Χόκεϊ επι χόρτου – Η Ελλάδα στην Πορτογαλία, η Κύπρος στη Λιθουανία!

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Χόρτου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα τελικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις τέσσερις κατηγορίες των ανδρών και στις τρεις των γυναικών.

Η Εθνική μας ομάδα, που έχει πάρει την άνοδο από την τέταρτη στην τρίτη κατηγορία από τον περασμένο καλοκαίρι, θα βρεθεί στο γκρουπ της Πορτογαλίας, με αντιπάλους τις Λευκορωσία, Γιβραλτάρ, Ιταλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τουρκία και Ουαλία τον Ιούλιο του 2015 (19-27).

Ακριβώς την ίδια εποχή η Κύπρος θα μεταβεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου και θα συμμετάσχει στην τέταρτη κατηγορία μαζί με τις Βουλγαρία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία και Σλοβακία.

Το μπαλάκι φυσικά, πάει στην «αυλή» της ομοσπονδίας η οποία θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου αν θα έχει τη δυνατότητα να στείλει την εθνική μας στη Λισαβόνα.

Αν και μέχρι εκείνη την ημερομηνία προέχουν άλλα σημαντικά γεγονότα, όπως η πολυπόθητη προκήρυξη για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, η ηγεσία του χόκεϊ επί χόρτου στην Ελλάδα, οφείλει να είναι συνεπής ως προς τους ευρωπαίους καθώς σε περίπτωση που αποφασίσει να αποσύρει την ελληνική συμμετοχή πέρα της 31ης Οκτωβρίου κινδυνεύει με κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα.

Ωστόσο το κλίμα δείχνει να είναι αρκετά καλό, όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς τις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, με πιο πιθανή ημερομηνία την 6η Απριλίου.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών Βέλγιο, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Ρωσία θα δώσουν το παρών στο Λονδίνο από τις 22-30 Αυγούστου.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας θα διεξαχθεί στο Hradec Kralove (Τσεχία) με τις Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Τσεχία, Πολωνία, Σκωτία, Ελβετία και Ουκρανία οι οποίες θα κοντραριστούν την περίοδο 19-27 Ιουλίου.

Στις γυναίκες και συγκεκριμένα στην κατηγορία Championship θα συμμετάσχουν το Βέλγιο, η Αγγλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Σκωτία στο τουρνουά του Λονδίνου το διάστημα 22-30 Αυγούστου.

Λίγο νωρίτερα (19-27 Ιουλίου) θα διεξαχθεί στο Hradec Kralove (Τσεχία) η Championship II με τις Αυστρία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ουκρανία και Ουαλία, ενώ στην Championship III θα πάρουν μέρος οι Κροατία, Λιθουανία, Ρωσία, Ελβετία, Σλοβακία, Τουρκία οι οποίες θα βρεθούν στην πόλη Sveti Ivan Zelina (Κροατία) από τις 19 μέχρι τις 25 Ιουλίου.