Χόκεϊ επι χόρτου – Αισιόδοξη για το Ρίο η Townsend

Η Τownsend δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάτι που της δίνει μεγαλύτερο κίνητρο, όπως λέει η ίδια για το Ρίο. «Έχασα τους Αγώνες του Λονδίνου και πρέπει να παραδεχθώ ότι άργησα να το ξεπεράσω. Από εκεί και πέρα είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα χάσω ποτέ ξανά την ευκαιρία». Παρά την απογοητευτική εμφάνιση της Μ.Βρετανία στο Champions Trophy, η 28χρονη πιστεύει ότι η ομάδα της έχει την ικανότητα για να παίξει καλό χόκεϊ και να φτάσει ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Από την αρχή της σεζόν ακολουθήσαμε ένα εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων το οποίο όμως δεν είχε μεγάλες αλλαγές από εκείνο πριν από τέσσερα χρόνια. Όμως πιστεύω ότι το θετικό του προγράμματος είναι στο ότι η ομάδα την τελευταία τετραετία δεν άλλαξε πολύ. Είμαστε δεμένες και περνάμε πολλές ώρες μαζί καθημερινά. Είμαστε σε καλό δρόμο και βρισκόμαστε στην κατάσταση που πρέπει να είμαστε πριν από τους Αγώνες».

Γεγονός είναι ότι η Μ.Βρετανία παρουσιάζει αρκετά μεγάλη σταθερότητα κι αυτό μπορεί να εξηγηθεί με την παρουσία του Danny Kerry, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας για τρεις σερί ολυμπιάδες, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει με την ομοσπονδία για να τεθεί επικεφαλής των προπονητών και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

«Ο Danny είναι ένας φανταστικός προπονητής. Μαζί του μαθαίνουμε πράγματα και εξελίσσουμε το παιχνίδι μας. Η σταθερότητα αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας κι αυτή μας την προσφέρει ο Danny. Είμαστε μια δεμένη ομάδα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Αυτό πιστεύω ότι μας διαφοροποιεί από τις άλλες ομάδες. Η ευρωπαϊκή επιτυχία μας (χρυσό μετάλλιο 2015) μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά και μας επανέφερε τη χαμένη εμπιστοσύνη μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε επίγνωση στο τι χρειάζεται για να πάμε καλά στο Ρίο. Δεν μπορώ να πω πολλά για την τακτική μας και το πως θα παίξουμε, όμως αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα αγωνιστούμε με αυτοπεποίθηση και πάθος».