Τρίαθλο – Power Bar Almira Man: Σπουδαίες επιδόσεις και πλούσιο θέαμα

Διπλασιάζοντας τις συμμετοχές σε αθλητές και με επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης πραγματοποιήθηκε το Powerbar almiraMAN που διεξήχθη παραλία Κατερίνης το διήμερο 2-3 Μαΐου, κάτω από τον χιονισμένο Όλυμπο. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος αρκετοί ήταν εκείνοι που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά, ενώ στη διοργάνωση έλαβαν μέρος και πολλοί έμπειροι τριαθλητές

Οι εργασίες του Power Bar Almira Man ξεκίνησαν το Σάββατο μεσημέρι με το ομαδικό αγώνισμα στην μικρή απόσταση, όπου πολλοί αθλητές «ζέσταναν τις μηχανές» για την επόμενη ημέρα ,ενώ οι οικογενειακές συμμετοχές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και συναίσθημα.

Ακολούθησε το απόγευμα το προπονητικό σεμινάριο στην αίθουσα του Mediterranean VILLAGE, το οποίο γέμισε με πάνω από 300 άτομα (αθλητές και μη) με τους ομιλητές, κ.κ.Βασίλη Κρομμύδα, Χρόνη Δρούγια, Χρήστο Γαρέφη και Πάνο Χοντολίδη να μοιράζουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους.

Η ημερίδα τελείωσε με το race briefing για την επόμενη ημέρα, αλλά και το καθιερωμένο pasta-party επιμελημένο από το Cook Restaurant-café catering.

Κυριακή 08:30: Εκκίνηση στην απόσταση almiraMAN (1,9-90-21 απόσταση half iron) με ιδανικές καιρικές συνθήκες και με τα…δελφίνια να κάνουν την εμφάνισή τους, οι 91 αθλητές (84 ατομικές και 7 ομαδικές συμμετοχές) έπεσαν στη θάλασσα.

Πρώτος από το νερό βγήκε ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης (νικητής του Διεθνή Διάπλου Τορωναίου) με τον Βασίλη Κρομμύδα να ακολουθεί από την 2η θέση. Στο ποδηλατικό σκέλος του αγώνα, η κατάταξη άλλαξε με τον Βασίλη Κρομμύδα να παίρνει το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος του δρομικού σκέλους με επίδοση 4:04:41, την καλύτερη επίδοση που έχει γίνει στην Ελλάδα, καθώς και την καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στον κόσμο!

Δεύτερος ήταν Μιχάλης Τεκέρταλης με 4:25:01, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Μόσχος Καντής από την Ρόδο με 4:28:44. Παράδειγμα για όλους μας ακόμα μία φορά, ο Χρήστος Γαρέφης, που σε ηλικία 60 ετών σημείωσε επίδοση 4:31:36.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Νάντια Συντζανάκη από τα Χανιά, με 4:43:47 μια επίδοση που επίσης είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο από Ελληνίδα τριαθλήτρια. Ακολούθησε η Λαμπρινή Λιούτα από τα Γιάννενα, ενώ η Δήμητρα Ιορδανίδου (Θεσσαλονίκη), ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 3η θέση.

Κυριακή 10:30: Η σειρά των 91 αθλητών του almiraFAST (0.75-22.5-4.2). Έντονος συναγωνισμός με τον Γιώργο Αλυφαντή Σπύρο Γκοτζιά να βγαίνει από τη θάλασσα με μικρή διαφορά, με τα πράγματα όμως να αλλάζουν στο ποδηλατικό σκέλος με τον Σπύρο Γκοτζιά να παίρνει το προβάδισμα (άνοιξε τη διαφορά στο 1 λεπτό), το οποίο διατήρησε ως τον τέλος. Ο χρόνος του Γκοτζιά ήταν 1:04:20, ενώ ο Αλυφαντής πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1:05:33 αντίστοιχα. Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου με 1:07:12.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αμερικανίδα Curly Killam, ενώ ακολούθησαν η Έλενα Κλαπανάρα από τα Τρίκαλα και η Μαρία Χαρδαλιά από την Αθήνα. Ωστόσο, τα περισσότερα επιφωνήματα και χαμόγελα εισέπραξαν οι λιλιπούτειοι τριαθλητές οι οποίο αγωνίστηκαν στους παιδικούς αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας.

Φυσικά καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση έπαιξαν οι εθελοντές! Ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η LIFEGUARD PATROL (ναυαγοσώστες), ο ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ο ΜΑΟΚ (μοτοσικλετιστές),ο ΣΥΡΑΠ (ραδιοερασιτέχνες), η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και πλήθος μη οργανωμένων σε ομάδες που όλοι μαζί πρόσφεραν μια τεράστια βοήθεια τόσο στη διοργάνωση, όσο και στους συμμετέχοντες εξασφαλίζοντας έναν ασφαλή αγώνα.

Η συνδιοργάνωση του almiraMAN από τον ΓΑΣ Σβορώνο (κολυμβητικό τμήμα) με τον ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, υπό την αιγίδα της ΠΕ Πιερίας επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια όλους τους συμμετέχοντες καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε μέσο στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού για την επόμενη χρονιά, η ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί εντός δύο μηνών.

Αποτελέσματα

Πηγή: www.almiraman.gr