Τρίαθλο – EG Baku 2015: Ο Gordon Benson νίκησε ζέστη και Silva…

Μπορεί οι ισχυροί άνεμοι να είχαν υποχωρήσει στο Bilgah Beach, από τον χθεσινό αγώνα των γυναικών, ωστόσο οι άνδρες αντιμετώπισαν υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες δημιούργησαν στους τριαθλητές αρκετά προβλήματα. Την παράσταση έκλεψε ο Βρετανός και πρωταθλητής Ευρώπης (U21) Gordon Benson, ο οποίος φάνηκε ότι είχε ένα εξαιρετικό πλάνο στον αγώνα το οποίο και τήρησε κατά γράμμα.

Ο 21χρονος βγήκε από το νέρο στην 8η θέση με χρόνο 19:17, ενώ στο ποδήλατο ξεκίνησε από την 16η θέση (27 δευτερόλεπτα από την κορυφή), όμως σιγά-σιγά άρχισε να κερδίζει σημαντικό έδαφος με αποτέλεσμα να φτάσει στην 3η στον τελευταίο γύρο του δεύτερου μέρους του αγώνα. Κύριος αντίπαλός του, όπως εξελίχθηκε η κούρσα, ήταν ο Πορτογάλος Joao Silva με τον 26χρονο να βγαίνει 22ος από το νερό, ενώ στο ποδήλατο βρέθηκε στην 23η θέση.

Benson και Silva τα έδωσαν όλα στο τρέξιμο με τον Βρετανό να παίρνει κεφάλι από την αρχή και τον Πορτογάλο από την 8η θέση του πρώτου γύρου να βρίσκεται στην 2η κυνηγώντας τον Benson. Ωστόσο ο 21χρονος κατάφερε να αντέξει και να φτάσει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με συνολικό χρόνο 1:48:31 χαρίζοντας στη χώρα του το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Silva με χρόνο 1:48.42 και διαφορά 11 δευτερολέπτων, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Αζέρο Rostyslav Pevtsov με 1:49:04.

Στην 45η ο Σουβατζόγλου, άτυχος ο Χρόνης

Από ελληνικής πλευράς ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην 45η θέση. Ο 27χρονος Έλληνας τριαθλητής βγήκε από το νερό στην 36η θέση χάνοντας τρεις θέσεις στη ζώνη αλλαγής. Στο ποδήλατο έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να μη χάσει έδαφος ολοκληρώνοντας τους 6 γύρους από την 47η θέση, δίνοντας τα πάντα στο τέλος όπου και κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις τερματίζοντας στην 45η θέση με χρόνο 2:01:45.

Εκτός από τον Σουβατζόγλου τη χώρα μας εκπροσώπησε και ο ταλαντούχος Τζέιμς Χρόνης. Ο 23χρονος ξεκίνησε όπως και ο Σουβατζόγλου βγαίνοντας στην 39η θέση από το νερό κερδίζοντας τρεις θέσεις στη ζώνη αλλαγής, αλλά και 13(!) μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο ποδήλατο.

Ο Χρόνης συνέχισε να ανεβάζει ρυθμό καθώς με το πέρας των 6 γύρων βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων έχοντας πλασαριστεί στη 12η θέση. Όμως μια αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγώνα τον κατέβαλε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.