Χόκεϊ επι χόρτου – EuroHockey Challenge II: Τα Ανάβρυτα ρίχνονται στη μάχη της Varna

Τα Ανάβρυτα θα πατήσουν σε λίγη ώρα το παρκέ του Municipality of Avren για να αντιμετωπίσει την καλύτερη (θεωρητικά) ομάδα του ομίλου, NS Sofia. Οι Έλληνες παίκτες μετά από περίπου 40 ημέρες «ηρωικής» προετοιμασίας-καθώς στη χώρα μας το χόκεϊ επί χόρτου και ειδικά το indoor σώζεται από τις πρωτοβουλίες των παικτών και των ελάχιστων (όσοι έχουν μείνει) παραγόντων-ο Ανδρέας Μιχαήλ και οι (συμ)παίκτες του θα δώσουν τα δικά τους διαπιστευτήρια απέναντι σε ομάδες με καλύτερη οργάνωση, με στήριξη (οι πιο πολλές) από τις χώρες τους και με παίκτες οι οποίοι προπονούνται και προετοιμάζονται κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες.

Δυο παιχνίδια σήμερα

Στις 12:40 (ώρα Ελλάδος) τα Ανάβρυτα θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι. Το γεγονός ότι αγωνίζονται απέναντι στο φαβορί του ομίλου ίσως βγει και σε καλό. Μπορεί και σε κακό. Ένα θετικό αποτέλεσμα σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά για τη συνέχεια. «Προετοιμαζόμαστε για δύσκολες μάχες. Δίνουμε βάρος περισσότερο στη φυσική κατάασταση», είχε πει στο OSN ο Ανδρέας Μιχαήλ στα μέσα περίπου της προετοιμασίας. Το άσχημο είναι οι έλλειψη αγώνων. Μόλις 2-3. Το τελευταίο απέναντι στην ομάδα του Υμηττού με τα Ανάβρυτα να επικρατούν με 6-2. «Έχουμε βελτιωθεί αισθητά στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά και στην ταχύτητα», θα συμπληρώσει ο Μιχαήλ.

Είναι παράγοντες οι οποίοι θα χρειαστούν. Τα παιχνίδια (σήμερα και αύριο) θα είναι διπλά, ενώ την Κυριακή θα αγωνιστούν μια φορά. Το δεύτερο σημερινό παιχνίδι θα γίνει το απόγευμα (16:10) κόντρα στην Spartak EV (Σερβία), η οποία μαζί με την Kringsja HC (Νορβηγία) άνοιξαν την αυλαία της διοργάνωσης, πριν από λίγη ώρα

Οι αντίπαλοι

Ίσως η ομάδα που γνωρίζουμε πιο καλά είναι, πρώτα η NS Sofia που συνηθίζει να δίνει το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ φέτος θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ίδια για να πάρει την άνοδο, καθώς θα παίξει και μπροστά στο κοινό της χώρας της.

HC Kilppari (Φινλανδία): Είναι η δεύτερη ομάδα από την οποία μπορούμε να πούμε ότι οι παίκτες των Αναβρύτων έχουν εικόνα. Μια αρκετά καλή ομάδα έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Tommi Rantala, η οποία όμως έχει κατέβει στο τουρνουά με αρκετές απουσίες.

«Γεγονός είναι ότι έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είμαστε ομάδα που παίζει αρκετά δυνατά, αλλά πάντα «καθαρά». Ελπίζω ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε το 100% για το τουρνουά της Varna. Το κακό είναι ότι θα έχουμε μερικές απουσίες από το ταξίδι στη Βουλγαρία για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», είχε δηλώσει ο Φινλανδός. Πολύ καλή παρουσία στα μέχρι τώρα παιχνίδια στη σεζόν είχε και ο τερματοφύλακας της ομάδας ο Jussi Luhdam, ο οποίος βραβεύτηκε από την φινλανδική ομοσπονδία ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς.

Kringsja Sport Club (Νορβηγία): Εδώ αναμένεται να βρούμε ένα μείγμα Πακιστάν και Ινδίας. Δεν περιμένουμε να δούμε πολλούς Νορβηγούς. Αυτό μπορεί να είναι καλό, αλλά και κακό, καθώς μιλάμε για ταχύτατους παίκτες, αλλά όχι τόσο τεχνικά καταρτισμένους. Ίσως εκεί τα Ανάβρυτα να έχουν τύχη.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι Hrazdan από την Αρμενία, από την οποία δεν έχουμε και δεν είχαμε καμία ενημέρωση. «Η συγκεκριμένη ομάδα μας ανησυχεί λίγο, καθώς είναι η μοναδική για την οποία δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα και θα την δούμε για πρώτη φορά στη Βουλγαρία», τόνισε ο Μιχαήλ.

Όσο για την HK Spartak EV (Σερβία) είναι μια πολύ καλή ομάδα, που θα έχει επίσης μεγάλο ρόλο στον όμιλο, ούσα ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Challlenge I.

Ιάσονας Σαρρής: «Τεχνικά δεν υστερούμε»

Το OSN επικοινώνησε με Βουλγαρία όπου βρίσκεται η αποστολή των Αναβρύτων και μίλησε με τον Ιάσονα Σαρρή μια από τις τρεις συνολικά νέες προσθήκες των Αναβρύτων, που θα αγωνιστούν αποκλειστικά για τα παιχνίδια του τουρνουά.

«Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση δεδομένων των συνθηκών. Καταφέραμε και προπονηθήκαμε στις βασικές αρχές του indoor. Ξέρουμε πως υπάρχουν τρεις πολύ δυνατές ομάδες, όπως η βουλγάρικη NS Sofia, η σέρβικη HK Spartak EV και η αρμένικη Hrazdan . Ωστόσο υπάρχουν ομάδες που μπορούμε να κεντράρουμε. Άλλωστε τεχνικά δεν υστερούμε σε τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και νομίζω πως θα αποφύγουμε τις τελευταίες θέσεις με άνεση».

Πέτρος Καραφωκάς: «Είναι όλοι μια οικογένεια»

Στο OSN μίλησε και από την Κύπρο ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Χόρτου Πέτρος Καραφωκάς. «Δεν γνωρίζω πολλά για τις υπόλοιπες ομάδες, ωστόσο θεωρώ και πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα θα τα πάει καλά. Έχει τους παίκτες για να το κάνει αυτό και να σταθεί με αξιοπρέπεια. Ο Ανδρέας Μιχαήλ (διεθνής με την Κύπρο) είναι μια μεγάλη δύναμη και μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα. Ο πάντα εξαιρετικός Ιάσονας Σαρρής, ενώ και ο Φούφλιας είναι ένας πραγματικό «μηχανάκι» που μπορεί να κάνει τη «ζημία». Μαζί τους και ο Σάββας Χατζηγεωργίου (διεθνής με την Κύπρο) ο οποίος είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας ο οποίος επιθυμεί την διάκριση. όπως είπα και στην αρχή πιστεύω ότι θα τα πάνε πολύ καλά. Είναι μια δεμένη ομάδα. Είναι όλοι μια οικογένεια».

Το OSN θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και τα αποτελέσματα από το σημαντικά τουρνουά και θα σας ενημερώνει για την πορεία της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.