Athens Grand Prix και Βαλκανικό πρωτάθλημα «κλέβουν» την παράσταση σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Μετά από το πλούσιο θέαμα που μας πρόσφεραν την περασμένη εβδομάδα οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πίστας, το ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του στο Athens Grand Prix.

Μια διοργάνωση η οποία εκτός από τη συμμετοχή της «αφρόκρεμας» της ελληνικής πίστας θα φιλοξενήσει αθλητές από τη Βουλγαρία, αλλά και από την Κύπρο. Οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν το Σάββατο (14.09) στις 10.00, με τα προκριματικά των 200μ. ταχύτητας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν οι περισσότεροι τελικοί των αγωνισμάτων. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή (15.09) με τους τελικούς των αγωνισμάτων στους πόντους (Άνδρες, Γυναίκες, Έφηβοι), αλλά και στο κέιριν (Άνδρες, Γυναίκες, Έφηβοι). Το othersportsnews.gr θα βρεθεί για μια ακόμη φορά κοντά σε μια σημαντική διοργάνωση και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις, αλλά και πλούσιο παρασκήνιο.

Στη Βουλγαρία η Εθνική ομάδα

Από την Πέμπτη (12.09) η Εθνική ομάδα Ορεινής Ποδηλασίας βρίσκεται στη Βουλγαρία όπου θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 11 αθλητές και αθλήτριες, στην οποία όμως δεν βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής (marathon) και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, μαζί με τον Γιάννη Ταμουρίδη στο δρόμο, Περικλή Ηλία.

Ο δέκα φορές κάτοχος του Πανελληνίου πρωταθλήματος, και τέσσερις φορές Βαλκανιονίκης, δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το Βαλκανικό πρωτάθλημα καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό τον αναγκάζουν να βρίσκεται μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας.

Παρά το γεγονός αυτό, στην ελληνική ομάδα συμμετέχουν εξαιρετικοί ποδηλάτες όπως τον Δημήτρη Αντωνιάδη, που θα αγωνιστεί στην κατηγορία των Νέων, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε διεθνή αγώνα πρώτης κατηγορίας που διεξήχθη στην Τουρκία (στις αρχές του μήνα), ενώ στη Βουλγαρία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ελπίδες για διάκριση έχει και ο Δημήτρης Χασαπίδης (τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), που θα είναι και η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία των Ανδρών. Στην κατηγορία των Νέων, εκτός του Αντωνιάδη συμμετέχει και ο Χαρούν Μόλλα (Α.Ο Θησέας).

Στους Εφήβους, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Γιάννης Κακαβελάκης (Π.Ο.Χ Τάλλως), Αλέξανδρος Βροχίδης (Α.Σ. Άρης) και Βαγγέλης Δοξαράς (Π.Γ.Σ. Λάρισας). Στους Παίδες θα έχουμε τις συμμετοχές των Μάρκου Κουφοπαντελή (Α.Ο. Παράδεισος), Στέφανου Βασιλαντωνάκη (Α.Ο. Θησέας) και Γιώργου Γεωργιάδη (Α.Σ.Ο.Ποδηλάτης). Στην κατηγορία των Γυναικών θα συμμετάσχουν οι Βαρβάρα Λαζοπούλου (Π.Σ. Κρόνος) και Δήμητρα Πλαισιώτη (Α.Σ.Ο. Ποδηλάτης) η οποία στο περασμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση, εκτός από τη μεγάλη αγωνιστική σημασία, είναι παράλληλα και ένα σημαντικό κριτήριο για τους Έλληνες αθλητές στα πλαίσια του σχεδιασμού για μια σταθερή Εθνική ομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω επιλογές έγιναν με βασικό κριτήριο τα αποτελέσματα από το αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2013.

Την αποστολή συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Ορεινής Ποδηλασίας  Γιώργος Κατσέλης, ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Γιάννης Παττές.

Ο έφορος της Εθνική ομάδας μίλησε στο othersportsnews.gr για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και τον σχεδιασμό που ετοιμάζει η ομοσπονδία για την Εθνική ομάδα. «Σίγουρα η απουσία του Περικλή Ηλία είναι πολύ μεγάλη για την Εθνική ομάδα, ωστόσο πιστεύω θα πρέπει να τονίσω ότι έχουμε πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ομάδα που πιστεύω ότι θα καλύψει το κενό του Ηλία όσο καλύτερα γίνεται. Για εμάς από εδώ και πέρα κριτήριο θα είναι όλοι οι αγώνες.

Έχω μιλήσει ως έφορος, με αρκετούς αθλητές με τους οποίους συναντήθηκα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας, οι οποίο πήγαν να κάνουν ένα είδος προετοιμασίας ενόψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος και τους εξήγησα ότι για μένα η πόρτα της Εθνικής ομάδας είναι ανοικτή για όλους αν και εφόσον οι επιδόσεις και τα αποτελέσματά που θα κάνουν τους επιτρέψουν να μπουν.

Όσο για το Βαλκανικό πρωτάθλημα πιστεύω ότι είμαστε δικαίως, από τις μεγάλες δυνάμεις της διοργάνωσης. Με τους αθλητές τους οποίους έχουμε, χωρίς να θέλω να παραγνωρίσω τους κόπους των υπολοίπων, πιστεύω ότι πάμε με μια πολύ καλή ομάδα και οι προσδοκίες μας είναι υψηλές. Δεν θέλω να πω συγκεκριμένα για θέσεις, καθώς το αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας, όπως είναι φυσικό, δεν έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες και όλα μπορούν να συμβούν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και τα παιδιά να πετύχουν ό, τι καλύτερο μπορούν».