Τρίαθλο – WTS: Οι αδερφοί Brownlee το 1-2 στην Στοκχόλμη

Ο μεγαλύτερος στόχος των αδερφών Brownlee αυτή την σεζόν ήταν οι αγώνες κοινοπολιτείας στη Γλασκόβη, ένα σχέδιο που απέφερε καρπούς καθώς ο Alistair ηγήθηκε στο 1-2 του αγώνα των ανδρών προτού το δίδυμο συνδυαστεί και πάρει το χρυσό στην σκυταλοδρομία.

Παρόλα αυτά με δύο αγώνες να απομένουν στο World Triathlon, η αποστολή τους δεν είχε τελειώσει. Ο Ισπανός Javier Gomez ήταν πρωτοπόρος στην κατάταξη με τον Jonathan να αποτελεί τον πλησιέστερο αντίπαλό του στη 2η θέση.

Με τον Gomez όμως να αποτυγχάνει να φτάσει στον τερματισμό, ο Jonathan το αξιοποίησε πλήρως παίρνοντας μία διαφορά 50 δευτερολέπτων από τον αδερφό του και τελικά ο…μικρός της οικογένειας πήρε το πάνω χέρι στο τελευταίο ανηφορικό σπριντ κερδίζοντας το χρυσό σε 57’31’’.

Το αποτέλεσμα αυτό τον φέρνει στη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας, (282 βαθμοί) όντας  πίσω από τον Gomez, με 1.200 βαθμούς να δίνονται στο νικητή του Grand Final την επόμενη εβδομάδα στο Edmonton.

«Ήθελα να νικήσω. Πάντα θέλω να νικάω», είπε ο χάλκινος ολυμπιονίκης. «Αυτή η σεζόν δεν πήγε τόσο καλά όσο ήλπιζα, αλλά προετοιμαστήκαμε για τους αγώνες κοινοπολιτείας και και προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για αυτό και συνεχίσαμε να βελτιωνόμαστε. Η Στοκχόλμη παρουσίασε έναν σπουδαίο αγώνα. Η τακτική της ομάδας ήταν τέλεια. Τουλάχιστον αποδείξαμε ότι είμαστε σε καλή φόρμα τώρα καθώς θα μπούμε σε ένα αεροπλάνο και θα πετάξουμε στον Καναδά για ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι».

Τα πλήρη αποτελέσματα στους άνδρες

Στο μεταξύ, στον αγώνα των γυναικών, η πρωταθλήτρια της κοινοπολιτείας Jodie Stimpson δεν κατάφερε να αυξήσει την συγκομιδή μεταλλίων καθώς τερμάτισε στην 16η θέση με την συναθλήτριά της Lucy Hall να είναι η καλύτερη Βρετανή στην 9η.

Η νίκη πήγε στην Αμερικανίδα Sarah Groff με το δίδυμο από τη Ν. Ζηλανδία των Andrea Hewitt και Nicky Samuels να ολοκληρώνει το βάθρο.

Τα πλήρη αποτελέσματα στις γυναίκες