Χόκεϊ – Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι μικροί του Καναδά

Αυτό ήταν το 16ο χρυσό μετάλλιο για τον Καναδά συνολικά, αλλά μόλις το πρώτο από το 2009. Η Ρωσία έδωσε σκληρή μάχη στο Air Canada Centre μπροστά στον πρωθυπουργό της χώρας Stephen Harper, με τον τελικό να κρίνεται στο τέλος.

Ο Καναδάς αν και προηγήθηκε με 5-1 στα τέλη της δεύτερης περιόδου παραλίγο να χάσει τη νίκη καθώς η Ρωσία πέτυχε 3 γρήγορα γκολ μειώνοντας τη διαφορά στο ένα τέρμα. Οι Ρώσοι όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή καθώς ο Καναδός τερματοφύλακας Zach Fucale κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Καναδάς σκόραρε στο 23ο δευτερόλεπτο του ματς με τον Anthony Duclair, με τον Nick Paul να κάνει το 2-0, λίγο πριν μειώσουν οι Ρώσοι σε 2-1. Στη δεύτερη περίοδο Ο Καναδάς άνοιξε τη διαφορά ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-1 με τους Max Domi, Sam Reinhart και Connor McDavid.

Οι Ρώσοι απάντησαν με 3 γρήγορα γκολ στα τέλη της περιόδου καθώς ο Ivan Barbashev και ο Sergei Tolchinski σκόραραν με διαφορά 32 δευτερολέπτων, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Nikolai Goldobin.