Το ξέρατε ότι… – Το ξέρατε ότι… Η ελληνική ιππασία μας έχει χαρίσει πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις;

Η ιππασία είναι ένα από τα πιο ιστορικά αθλήματα το οποίο έχει γίνει ολυμπιακό από το 1900! Στη χώρα μας μπορεί να θεωρείται σπορ για… λίγους και φυσικά να μην έχει τη δημοσιότητα που θα έπρεπε, όπως πολλά ακόμα αθλήματα. Ωστόσο οι Έλληνες αθλητές φροντίζουν να εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στις μεγάλες διοργανώσεις. Το OSNκάνει μια μίνι αναδρομή θυμίζοντας σε όλους τις διακρίσεις των αθλητών μας.

ΙΠΠΙΚΟ ΤΡΙΑΘΛΟ

Η πρόκριση και συμμετοχή της Χάιντι Αντικατζίδη με τον Sam’s Choice στο Ιππικό Τρίαθλο στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Jerez της Ισπανίας 2002.

H 4η θέση της Χάιντι Αντικατζίδη με τον Michaelmas στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιππικού Τριάθλου, στο Pau της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2001.

Η 6η θέση της Χάιντι Αντικατζίδη με τον Michaelmas, στο Ιππικό Τρίαθλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνευ.
Η πρόκριση και συμμετοχή της Χάιντι Αντικατζίδη με τον Quitus d’ Eraudiere στο Ιππικό Τρίαθλο στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Ρώμη το 1998.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996, της Χάιντι Αντικατζίδη (Quitus d’ Eraudiere)

ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009 η Εθνική Ομάδα Ενηλίκων αποτελούμενη από τους Αντώνη Πετρή με τον Liquido, Ελίνα Δενδρινού με τον Liberty, Γιούρι Κερμέντι με τον Siljona B και Αλέξανδρο Φουρλής με την Capuccino Z.

Η πρόκριση και η συμμετοχή του Αντώνη Πετρή και του Gredo la Daviere στον Τελικό του Ατομικού Αγωνίσματος της Υπερπήδησης Εμποδίων των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

To χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υπερπήδησης Εμποδίων στο Κύπελλο Εθνών του CSIO-W του Drammen τον Ιούνιο 2004.

Η 19η θέση του Αντώνη Πετρή και του Non Plus Ultra στον Τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενηλίκων τον Αύγουστο 2003 στο Donauschingen της Γερμανίας.

Η πρόκριση και συμμετοχή του Αλέξανδρου Γεωργίου με την Halida στην Υπερπήδηση Εμποδίων στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Jerez της Ισπανίας 2002.

Το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υπερπήδησης Εμποδίων στο Κύπελλο Εθνών στους Αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σόφιας, τον Σεπτέμβριο του 2001.

Το χάλκινο μετάλλιο (ανάμεσα σε 11 χώρες) της Εθνικής Ομάδας Υπερπήδησης Εμποδίων στο Κύπελλο Εθνών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1998.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996 της Ελένης Δρακάτου (Red Flamingo) στην υπερπήδηση εμποδίων

Το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας Υπερπήδησης Εμποδίων στο Κύπελλο Εθνών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 1995.

Η πρόκριση και συμμετοχή του Γιώργου Δημαρά και του Αντώνη Πετρή στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων, στην Σουηδία, το 1995.

ΙΠΠΙΚΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ

Η συμμετοχή δύο Ελληνίδων αμαζόνων στο Ατομικό Αγώνσμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Της Αλεξάνδρας Σούρλα με τον Gregory και της Γκέρτα Λέμαν με τον Louis.

H πρόκριση και η συμμετοχή της Αλάιας Δεμιροπούλου και του Heros για πρώτη φορά στο ΠανευρωπαϊκόΠρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας στο Hickstead της Αγγλίας τον Αύγουστο 2003.