Τρίαθλο – XTERRA GREECE 2014: Το πρόγραμμα και η τεχνική ενημέρωση

Λίμνη Πλαστήρα–  Μπήκαμε στην τελεική ευθεία. Σε λίγη ώρα οι πάνω από 250 αθλητές και αθλήτριες θα πέσουν στη Λίμνη Πλαστήρα για να ξεκινήσει το δεύτερο XTERRA GREECE. Χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Kazarma πραγματοποιήθηκε η τεχνική ενημέρωση των αθλητών με τη παρουσία του πρόεδρου της οργανωτικής επιτροπής XTERRA GREECE κ. Κωνσταντίνου Κουμάργιαλη, του Managing Director XTERRA World Tour κ. Dave Nicholas, και των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τιράθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ) κ. Χρήστου Βαξεβάνη (Γενικός Γραμματέας) και κ. Ανδρέα Γαλανού (διεθνής κριτής).

Η ημέρα θα ξεκινήσει με το καθιερωμένο bike check-in και φυσικά το άνοιγμα της ζώνης των αλλαγών όπου θα διαρκέσει μέχρι τις 10:30. Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα ρεπορτάζ θα υπάρξουν δύο αγώνες. Ο πρώτος (Full distance) περιλαμβάνει 1.500μ. κολύμβηση, 30χλμ. ορεινή ποδηλασία και 10χλμ. τρέξιμο, ενώ ο δεύτερος αγώνας (Sprint distance) περιλαμβάνει 750μ. κολύμβηση, 15χλμ. ορεινή ποδηλασία και 5χλμ. τρέξιμο.

Η προγραμματισμένη έναρξη της μεγάλης απόστασης (Full distance) είναι στις 11:00, ενώ 15 λεπτά αργότερα θα πέσουν στο νερό της Λίμνης Πλαστήρας και οι αθλητές της sprint απόστασης.

Για τα κολυμβητική διαδρομή το νερό αναμένεται να έχει θερμοκρασία 19 βαθμούς κελσίου, ενώ στη Λίμνη θα βρίσκονται τρεις σημαδούρες με την πρώτη να έχει απόσταση 250μ. Αμέσως μετά οι αθλητές θα μεταβούν στη ζώνη αλλαγής, όπου και θα αλλάξουν ρούχα και θα πάρουν τα ποδήλατα για να ξεκινήσουν το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Η ποδηλατική διαδρομή θα είναι δύο γύροι των 14χλμ. (2Χ14χλμ.) για την full distance, ενώ για sprint θα είναι ένας γύρος των 14χλμ. Η διαδρομή θα είναι ανηφορική με λίγα τεχνικά σημεία, ενώ ο σταθμός τροφοδοσίας (νερό, ενεργειακό gel κλπ.) θα βρίκσεται στο 14ο χιλιόμετρο.

Στη διαδρομή επιτρέπονται μόνο ποδήλατα MTB με 26’’, 27.5’’ ή 29’’ τροχούς και η χρήση του κράνους είναι υποχρεωτική, ενώ το drafting επιτρέπεται από όλους τους αθλητές.

Από εκεί και πέρα οι αθλητές θα κατευθυνθούν και πάλι προς τη ζώνη αλλαγής προκειμένου να αφήσουν τα ποδήλατα και να ξεκινήσουν το τρέξιμο. Για τους full distance η διαδρομή θα είναι δύο γύροι των 5.2χλμ. (2Χ5.2), ενώ για τους sprint distance η απόσταση μειώνεται στον έναν γύρο.

Στο τρεξιμο οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι στα 2.7 χιλιόμετρα της απόστασης. Στο τέλος οι αθλητές θα μπορούν να χρησιμοπιήσουν (κάτι που απευχόμαστε) την ιατρική σκηνή που θα έχει στηθεί στην αφετηρία, αλλά και το σημείο αποθεραπείας.

Το…γούρι του Dave Nicholas

Με το που μπήκαμε μεσα στην αίθουσα Τύπου του ξενοδοχείου Kazarma παρατηρήσαμε κάτι ασυνήθιστο. Μαζί με τα μπουκαλάκια νερού, δίπλα στα μικρόφωνα των ομιλητών υπήρχε από ένα μπουκάλι μπύρα!

Την εξήγηση μας την έδωσε ο κ. Κουμάργιαλης. «Μη νομίζετε ότι αρχίσαμε να πίνουμε μπύρες στην τεχνική ενημέρωση των αθλητών. Απλά αυτή είναι μια παράδοση την οποία ξεκίνησε ο κ. Dave Nicholas η οποία, ουσιαστικά, «ξορκίζει» την κακοκαιρία και φέρνει τέλειες καιρικές συνθήκες για τους αγώνες».

Το αποτέλεσμα; Σήμερα το πρωί οι καρικές συνθήκες στη Λίμνη Πλαστήρα είναιθ εξαιρετικές! Κάτιπου σημαίνει ότι τα «ξόρκια» του κ. Dave Nicholas μάλλον έπιασαν…