Χόκεϊ επι χόρτου – Champions Trophy: O Pinner σταμάτησε την Αυστραλία

Λονδίνο, Αγγλία— Αναμφίβολα το φετινό Champions Trophy ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και στα πρώτα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας κανένα από τα φαβορί δεν επιβεβαιώθηκε.

Το τρίτο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση με το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Αυστραλία, να πέφτει πάνω στον καταπληκτικό τερματοφύλακα George Pinner, ο οποίος ήταν ανίκητος.

Ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου οι «Kookaburras» πίεζαν για ένα γρήγορο γκολ που θα τους απελευθέρωνε από το άγχος, ο Άγγλος τερματοφύλακας φώναξε παρών σε πάνω από τέσσερις περιπτώσεις κρατώντας το μηδέν.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε όμως και ο τερματοφύλακας των Αυστραλών Tyler Lovell, ο οποίος φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος όπου και η Μ.Βρετανία φάνηκε πιο επικίνδυνη.

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής της Μ.Βρετανίας, Bobby Crutchley. «Γενικά είχαμε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ήταν ένα αρκετό καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση για εμάς. Από το παιχνίδι ξεχώρισαν ατομικά κάποιο παίκτες, ωστόσο από εδώ και πέρα πρέπει να βελτιωθούμε σε ομαδικό επίπεδο και να προχωρήσουμε όσο μπορούμε».

Από τη μεριά του ο Αυστραλός προπονητής Graham Reid τόνισε: «Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, κερδίσαμε αρκετά μακρινά πέναλτι τα οποία δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα εκμεταλλευτούμε. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μία εμφανίσαμε προβλήματα στο εκτελεστικό κομμάτι, από την άλλη η Μ.Βρετανία έπαιξε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ένα μάθημα για εμάς για τα επόμενα παιχνίδια. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε την Κορέα. Είναι μια ομάδα που πλέον κυνηγάμε και έχουμε μόλις 22 ώρες καιρό για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το παιχνίδι».

Αποτελέσματα-Βαθμολογία

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής και την Κορέα να σημειώνει τη μοναδική νίκη της ημέρας, οι φιναλίστ του 1999 βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας με τις Αυστραλία, Γερμανία, Ινδία να ακολουθούν, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Βέλγιο

Γερμανία – Ινδία 3-3
Κορέα – Βέλγιο 2-0
Αυστραλία – Μ.Βρετανία 0-0

Βαθμολογία

1. Κορέα 3 2. Γερμανία 1 3. Ινδία 1 4. Αυστραλία 1 5. Μ.Βρετανία 1

6. Βέλγιο 0