Τρίαθλο – Ironman 70.3 St.Polten: Απόβαση στην Αυστρία…

Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην πόλη St. Polten βρίσκονται πάνω από 20 Έλληνες τριαθλητές προκειμένου να συμμετάσχουν στον απαιτητικό αγώνα Half-Ironman. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 21 Έλληνες και από μία Αμερικανίδα την Carly Kiliam, η οποία ζει και εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια. Ο αγώνας Half-Ironman (1.9χλμ. κολυμπι, 90χλμ. ποδήλατο, 21.1χλμ. τρέξιμο) έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (17.05) με τους Έλληνες τριαθλητές να έχουν στόχο τον τερματισμό, γεγονός το οποίο δεν είναι καθόλου δεδομένο.

Στάθης Παντέλης και Γρηγόρης Σουβατζόγλου μίλησαν στο OSN λίγο πριν την αναχώρησή στους για την Αυστρία. «Ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο Half-Ironman που θα συμμετάσχω», θα πει ο τριαθλητής Στάθης Παντέλης που έχει ήδη στο βιογραφικό του συμμετοχή σε Ironman.

«Σίγουρα το Half-Ironman είναι μια πιο γρήγορη και μικρότερη διαδρομή από το Ironman, ωστόσο ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος στο να φτάσεις στον τερματισμό. Η προετοιμασία μου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν είναι αυτή που θα ήθελα, καθώς έχω ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο σε ποδήλατο και τρέξιμο, ενώ ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε η προετοιμασία μου στο κολύμπι».

Ο 32χρονος μας μίλησε και για την υπόλοιπη αποστολή που θα συμμετάσχει στον σημαντικό αγώνα. «Στην αποστολή υπάρχουν αρκετά δυνατά παιδιά που μπορούν να φτάσουν και σε μια πολύ καλή επίδοση για τα ελληνικά δεδομένα.

Δυστυχώς σε σχέση με τους τριαθλητές του εξωτερικού και δεν αναφέρομαι στους επαγγελματίες, αλλά σε εκείνους που είναι ερασιτέχνες όπως και οι περισσότεροι από εμάς, το επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικό, όσο αφορά στην αθλητική παιδεία, στη φυσική κατάσταση και επομένως στους χρόνους. Ωστόσο, πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα βρεθούν σε πολύ καλή κατάσταση και όλα θα πάνε καλά».

Στο OSN μίλησε και ο Έλληνας πρωταθλητής Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο οποίος πριν από μερικές μέρες έμαθε από την ελληνική ομοσπονδία ότι θα συμμετάσχει και στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού τον ερχόμενο Ιούνιο.

«Αυτό είναι το πρώτο Half-Ironman για μένα. Ένας πολύ δύσκολος αγώνα με μεγάλο ανταγωνισμό και πολλές συμμετοχές. Από την πλευρά μου είμαι σε καλή κατάσταση και προσπαθώ κάθε μέρα να διατηρούμε όσο καλύτερα μπορώ. Στόχος εκτός από τον τερματισμό είναι και μια καλή επίδοση με την ελπίδα της πρόκρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος. Ελπίζω η κατηγορία μου (25-29) να δώσει αρκετές θέσεις έτσι ώστε να μπορέσω να πάρω την πρόκριση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».