Φινάλε με αισιόδοξα μηνύματα στο Ευρωπαϊκό Νέων

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 που διεξήχθη στο Σαράγιεβο με την Εθνική μας ομάδα να πανηγυρίζει δύο χρυσά μετάλλια γεγονός που την έφερε στην 4η θέση του σχετικού πίνακα, σε σύνολο 43 χωρών. Αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό τζούντο και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος έζησε μεγάλες στιγμές σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το πρόσημο για τα παιδιά του Νίκου Ηλιάδη ήταν κάτι παραπάνω από θετικό όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές της αποστολής που κατέκτησαν τα δύο χρυσά, αλλά και για όλα τα παιδιά που προσπάθησαν για να φέρουν διακρίσεις στη χώρα μας.

Ελισάβετ Τελτσίδου, Αλέξης Ντανατσίδης, Γιώργος Φωτιάδης, Τζιβάν Κελισιάν και Γιώργος Μαλιαρόπουλος, μαζί φυσικά με τους εκπληκτικούς Γιώργο Αζωίδη και Ρομάν Μουστόπουλο, πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις και κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να προχωρήσουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον τους ανήκει.

Η ελληνική εκπροσώπηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των Τζιβάν Κελισιάν και Γιώργου Μαλιαρόπουλου στην κατηγορία των -90κ. Ο πρώτος τοποθετήθηκε στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τους Glebs Talalujevs (Λετονία), Jovan Perovic (Μαυροβούνιο), Zilvina Lekavicius (Λιθουανία), Uladzimir Shumeika (Λευκορωσία), Milos Mijanovic (Βοσίνα/Εζεργοβίνη), Daniel Herbst (Γερμανία) και Piotr Kuczera (Πολωνία).

Ο Έλληνας τζουντόκα, αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα, τον Lekavicius δίνοντας μια πραγματική μάχη για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ωστόσο 1:41 πριν από τη λήξη του 4λεπτου ο Lekavicius κινήθηκε γρήγορα στα πόδια αιφνιδιάζοντας τον Κελισιάν και με Ippon πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο δεύτερος Έλληνας εκπρόσωπος, στην κατηγορία των -90κ. Γιώργος Μαλιαρόπουλος αγωνίστηκε στο τέταρτο γκρουπ έχοντας αντιπάλους τους Krisztian Toth (Ουγγαρία), Firudin Dadashov (Αζερμπαϊτζάν), Laurin Boehler (Αυστρία), Jovan Pekovic (Μαυροβούνιο), Max De Vreeze (Ολλανδία), Beka Gviniashvili (Γεωργία) και Patryk Ciechomaski (Πολωνία).

Όπως και ο Κελισιάν, έτσι και ο Μαλιαρόπουλος έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον πολύ καλό De Vreeze, ο οποίος με Ippon, πήρε τη νίκη λίγο πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κατέκτησε ο Γεωργιανός Beka Gviniashvili, ο οποίος στον τελικό κατάφερε να επιβληθεί του Ολλανδού Michael Korrel με Ippon. Στους τελικούς των repechage νικητές αναδείχθηκαν οι Gergo Fogasy (Ουγγαρία) και David Tekic (Γερμανία) κόντρα στους Celio Dias (Πορτογαλία) και Uladzmir Shumeika (Λευκορωσία) κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην 4η θέση η Ελλάδα

Τα δύο χρυσά μετάλλια των Αζωίδη και Μουστόπουλου έφεραν τη χώρα μας στην 4η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος με τη Ρωσία να καταλαμβάνει την 1η θέση με τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια. Ακολούθησε η Γεωργία με δύο χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην 3η θέση του πίνακα ήταν το Αζερμπαϊτζάν με δύο χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια.

Η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά από τη Γαλλία που πήρε την 5η θέση με ένα χρυσό και τέσσερα ασημένια μετάλλια, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε η Ολλανδία συγκεντρώνοντας ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.