«Το καλύτερο snooker το έχω παίξει μπροστά στους Rolling Stones!»

Όταν ένας παίκτης έχει κατακτήσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, αμέτρητους τίτλους σε διάφορα τουρνουά και θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος του snooker μοιραίο είναι η αυτοβιογραφία του να τραβήξει πολλά βλέμματα.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Ronnie O’ Sullivan ο οποίος μιλάει για τη ζωή του μέσα από το βιβλίο «Running» το οποίο δημοσιεύεται τμηματικά από την αγγλική εφημερίδα The Sun.

Ο 37χρονος κάνει αναφορά για τη ταραχώδη ζωή του μέσα από πολλές καταχρήσεις, από ουσίες, ακόμα και την ώρα των παιχνιδιών, ενώ κάνει λόγο και για την φιλία του με τα δύο μέλη του ροκ συγκροτήματος των Rolling Stones, Ronnie Wood και Keith Richards. Μάλιστα ο ίδιος λέει μέσα στο βιβλίο του ότι είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που τον έχουν δει να παίζει το καλύτερο snooker της ζωής του!

«Πριν από πολλά χρόνια συνήθιζα να πηγαίνω και να παίζω παρέα με τον καλό μου φίλο Jimmy White. Συχνά μαζί μας ερχόταν και ο επίσης φίλος μου Ronnie Wood, μαζί με τον Keith Richards. Ένα βράδυ κι ενώ ήμασταν εντελώς «φτιαγμένοι» με τον Jimmy, παίξαμε ένα επικό παιχνίδι μπροστά στους Wood και Richards.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό με το ένα century (παίκτης που κάνει break από 100 πόντους και πάνω χωρίς να αστοχήσει σε καμία μπάλα) να διαδέχεται το άλλο. Ο Keith τότε φώναξε ότι είμαι ο Μότσαρτ του snooker. Μπορεί να μην γνωρίζω από κλασική μουσική, αλλά και μέχρι εγώ κατάλαβα ότι επρόκειτο για κομπλιμέντο».

Σε ένα άλλο μέρος της αυτοβιογραφίας του ο O’Sullivan αναφέρει τα προβλήματα που είχε με τις ουσίες και ότι αρκετές φορές έφτανε στα άκρα. «Θυμάμαι ότι σε κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατακτούσα έλεγα ότι δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να τελειώσει», γράφει ο O’Sullivan. «Δεν υπήρχε περεταίρω έλεγχος και έτσι θα μπορούσα όποτε ήθελα να βγω έξω και να καπνίσω». Θυμίζουμε ότι το 1998 ο Άγγλος έχασε τον τίτλο του στο Irish Masters καθώς βγήκε θετικός σε χρήση κάνναβης, γεγονός που του δημιούργησε σημαντικά προβλήματα όσο αναφορά τη σταθερότητά του στο τραπέζι.

Με τους δύο γονείς του στη φυλακή (για διαφορετικά αδικήματα) ο O’Sullivan πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές χωρίς ωστόσο η ιδιωτική του ζωή να βγαίνει στο φως. «Έχω συλληφθεί μόλις μια φορά στη ζωή μου. Αυτό ήταν. Πλέον θεωρώ ότι μπορώ να ελέγξω και να κρίνω τον εαυτό μου, ωστόσο για πολύ καιρό έπαιζα με την τύχη μου».