και ο Μάριος Μπάρτζης. «Σαφώς και η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Μια ομάδα που την περσινή σεζόν κινδύνευε να υποβιβαστεί, φέτος πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και κατέκτησε το Κύπελλο. Adartes και Τοπάζι ήταν αναμφίβολα δυο ομάδες με την απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια όπως άλλωστε δείχνουν και οι αριθμοί.

Στον τελικό πιστεύω ότι δείξαμε χαρακτήρα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στα μονά. Στα διπλά οι Τοπάζι έπαιξαν καλά, όμως στο τέλος όπως είπα και πριν, την κρίσιμη στιγμή δείξαμε χαρακτήρα και κατακτήσαμε το τρόπαιο.

Θέλω να αφιερώσω αυτό το Κύπελλο σε δύο ανθρώπους. Στον ιδρυτή και εμπνευστή αυτής της ομάδας Κυριάκο Αναστασιάδη, αλλά και στον πρόεδρο του PADC Σωτήρη Σάντα, ο οποίος με «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή που με είδε να κρατάω βελάκια».

Τελευταίος «Adarths» που μίλησε στο othersportsnew.gr ήταν ο Πάρης Λέκκας, ο οποίος την Κυριακή αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν.

«Θεωρώ ότι βάσει ομάδας η χρονιά πήγε πολύ καλά. Το Κύπελλο ήταν ο πρώτος μας στόχος. Γύρω στο μέσο της σεζόν μας βγήκε και το πρωτάθλημα, το οποίο χάσαμε για έναν βαθμό. Αυτό μας πίκρανε, όμως το ότι συνήλθαμε μέσα σε μια εβδομάδα και καταφέραμε να νικήσουμε τους Τοπάζι παίρνοντας το Κύπελλο πιστεύω ότι είναι ένας θρίαμβος για εμάς.

Ο τελικός ήταν δύσκολος ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της σεζόν. Παρά το 4-1 ή ακόμα και το 4-2 δεν περίμενα εύκολο βράδυ. Το «κλειδί» ήταν ότι αντέξαμε την πίεση και δείξαμε χαρακτήρα παρά το 4-6, ισοφαρίζοντας σε 6-6. Κάναμε μια μίνι ψηφοφορία για το ποιος θα αντιμετωπίσει τον Ζαλώνη και πιστεύω ότι επιλέχθηκε ο πιο ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή.

Αυτό το Κύπελλο έχει πολύ μεγάλη αξία για εμάς γιατί το πήραμε απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα που πριν από μία εβδομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να το αφιερώσω στον Κυριάκο Αναστασιάδη τον ιδρυτή και οραματιστή αυτής της ομάδας. Τον θυμάμαι ακόμα και τώρα να μου λέει ότι “εγώ ονειρεύομαι τρόπαια με τους Adartes” το καταφέραμε και του το αφιερώνουμε».