Τρίαθλο – Ανάπηρος έφτασε στον τερματισμό του Iron Man

Ο 34χρονος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με τον δίδυμο αδερφό του Steen σε 14 ώρες 42 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας ρεκόρ, καθώς το δίδυμο έγινε η πρώτη ομάδα διδύμων στον κόσμο που παίρνει μέρος μαζί στον αγώνα.

Ο Δανός έχει περάσει όλη του τη ζωή στην αναπηρική καρέκλα, αλλά αποδείχθηκε ικανός να τερματίσει χάρη στη βοήθεια του αδερφού του, ο οποίος τράβηξε, έσπρωξε και μετέφερε τον Peder στην απόσταση των 226,25 χλμ.

Ο Steen αρχικά καθοδηγούσε τον αδερφό του σε ένα kayak πίσω του στη διάρκεια του κολυμβητικού σκέλους των 3.8 χλμ προτού τον μεταφέρει με ένα ειδικά σχεδιασμένο ποδήλατο κάνοντας πετάλι για 180.25 χλμ. Τέλος, ο Peder ωθήθηκε σε ένα παρόμοια σχεδιασμένο αμαξίδιο για το κομμάτι του μαραθωνίου των 42,25 χλμ. με τους 2 τους να γράφουν το όνομά τους στο βιβλίο των ρεκόρ.

Οι δίδυμοι εμπνεύστηκαν από το αμερικανικό δίδυμο πατέρα και γιου που ολοκλήρωσαν το Hawaii Iron Man και έχοντας προηγουμένως πάρει μέρος στο μισό Iron Man στο παρελθόν, έκαναν τώρα το βήμα παραπάνω. «Σημαίνει τα πάντα. Ήταν ένα όνειρο εδώ και 5 χρόνια και τώρα πραγματοποιήθηκε», είπε ο Steen.

«Ήταν μία μάχη απέναντι στο χρόνο, ειδικότερα στο 2ο γύρο όπου ήμασταν κοντά στον αποκλεισμό, αλλά πάντα είχαμε την πίστη. Δεν γνωρίζω από πού ήρθε η ενέργεια, αλλά τα πόδια ήταν σε καλή κατάσταση σήμερα».