Χόκεϊ επι χόρτου – Champions Trophy: Άνοιξε λογαριασμό το Βέλγιο

Λονδίνο, Αγγλία— Στο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής, το Βέλγιο κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στη διοργάνωση επικρατώντας με 2-1 απέναντι στην Ινδία που για μία ακόμη φορά έπαιξε εξαιρετικό χόκεϊ.

Οι Βέλγοι έκαναν το καλύτερο ξεκίνημά τους από την αρχή του τουρνουά, έχοντας τον έλεγχο και δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Harmanpreet.

Μάλιστα σε μία από αυτές λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ όμως η εκπληκτική προσπάθεια του Khadangbam απέτρεψε το 1-0 με τον Ινδό να σταματάει την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Ωστόσο, η πίεση έφερε αποτελέσματα για τους Βέλγους, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Hendricxx μετά από μακρινό πέναλτι στο 25’. Με την Ινδία να αρχίζει να ανεβάζει ρυθμό και να θυμίζει την ομάδα που κέρδισε τη Μ.Βρετανία (2-1) κι έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της με τη Γερμανία (3-3), ο Walmiki έφερε το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1 (30’), ενώ λίγο αργότερα η Ινδία έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με τον van Aubel να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο, η φάση του 44’ ήταν και η πιο καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα. Ο εκπληκτικός για ένα ακόμη παιχνίδι, Sunil Sowarpet έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα από τα δεξιά, καταστρέφοντας όμως την προσπάθειά του κάνοντας λανθασμένη επιλογή στην τελική πάσα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν στην κόντρα οι Βέλγοι και με την εκτέλεση του Jerome Tryens να κάνουν το 2-1 φτάνοντας στην πρώτη νίκη στη διοργάνωση.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία