Χόκεϊ επι χόρτου – Champions Trophy: Μία ανάσα από τον τελικό η Αυστραλία

Λονδίνο, Αγγλία— Η Αυστραλία σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο θεσμό και με 10 βαθμούς παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον χρειάζεται έναν (μπορεί και κανέναν) βαθμό για να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Στο παιχνίδι με το Βέλγιο, ο οποίος ήταν μια επανάληψη του τελικού στο World League (2-1) η Αυστραλία δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπο, με το Βέλγιο να πιέζει από την αρχή χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη και πιο μεγάλη αυτή του van Aubel, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Charter.

Αντίθετα σε μια παρόμοια φάση, ο κορυφαίος για μια ακόμη μέρα, Glenn Turner έκανε το 1-0 για τους Αυστραλούς (38’) κάνοντας το έργο του Βελγίου ακόμα πιο δύσκολο.

Ωστόσο, η ομάδα του Shane McLeod, συνέχισε να πιέζει, είτε με μακρινά πέναλτι είτε με επικίνδυνες ενέργειες από τα άκρα. Σε μία απο αυτές λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με την μπάλα όμως να περνάει παράλληλα από τη γραμμή της εστίας του πολύ καλού σήμερα Charter, ο οποίος αντέδρασε σωστά μετά από μία σύγχυση μέσα στο «D» της Αυστραλίας που προκάλεσε ένα μακρινό πέναλτι.

Το τελικό «χτύπημα» για το Βέλγιο προήλθε από τον αμυντικό της Αυστραλίας Tristan White, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από ασίστ του Turner διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

«Συνήθως δεν σκοράρω τόσες πολλές φορές. Απλά πιστεύω ότι βρίσκομαι στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Αυστραλός αμυντικός Tristan White. «Θεωρώ ότι και τα δύο γκολ ήρθαν τη στιγμή που πιέσαμε. Πάντα ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε σε τόσο δυνατά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο μας πίεσαν αρκετά, ωστόσο στο τέλος μπορώ να πω ότι πήραμε μία μεγάλη νίκη, η οποία μες έδωσε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα για να βρεθούμε στον τελικό».