Τρίαθλο – Η Helena Erbenova στο othersportsnews.gr

Λίμνη Πλαστήρα–  Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τον δεύτερο αγώνα XTERRA GREECE ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο (21.06) στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου (σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ) στην οποία παρευρέθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της κατηγορίας PRO.

Ανάμεσα σε αυτά τα μεγάλα ονόματα ήταν και η νικήτρια της περσινής διοργάνωσης, ένα πραγματικό «φαινόμενο» του αθλητισμού η Τσέχα Helena Erbenova, η οποία αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, μίλησε στο othersportsnews.gr.

Η 35χρονη τριαθλήτρια τόνισε τις δυσκολίες του αγώνα, μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε τρίαθλο, αλλά και για τον πρόσφατο τραυματισμό της στον ώμο, ο οποίος θεωρεί ότι δεν θα την επηρεάσει για την αυριανή κούρσα.

«Την περσινή χρονιά όλα πήγαν πολύ καλά. Το κολύμπι μου ήταν αρκετά καλό, ενώ είχα και μια πολύ καλή διαδρομή με το ποδήλατο, αλλά και στο τρέξιμο. Για φέτος πιστεύω ότι έχω προετοιμαστεί κατάλληλα αν και πριν από πέντε ημέρες είχα μια άσχημη πτώση με το ποδήλατο χτυπώντας στον ώμο μου, γεγονός που μπορεί να μου προκαλέσει πρόβλημα στο ποδήλατο και στο τρέξιμο.

Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν μπορώ να πω αν θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα με πέρσι, καθώς δεν έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες λόγω κάποιας ιώσης, όμως ελπίζω ότι από εδώ και πέρα οι αγώνες μου θα είναι όλο και καλύτεροι».

Όσο για το πώς ξεκίνησε το τρίαθλο η Helena Erbenova δήλωσε: «Ξεκίνησα το τρίαθλο με το που γέννησα τις κόρες μου. Ο πατέρας μου ήταν τριαθλητής με συμμετοχες σε πολλούς αγώνες τριάθλου ανάμεσα σε αυτούς και σε πέντε ironman. Ο κύκλος μου στο cross-country (σκι) είχε ολοκληρωθεί και ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο και θεωρώ ότι το off road triathlon είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί».

Όμως εκτός από την Τσεχία και η Ελλάδα έχει το δικό της «φαινόμενο». Ο λόγος για την Ντενίζ Δημάκη. Πολυνίκης πρωταθλήτρια Ελλάδος στο τρίαθλο, η οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από ένα τόσο μεγάλο ραντεβού.

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι έχω μεγάλη εμπειρία από αυτό το είδος τριάθλου, ωστόσο προσπάθησα να προετοιμαστώ κατάλληλα με προπόνηση στο βουνό. Φυσικά το παν είναι να το ευχαριστηθώ. Από πέρσι πιστεύω ότι είμαι καλύτερα προετοιμασμένη. Φέτος από ότι είδα οι διοργανωτές έβαλαν ένα δύσκολο κομμάτι στη διαδρομή το οποίο για μένα θα είναι αρκετά δρομικό (ευτυχώς για μένα) οπότε θα το παλέψω καλύτερα από πέρσι και θα κάνω ό,τι καλύτερα μπορώ».

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος μας μίλησε και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross-triathlon το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά. «Είναι πολύ σημαντική διοργάνωση κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας και είναι καλό όπου και στις δύσκολες αυτές εποχές ορισμένες ομοσπονδίες όπως και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ) που βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, προσπαθεί και διοργανώνει όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα κι αυτό αξίζει να αναφερθεί».