Τρίαθλο – Το…μήνυμα του Γρηγόρη Σουβατζόγλου

«Μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Εξάλλου η ανάρτησή μου τα λέει όλα. Η κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα είναι απογοητευτική». Αυτά ήταν τα λόγια του Γρηγόρη Σουβατζόγλου στο othersportsnews.gr, για το κείμενο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικές ημέρες.

Πράγματι, η ανάρτηση, το μήνυμα ή όπως αλλιώς θέλει να το δει ο καθένας, εξηγεί από μόνο του πολλά. Αδιαφορία, περιφρόνηση, απαξίωση από μία χώρα όπου φαίνεται να μην έχει χώρο για πάνω από δύο-το πολύ-τρία αθλήματα.

Και το ειρωνικό είναι ότι αυτά τα «αθλήματα» δεν της χαρίζουν καν επιτυχίες! Το αντίθετο μάλιστα. Την απαξιώνουν ως χώρα, της προσφέρουν τραγικό θέαμα και διαρκώς την καθιστούν υπόλογη με λαμογιές, ξέπλυμα χρήματος και «μαφιόζικες επιχειρήσεις».

Για το ποιός είναι ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και το τι έχει προσφέρει στη χώρα μας, όποιος πραγματικά θέλει μπορεί να μάθει. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το όνομα λίγη σημασία έχει και το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο κείμενο του Σουβατζόγλου δεν έχει να κάνει μόνο για τον Σουβατζόγλου…

Σας παραθέτουμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία μπορεί να «ανοίγει» με μια έντονη δυσαρέσκια και πικρία, αλλά ολοκληρώνεται όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν πρωταθλητή…

Πριν λιγο διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ITU Cross Triathlon , παράλληλα με το Xterra Germany ,στο Zittau της Γερμανίας.

Νικητής ηταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Xterra 2013 , Ruben Ruzafa και μαζί του πολλοί από τους επαγγελματίες αθλητές που αγωνίστηκαν μαζί μας και φέτος στην λίμνη Πλαστήρα. Ήταν ένας από τους αγώνες- στόχους μου για φέτος και θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι εκεί. Όμως η ανύπαρκτη στήριξη της χώρας μας δεν μου το επέτρεψε.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι σαν διακριθέντας αθλητής από το 2007 (3η θεση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στην τεχνική κολύμβηση) δεν εχω να «κερδίσω» κάτι άλλο από τα προνόμια των αθλητών (για τα οποία είμαι ακόμα στην αναμονή βέβαια..), πέρα από την εκπροσώπηση της χώρας μου.

Έχω μάθει τα εμπόδια που βρίσκω να τα ξεπερνώ δυνατότερος κάθε φορά. Αν ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να βρίσκομαι σε διεθνείς αγώνες ειναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς τοτε να είστε σίγουροι ότι θα το παλέψω με οση δύναμη έχω.

Με λίγη ακόμα πικρία από αυτή τη χώρα

Γ. Σουβατζόγλου