Τρίαθλο – «Το XTERRA είνα το καλύτερο τρίαθλο στην Ελλάδα»

Έχουν περάσει λίγες ώρες μετά από την ολοκλήρωση του δεύτερου XTERRA GREECE και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές προσπαθούν να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους από τη μεγάλη προσπάθεια. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο οποίος μίλησε στο othersportsnews.gr για τον αγώνα, τις δυσκολίες του, αλλά και την κατάκτηση του πρώτου Πανελληνίου Πρωταθλήματος cross-triathlon.

«Ο χρόνος μου σε σχέση με πέρσι ήταν ο περίπου ο ίδιος, ωστόσο η φετινή διαδρομή, λόγω των αλλαγών, ήταν για περισσότερο χρόνο. Οπότε θεωρώ ότι υπήρχε βελτίωση», θα πει στο othersportsnews.gr ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

«Το XTERRA για μένα είναι το καλύτερο τρίαθλο στην Ελλάδα. Φυσικά δεν μπορούν γίνουν συγκρίσεις καθώς το XTERRA είναι cross-triathlon. Το μέρος ήταν μαγευτικό, η διαδρομή πολύ καλή και γενικά όλα πήγαν πολύ καλά».

Όσο για τις αλλαγές της φετινής διαδρομής ο Σουβατζόγλου τόνισε «Προσωπικά με δυσκόλεψαν. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία, καθώς ήταν σαφώς καλύτερη. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω να βελτιωθώ. Το συμπέρασμα από τον αγώνα είναι ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση στην τεχνική και την τακτική, όμως μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Πέρσι ήμουν στην 11η θέση, φέτος στην 6η τρέχοντας όμως με τους PRO.

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι στο περσινό XTERRA GREEECE έτρεχα με δανεικό ποδήλατο, ενώ φέτος αγωνίστηκα με δικό μου. Στο τρέξιμο υπήρξε βελτίωση, στο κολυμπι βοήθησαν οι σκυταλοδρομίες, οπότε όλα καλά».

Ο 25χρονος μας μίλησε και για το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross-triathlon στο οποίο έγραψε τη δική του ιστορία καθώς είναι ο πρώτος που το κερδίζει. «Πιστεύω ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross-triathlon θα πρέπει να καθιερωθεί στην Ελλάδα. Θα είναι ό,τι καλύτερο αν συνεχίσει να γίνεται κάθε χρόνο. Το μόνο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι ότι πέφτει την ίδια ημερομηνία με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τριάθλου, στο οποίο (φέτος) συμμετέχει και ο Έλληνας πρωταθλητής τριάθλου Βασίλης Κρομμύδας κι έτσι χάνεται η δυνατότητα όποιος θέλει να τα προλάβει και τα δύο».

Τέλος ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου αναφέρθηκε και στην εμπειρία του με τους PRO αθλητές. «Ο συγκεκριμένος αγώνα κρίνεται από το mountain. Σε αυτό το κομμάτι είναι πραγματικά εξαιρετικοί. Στα υπολοιπα δύο αγωνίσματα τους βηθάει η άψογη τεχνική. Και είναι λογικό. Αυτή είναι η δουλειά τους. Κάνουν συνεχώς προπονήσεις, έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και γενικά είναι επαγγελματίες. Αυτό τα λέει όλα».

Kathrin Mueller: Εξαιρετική διαδρομή, άψογη διοργάνωση

Το ohtersportsnews.gr μίλησε και με τη νικήτρια του XTERRA GREECE 2014 Kathrin Mueller. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο cross-triathlon έκανε ειδική μνεία στη διοργάνωση, αλλά και στη Λίμνη Πλαστήρα, ενώ έκανε λόγο για τη «μονομαχία» με την Helena Erbenova.

«Ήταν πραγματικά ένας πολύ ωραίος αγώνας. Την περσινή χρονιά είχα τερματίσει στην 3η θέση. Φέτος αισθανόμουν πολύ καλά και ήθελα να πάω ακόμα πιο ψηλά. Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι εδώ και ειδικά στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Η διαδρομή ήταν εξαιρετική με τις αλλαγές που είχαν γίνει με τα τεχνικά κομμάτια. Στον αγώνα κατάφερα να πάρω από την αρχή το προβάδισμα και με σωστή τακτική κατάφερα να το διατηρήσω μέχρι το τέλος, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο καθώς είχα να αντιμετωπίσω μια εξαιρετική τριαθλήτρια όπως είναι η Helena (Erbenova)»