Τρίαθλο – XTERRA France 2014: Ruzafa και Mueller κυριάρχησαν και στη Γαλλία

Xonrupt, ΓΑΛΛΙΑ–  Μπορεί η Γαλλία να ειναι, αυτές τις ημέρες, στο επίκεντρο του αθλητικού κόσμου ελέω του Tour de France, ωστόσο στη Νοτιοανατολική πλευρά της χώρας, σε ένα πανέμορφο μέρος (Xonrupt), διεξήχθη ένας ακόμη συναρπαστικός αγώνας XTERRA.

Τι είδαμε από αυτόν τον αγώνα; Ό,τι ακριβώς και πριν από μία εβδομάδα στην Ελβετία. Τον Ισπανό και παγκόσμιο πρωταθλητή Ruben Ruzafa να επικρατεί στην κατηγορία pro, ενώ το ίδιο ακριβώς έκανε και η εξαιρετική Kathrin Mueller, της οποίας όπως φαίνεται η νίκη της στη Λίμνη Πλαστήρα της έφερε γούρι καθώς από εκεί και πέρα μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες!

Στην κατηγορία pro των ανδρών, είδαμε τον τριαθλητή από τη Ν. Ζηλανδία Braden Currie να τερματίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά πίσω από τον Ruzafa δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Βέλγος Kris Codden που μαζί με τον συμπατριώτη του Yeray Luxem βρέθηκαν μέσα στην πρώτη τετράδα.

Ο Ruzafa έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Να ποδηλατεί. Δεν επηρεάστηκε από την 19η θέση που βγήκε από το νερό (20:30), αλλά και τα μικροπροβλήματα που είχε στην πρώτη επίσκεψη στη ζώνη αλλαγής (1:20), καθώς κατάφερε να καλύψει το χαμένο χρόνο στο ποδήλατο και να «σφραγίσει» τη νίκη του στο τρέξιμο.

Ο καλύτερος χρόνος στο κολύμπι ήρθε από τον Αυστραλό και νικητή στον περσινό XTERRA Greece Ben Allen (18:12) για να τον ακολουθήσει ο Βρετανός Asa Shaw (19:05) από τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Braden Currie (19:05).  Δηλαδή, αν εξαιρέσουμε την προσθήκη του Ben Allen, η εικόνα ήταν η ίδια ακριβώς που είδαμε και στην Ελβετία πριν από μία εβδομάδα.

Στο ποδήλατο, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Ruzafa ήταν κυρίαρχος κάνοντας ολοκληρώνοντας τα πρώτα 17,5χλμ. (συνολικά 38χλμ.) σε 1:00:09, ενώ στο δεύτερο γύρο ήταν ελάχιστα πιο αργός κάνοντας 1:03:22, με το συνολικό του χρόνο να είναι 2:03:31.

Δεύτερος καλύτερος χρόνος ήταν του εξαιρετικού ποδηλάτη Kris Codden (2:08:11), ενώ τρίτος ήταν ο Braden Currie με 2:08:26. Αντίθετα ο Ben Allen, που είχε πάρει την πρωτοπορία στο κολύμπι έχασε σημαντικό χρόνο έχοντας την ένατη καλύτερη επίδοση με 2:16:38.

Στο τρέξιμο ο Ruzafa «σφράγισε» το απόλυτο που έχει σε όσους αγώνες έχει αγωνιστεί στο European Tour, κάνοντας τους δύο γύρους των 5.5χλμ. σε 48:07 και με σύνολο 3:14:40 έκοψε ακόμη μία φορά πρώτος την κορδέλα του τερματισμού.

Από την πλευρά του ο Braden Currie έχοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο τρέξιμο (45:44) και σύνολο 3:15:39 τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Πίσω του βρέθηκε ο Βελγος Cris Coddens που ολοκλήρωσε σε 3:18:00, ενώ τέταρτος ήταν ο συμπατριώτης του Yeray Luxem με 3:19:06.

Την πρώτη εξάδα της κατηγορίας pro συμπλήρωσαν οι Asa Shaw (Μ. Βρετανία) με χρόνο 3:23:21 και Ben Allen (Αυστραλία) με 3:28:50. Να σημειώσουμε ότι ο νικητής του XTERRA Greece, Francois Carloni κατέκτησε την 14η θέση στην κατηγορία και την 16η στη γενική έχοντας συνολικό χρόνο 3:38:58

Ακόμη μια νίκη για την Mueller

Η Kathrin Mueller είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό το δείχνει σε κάθε αγώνα της. Το έδειξε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα, το έδειξε στην Ελβετία, αλλά και τώρα στη Γαλλία.

Η Γερμανίδα είναι πραγματικά ασταμάτητη. Η στρατηγική της, στο να επιτείθεται από το πρώτο κιόλας αγώνισμα (κολύμπι), αποδεικνύεται άκρως ουσιαστική κάτι που εφάρμοσε και στον αγώνα της Γαλλίας.

Η Mueller ολοκλήρωσε το κολύμπι σε 20:03, το ποδήλατο σε 2:34:11, το τρέξιμο σε 57:01 και με συνολικό χρόνο 3:53:47 κατέκτησε την πρώτη θέση. Την Γερμανίδα ακολούθησε από τη δεύτερη θέση η τριαθλήτρια από την Αυστρία Carina Walse με συνολικό χρόνο 3:57:37, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Renata Bucher (Ελβετία) με 3:59:39.

Το γκρουπ των πρώτων «6» τριαθλητριών συμπλήρωσαν οι Chantell Widney (Καναδάς) με χρόνο 3:59:48, Sandra Komblmueller (Αυστρία) με 4:02:20 και Becci Kaltenmeier (Γερμανία) με 4:06:34.

Τα πλήρη αποτελέσματα του XTERRA France