Τρίαθλο – Γρηγόρης Σουβατζόγλου: «Φοβερή εμπειρία»

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου περνάει τον τερματισμό Bilgah Beach, καταλαμβάνοντας την 45η θέση σε χρόνο 2:01:45. Ο στόχος υλοποιήθηκε. Καθώς εκτός από τη συμμετοχή, ένας ακόμη στόχος ήταν ο τερματισμός. Ο μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν παράγοντες που θα μπορούσαν να του στερήσουν ακόμη κι αυτό, όμως ο 27χρονος τριαθλητής κατάφερε να βγάλει εις πέρας ακόμη μία δύσκολη αποστολή.

«Ήταν μια φοβερή εμπειρία», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή. «Τρομεροί αθλητές. Πάρα πολύ υψηλός ανταγωνισμός. Δυσκολεύτηκα ακόμα και στο κολύμπι στην προσπάθειά μου να μείνω με τους πρώτους. Στο ποδήλατο δεν κατάφερα να κρατήσω το γκρουπ των πρωτοπόρων, ωστόσο περίμενα και δούλεψα μ’ ένα πιο μικρο γκρουπ και τελικά μπόρεσα να παραμείνω στον αγώνα.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος μου, να καταφέρω να τερματίσω χωρίς να μου κλείσουν γύρο οι πρώτοι, κάτι που σημαίνει αποκλεισμό. Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες. Μπορεί να είχε λιγότερο αέρα από ό,τι χθες, όμως σήμερα είχε πολύ ζέστη. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να συμμετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση και παράλληλα ικανοποιημένος που μπόρεσα να υλοποιήσω τους στόχους μου».