Χόκεϊ επι χόρτου – Champions Trophy: Καταστροφική ισοπαλία για Μ.Βρετανία και Γερμανία

Λονδίνο, Αγγλία— Το μεγάλο παιχνίδι της τέταρτης ημέρας του Champions Trophy δεν ήταν άλλο από το Μ.Βρετανία – Γερμανία. Η οικοδέσποινα Μ.Βρετανία ήθελε τη νίκη που θα την έφερνε ακόμα πιο κοντά στη δεύτερη θέση και στον τελικό, ενώ η Γερμανία και κάτοχος του τίτλου, αναζητούσε το πρώτο «τρίποντο» στη διοργάνωση που θα τις διατηρούσε τις όποιες ελπίδες για την υπεράσπιση του τροπαίου.

Και οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες για το γκολ. Από τη μία η Γερμανία που απειλούσε συνεχώς την εστία του MVP για ακόμη μία φορά, George Pinner, ενώ η Μ.Βρετανία προκαλούσε προβλήματα ιδιαίτερα από μακρινά πέναλτι.

Αναμφίβολα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι δύο τερματοφύλακες με τον Pinner να κάνει μεγαλειώδη εμφάνιση, ενώ και ο Jacobi βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα.

Το σκορ άνοιξε στο 29’ η Γερμανία με τον Tobias Hauke μετά από εκτέλεση μακρινού πέναλτι κι έναν «μαγικό» συνδυασμό, για να ισοφαρίσει στο 48’, με τον ίδιο τρόπο, ο Ashley Jackson.

Ενδιάμεσα των δύο τερμάτων, αλλά και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι δύο τερματοφύλακες ήταν συγκλονιστικοί, με τον Pinner να κάνει απίστευτα πράγματα διατηρώντας το 1-1 για την ομάδα του, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το αποτέλεσμα αυτό έβαλε τέλος στις ελπίδες των Γερμανών οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ν.Κορέα θα παλέψουν για να αποφύγουν την τελευταία θέση, αλλά και να προσπαθήσουν να μην αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση χωρίς να έχουν κάνει νίκη.

Από την άλλη οι ελπίδες των Βρετανών έχουν περιοριστεί και πλέον χρειάζονται έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κερδίσουν μια θέση στον τελικό μετά από 6 χρόνια όταν είχαν αναμετρηθεί (ως Αγγλία) κόντρα στην Αυστραλία.

Η Μ.Βρετανία θα αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική (Πέμπτη 22:00) κόντρα στο Βέλγιο γνωρίζοντας το τι έχει γίνει στο παιχνίδι Αυστραλία – Ινδία (Πέμπτη 18:00). Σε περίπτωση που η Ινδία ηττηθεί τότε θα χρειάζεται νίκη απέναντι στο Βέλγιο, σε διαφορετική περίπτωση θα παλέψει για τις θέσεις κατάταξης.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία