Χόκεϊ επι χόρτου – Χρήστος Καρακάνας: «Να παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε»

Η Κύπρος έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη χθεσινή πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Δ’ κατηγορίας) επικρατώντας με 3-1 απέναντι στη Φινλανδία. Το OSN επικοινώνησε με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, Χρήστο Καρακάνα ο οποίος μίλησε τόσο για τη μεγάλη νίκη, αλλά και για το κρίσιμο σημερινό παιχνίδι (17:00) απέναντι στην οικοδέσποινα Λιθουανία που με τη σειρά της επικράτησε της Μάλτας με 4-2.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συμπαίκτες μου. Τα παιδιά πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Φινλανδία σημειώνοντας μια μεγάλη νίκη. Στο φιλικό που δώσαμε κόντρα στην Ουγγαρία πριν από την πρεμιέρα πιστεύω ότι μας έκανε πολύ καλό, καθώς εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας και τις διορθώσαμε κάτι που πιστεύω ότι φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα της πρεμιέρας.

Μπήκαμε δυνατά, είχαμε την κατοχή, αλλά και τον έλεγχο καθ’ ολη τη διάρκεια του αγώνα και πιστεύω ότι κάναμε ό,τι ακριβώς είχαμε πει στα αποδυτήρια στο θέμα της τακτικής. Η ηρεμία χάθηκε προς στιγμήν μετά το γκολ που σημείωσαν οι Φινλανδοί, ωστόσο βρήκαμε και πάλι ρυθμό και κρατήσαμε τη νίκη».

Όσο για το σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Λιθουανία, ο Καρακάνας τόνισε: «Βλέπουμε το σημερινό παιχνίδι με αισιοδοξία, αλλά και σοβαρότητα. Γνωρίζουμε ότι οι Λιθουανοί είναι μια δυνατή ομάδα και αποτελείται από παίκτες με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες.

Εξάλλου χθες είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε απέναντι στη Μάλτα και έτσι μπορέσαμε να αξιολογήσουμε τα δυνατά, αλλά και τα αδύνατα σημεία τους, όπως και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Από την πλευρά μου θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούμε άξιοι αντίπαλοι κι αν καταφέρουμε να παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».