Τοξοβολία – WACH 2015: Εκτός συνέχειας ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Jin Hyek Oh

Κοπεγχάγη, Δανία– Αυτή τη φορά οι τοξοβόλοι κατάφεραν να δουν και λίγο…γαλάζιο στον ουρανό της Κοπεγχάγης μετά από δύο ημέρες με δυνατούς ανέμους και βροχή, αν και το κρύο καλά κρατεί.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες νοκ-άουτ αναμετρήσεις, με την 24αδα να ξεχωρίζει, η οποία στην επόμενη φάση θα γίνει 32αδα, καθώς θα ενσωματωθούν και οι τοξοβόλοι που πήραν τις πρώτες 8 θέσεις στους αγώνες κατάταξης.

Όπως στο ομαδικό χθες, έτσι και στο ατομικό, στην κατηγορία του ολυμπιακού τόξου, είχαμε αρκετές εκπλήξεις.

Στους άνδρες την ήττα γνώρισε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Jin Hyek Oh. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (ομαδικό, μικτό) ηττήθηκε από τον Sanzhar Mussayev με 6-4 μένοντας εκτός διοργάνωσης από τη φάση των «84».

Η συνέχεια για τον τοξοβόλο από το Καζακστάν δεν ήταν ανάλογη καθώς έχασε με τη σειρά του από τον Ινδό Mangal Singh Champia με 7-3.

Τον αποκλεισμό στους άνδρες γνώρισε και ο Cheng-Wei Kuo (9 στο ταμπλό), ο οποίος επικράτησε αρχικά του Ρώσου (104 στο ταμπλό) Bair Tsybekdorzhiev στο shoot-off με 6-5 (8-7), όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ουκρανό (57 στο ταμπλό) Ruban Viktor στην ίδια διαδικασία με τον Viktor να ολοκληρώνει την προσπάθειά του με πρισσότερα 10αρια.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ρουμάνος Marcu Razvan (93), ο οποίος κέρδισε στους «96» τον Κουβανό Juan Carlos Stevens (20) με 6-2, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε και τον Ιταλό Michele Frangilli (68) με 6-4.

Από τις νίκες που ξεχώρισαν στους πρωινούς αγώνες ήταν κι αυτή του Αυστριακού (99) Dominik Irrasch κόντρα στον Αμερικανό Collin Klimitchek (14) με 6-2. Ωστόσο, η πορεία του Αυστριακού σταμάτησε στον αμέσως επόμενο αγώνα από τον Elias Malave, με τον τοξοβόλο από την Βενεζουέλα να επικρατεί εύκολα με 6-0.

Εκτός η Ok Sil Choe

Εκτός από τους άνδρες εκπλήξεις στο ολυμπιακό τόξο, είχαμε και στις γυναίκες με πιο σημαντική αυτή της Ok Sil Choe, η οποία ηττήθηκε από την Mayra Mendez (Βενεζουέλα) με 6-4.

Η Mendez έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στην επόμενη φάση, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμερικανίδας Khatuna Lorig, από την οποία ηττήθηκε στο shoot-off με 6-5 (9-8).

Εκτός διοργάνωσης βρέθηκε και η Ιταλίδα Natalia Valeeva (13), που κέρδισε αρχικά την Πολωνή Natalia Lesniak (100) με 6-4, όμως αμέσως μετά ηττήθηκε από την Ινδή Laxmirani Majhi (52) με 6-5 στο shoot-off (9-7).

Τον αποκλεισμό γνώρισε και η Ελληνίδα τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία ηττήθηκε στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα από την Γαλλία Laura Ruggieri με 7-1, με την Γαλλίδα ωστόσο να μένει εκτός στη συνέχεια από την Γεωργιανή Kristine Esebua με 6-2.