Τρίαθλο – XTERRA GREECE 2014: Η συνέντευξη Τύπου

Λίμνη Πλαστήρα–  Λίγο μετά τις 13:00 ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου με την οποία άνοιξε και τυπικά η «αυλαία» για τον δεύτερο αγώνα XTERRA GREECE που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο (21.06) με προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 11:00.

Στο πάνελ του ξενοδοχείου Kazarma βρέθηκαν, αρχικά, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής XTERRA GREECE κ. Κωνσταντίνος Κουρμάγιαλης, ο Managing Director της XTERRA WORLD TOUR κ. Dave Nicholas, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 Nico Lebrun, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Όλγα Χρήστου και η Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γωγώ Κόκκαλη.

Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Dave Nicholas, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη διεξαγωγή του δεύτερου XTERRA GREECE και ειδικά για την τοποθεσία όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας.

«Θα ήθελω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέψαμε στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ειδικά σε αυτό το πολύ όμορφο μέρος όπως είναι η Καρδίτσα και η Λίμνη Πλαστήρα την οποία θεωρώ το πιο όμορφο μέρος στην Ελλάδα.  Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του XTERRA GREECE που συνέβαλαν σε αυτόν τον αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και τον Nico Lebrun που βοήθησε στα της διαδρομής και να τους ευχηθώ καλή επιτύχια για αύριο».

Η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε με την ομιλία του προέδρου της XTERRA GREECE κ. Κωνσταντίνου Κουρμάγιαλη. «Με τη σειρά μου θα ήθελα να καλωσορίσω τόσο αυτούς που θα συμμετάσχουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο XTERRA GREECE, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα, όσο κι αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά και ελπίζω να μείνετε ικανοποιημένοι με το μέρος της Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και με τη διαδρομή του αγώνα. Από τη μεριά μας είμαστε έτοιμοι. Ο καιρός ήταν λίγο άστατος τις τελευταίες μέρες, όμως από όσο έχουμε πληροφορηθεί αύριο οι συνθήκες θα είναι τέλειες για να διεξαχθεί ένας πολύ καλός αγώνας».

Το λόγο στο πάνελ πήρε η Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γωγώ Κόκκαλη, η οποία καλωσόρισε με τη σειρά της τους αθλητές. «Θέλω, εκ μέρους της Περιφέρειας της Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Αγοραστού, να καλωσορίσω στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Λίμνη Πλαστήρα όλους τους αθλητές και τα συνοδά μέλη.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το XTERRA GREECE διοργανώνεται εδώ στη Λίμνη Πλαστήρα. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις, παγκοσμίου εμβέλειας, παρέχουν πολλαπλά οφέλη για μία περιοχή, γιατί πέρα από τον αθλητισμό, προβάλονται και τα τουριστικά μέρη της περιοχής μας και μέσα από αυτό ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η πολύ καλή δουλειά των εθελοντικών διοργανώσεων, τη συμβουλή των οποίων θεωρώ πολύ σημαντική.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας καλή διαμονή, καλές επιδόσεις και φεύγοντας από εδώ να μεταφέρετε στις «αποσκευές» σας μαζί με αυτή την αξεχαστη εμπειρία και το όμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής μας έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του χρόνου περιμένουμε ακόμα περισσότερους να μας επισκευθούν και να απολαύσουν όλα αυτά που εσείς θα ζήσετε από αύριο εδώ στην περιοχή μας. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία».

Τους αθλητές καλωσόρισε και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Όλγα Χρήστου. «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, καλώς ήρθατε στη Λίμνη Πλαστήρα. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, για ένα μικρό Δήμο όπως ο δικός μας, να φιλοξενεί ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν αθλητές και πρωταθλητές από όλο τον κοσμό.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας, αλλά και η δική σας συμμετοχή θα βοηθήσει στην προβολή του τόπου μας και θα δώσει μια ευκαιρία στους ανθρώπους να μάθουν το τρίαθλο και γιατί όχι να το αγαπήσουν και να ασχοληθούν με αυτό. Ελπίζουμε οι ομορφιές της περιοχής μας να έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκιές σας και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, καλή τύχη και καλό αγώνα».

Από τη μεριά του ο Nico Lebrun αναφέρθηκε για τις μικρές αλλαγές της διαδρομής του αυριανού αγώνα στις οποίες συνέβαλε κι ο ίδιος. «Βρίσκομαι εδώ μαζί με τον κ. Κουμάργιαλη για να κάνουμε τη διαδρομή ακόμα πιο ελκυστική, με σημειώνοντας κάποιες μικρές αλλαγές. Βρήκαμε κάποια μικρά μονοπάτια για να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές (στο ποδήλατο) να γνωρίζουν καλύτερα το δάσος. Ο κ. Κουμάργιαλης άλλαξε κάποια από τα αρχικά μου σχέδια, κάτι στο οποίο συμφώνησα. Αν κάποιος όμως πιστεύει ότι η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη μπορεί να παραπονεθεί σε εμένα», ολοκλήρωσε χαριτολογώντας…

Οι ομιλίες των αθλητών

Θέση στο πάνελ πήραν οι πρωταγωνιστές. Sam Gardner (ΗΠΑ), Francois Carloni (Γαλλία), Kathrin Mueller (Γερμανία), Helena Erbenova (Τσεχία), Nienke Oostra (Ολλανδία), Γρηγόρης Σουβατζόγλου και Ντενίζ Δημάκη, μίλησαν για το τι περιμένουν από το δεύτερο XTERRA GREECE.

Πρώτος μίλησε ο Γάλλος Francois Carloni, ο οποίος πέρσι είχε καταλάβει την 9η θέση κάτι που, όπως είπε και ο ίδιος δεν θέλει να ξανασυμβεί και φέτος. «Την περσινή χρονιά δεν τα πήγα και τόσο καλά. Έμεινα από την αρχή της κούρσας πίσω και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Στο XTERRA της Πορτογαλίας πήγα αρκετά καλά στο κολύμπι βγαίνοντας πρώτος από το νερό κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Ελπίζω αυτό να γίνει και εδώ και να πάρω το προβάδισμα. Το ποδήλατο είναι το δυνατό μου σημείο, ενώ και στο τρέξιμο έχω βελτιωθεί. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η νικήτρια του περσινού αγώνα, στην κατηγορία των γυναικών, Helen Erbenova, η οποία μίλησε για τια αλλαγές της διαδρομής σε σχέση με πέρσι, αλλά και τον τραυματισμό στον ώμο που την απασχολεί.

«Είδα τις αλλαγές που έχουν γίνει και μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πολύ. Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον Nico (Lebrun) έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ωστόσο, από την πλευρά μου ο αγώνας θα είναι αρκετά δύσκολος, λόγω του τραυματισμού μου στον ώμο. Το να κολυμπάς σε ήρεμα νερά όπως είναι η Λίμνη Πλαστήρα είναι σαφώς πολύ καλύτερα από το να παλεύεις με τα κύματα της θάλασσας, όμως όπως είπα και στην αρχή ο αγώνας θα είναι αρκετά δύσκολος».

Στη συνέχεια μίλησε άλλο ένα μεγάλο όνομα από το XTERRA World Tour η Γερμανίδα Kathrin Mueller, η οποία μάλιστα ρωτήθηκε από τον Dave Nicholas (Managing Director World Tour) για το αν ο τραυματισμός της Erbenova θα της δώσει πλεονέκτημα στο κολύμπι. «Ναι, μίλησα λίγο πριν μαζί της και μου είπε για τον τραυματισμό της. Όμως αυτό δεν θα με επηρεάσει καθόλου καθώς γνωρίζω πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι. Εξάλλου όλοι μας θέλουμε να είμαστε καλά στην υγεία μας για να έχουμε πολύ καλούς αγώνες. Πιστεύω ότι η Helen θα είναι πολύ ανταγωνιστική αύριο (όπως πάντα) και θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας».

Το λόγο πήρε ο Αμερικανός Will Kelsay που εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι αρκετά δυνατός. «Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο και δυνατό αγώνα. Είδα τις αλλαγές που έχουν γίνει στη διαδρομή γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στουε αθλητές να φτάσουν στα όριά τους. Θα αγωνιστούμε σε μία πολύ όμορφη χώρα και σε ένα πανέμορφο μέρος και ελπίζω να διασκεδάσουμε όλοι μας τον αγώνα».

Από την πλευρά του ο Βρετανός Sam Gardner ξεκίνησε την ομιλία του με μία μικρή ιστορία… «Ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από περίπου 20 χρόνια. Θυμάμαι πήγαινα ακόμη σχολείο. Είχαμε πάει με τους γονείς μου στο Φαληράκι στη Ρόδο. Τώρα βρίσκομαι εδώ μαζί με τη γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα για μένα. Γνωρίζω τους περισσότερους αθλητές από το XTERRA που έγινε στην Αγγλία, όπως τον Francois (Carloni) και πιστεύω ότι θα γίνει μία πολύ ανταγωνιστική κούρσα. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και ανυπομονώ για την αυριανή ημέρα».

Το λόγο πήρε η τριαθλήτρια από την Ολλανδία Nienke Oostra, η οποίοα θα κάνει το φετινό της ντεμπούτο στους αγώνες XTERRA. «Είμαι πολύ χαρούμενη για τον πρώτο μου αγώνα φέτος. Το τοποίο είναι πανέμορφο και ανυπομονώ να τρέξω. Στην πρωινή προπόνηση είδα τις αλλαγές που ετοίμασε ο Nico και πιστεύω ότι ο αγώνας θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικός. Συμμετέχω πλάι σε εξαιρετικές και πολύ δυνατές τριαθλήτριες κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο για μένα».

Τη συνέντευξη Τύπου από την πλευρά των αθλητών ολοκλήρωσαν οι ομιλίες του Γρηγόρη Σουβατζόγλου και της Ντενίζ Δημάκη, που πέρσι κατέκτησαν το Greece Championship στις κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για δεύτερη χρονιά», θα πει ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου. «Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για το τρίαθλο. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε επαγγελματίες αθλητές.Η εμπειρία αυτή πιστεύω οτι θα με βοηθήσει πάρα πολύ στο μέλλον. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βρεθώ κοντά σε αυτούς κατά τη διάρκεια της διαδρομής και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για αυτή τη μοναδική εμπειρία μίλησε και η Ντενίζ Δημάκη. «Είναι ένας διαφορετικός αγώνας για μένα. Μπορώ να πω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία από το mountain bike, όμως ελπίζω ότι θα απολαύσω την κούρσα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχω καλύτερη επίδοση από ότι πέρσι. Θεωρώ ότι η προετοιμασία μου στο mountain bike ήταν καλή και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει. Όπως και να έχει είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε δίπλα μας τόσο μεγάλους αθλητές και αθλήτριες και ελπίζω ότι όλοι μας θα έχουμε έναν πολύ καλό αγώνα

Σημ: Ευχαριστούμε θερμά την Go Experience για την παραχώρηση των φωτογραφιών της συνέντευξης Τύπου.