Χόκεϊ επι χόρτου – Οι Έλληνες «ξεσηκώνουν» το Derbyshire!

Ο Δημήτρης Βαρσαμίδης κάνει πέρσι το μεγάλο βήμα. Η ανυπαρξία του ελληνικού χόκεϊ επί χόρτου και η προκλητική αδιαφορία των αυτών που το διοικούν, σπρώχνουν τον Έλληνα τερματοφύλακα στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην ομάδα της City Of York (μεταγράφηκε πρόσφατα στους Barford Tigers Hockey Club) .

Τα βήματα του Βαρσαμίδη θα ακολουθήσουν, ένα χρόνο αργότερα και κάτω από τις ίδιες και (ίσως) χειρότερες συνθήκες- ακόμη τρεις παίκτες, επίσης από τον Εθνικό Πειραιώς. Ο λόγος για τον αδερφό του, Τάσο Βαρσαμίδη, τον Βασίλη Φούφλια, αλλά και τον Κωνσταντίνο Μπρέλλα. Τον Βασίλη Φούφλια τον γνωρίσαμε από κοντά πριν από ένα περίπου χρόνο, με τα χρώματα της Εθνικής.

Το «μηχανάκι» του Εθνικού είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά του Challenge IV, βοηθώντας τα μέγιστα στην Εθνική για την άνοδο στην Challenge III.

Η μεταγραφή των τριών στην Chesterfiled δεν άφησε «ασυγκίνητο» τον τοπικό Τύπο του Derbyshire ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στην εφημερίδα Derbyshire Times για τη μετακίνηση των τριών Ελλήνων παικτών!

«Οι συζητήσεις και η συμφωνία με την ομάδα έγινε χάρη στη συνδρομή του Δημήτρη Βαρσαμίδη και του Field Hockey Forum», θα πει στο othersportsnews.gr, ο πρώην τερματοφύλακας του Εθνικού Κωνσταντίνος Μπρέλλας.

«Το κλίμα που βρήκαμε στην Chesterfield είναι εξαιρετικό», θα συμπληρώσει ο Τάσος Βαρσαμίδης. «Μας υποδέχθηκαν θερμά και κάνουν τα πάντα για να μας εντάξουν όσο το πιο δυνατό πιο γρήγορα στο ομαδικό και οικογενειακό κλίμα της ομάδας, της οποίας ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία».

Η Chesterfield HC βρίσκεται στην Midilands Division, ωστόσο είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες για να παίξουν χόκεϊ. Εξάλλου και οι ίδιοι αυτό τόνισαν στις πρώτες δηλώσεις τους στους Derbyshire Times. «Ανυπομονούμε να παίξουμε το καλύτερο χόκεϊ στην Chesterfield».

Εξαιρετικό γήπεδο, απαιτητικές προπονήσεις

Ναι, στην Αγγλία το χόκεϊ επί χόρτου το έχουν πάρει σοβαρά. Αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες τόσο της Εθνικής ομάδας όσο και από τις διακρίσεις των συλλόγων στην Ευρώπη. Όσο για τις εγκαταστάσεις; «Το γήπεδο είναι εξαιρετικό! Είναι ολοκαίνουριο με γρήγορο τάπητα και καινούρια αποδυτήρια», θα πει ο Βασίλης Φούφλιας. «Οι προπονήσεις ως τώρα είναι αρκετά δυνατές, καθώς δίνουμε τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, καθώς το πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Ο κόουτς είναι παλιός παίκτης της Beeston και όπως καταλαβαίνετε έχει πολύ μεγάλη εμπειρία για να καθοδηγήσει την ομάδα».

«Οι προπονήσεις είναι αρκετά απαιτητικές», θα τονίσει και ο Κωνσταντίνος Μπρέλλας. «Ο κόουτς είναι αρκετά απαιτητικός ειδικά στον τομέα της τακτικής. Αυτό που όμως μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός στο πόσο γρήγορα άρχισαν οι συμπαίκτες μας να προσαρμόζονται στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού», συμπληρώνει ο Τάσος Βαρσαμίδης.

Οι υποχρεώσεις της Chesterfield ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Old Silihillians. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά για τους Έλληνες παίκτες και δεν αποκλείεται να αγωνιστούν στο αρχικό σχήμα οι τουλάχιστον δύο από αυτούς. Το othersportsnews.gr θα σας ενημερώνει κατά τη διάρκεια της σεζόν τόσο για την πορεία των Τ. Βαρσαμίδη, Φούφλια και Μπρέλλα, όσο και για την πορεία του Δημήτρη Βαρσαμίδη που αγωνίζεται με τη φανέλα των Barford Tigers Hockey Club.